Problém s jídlem

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Problém s jídlem  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Problém s jídlem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gazilion555

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 8:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

začínám to řešit přes svého Fyzioterapeuta, s kterým mám zítra domluvenou schůzi, Chtěl po mě sepsat jídelníček z celého týdne, tak snad pomůže. budu sem pravidelně dávat jídelníček, a budu se snažit zlepšit ho. Jen mi prosím řekněte, vím že to není možné říct přesne na míru, že je každej jinej, ale přibližně kolik mám za den přijmout KJ, sacharidů, když mám třeba Ráno trénink, odpoledne trénink a večer posilovnu a to smé v den kdy se nehýbu. A ještě mám dotaz ohledně ovoce, každý s kým se bavím říká něco jiného, jestli když ho sním třeba dopoledne, když jsem ve škole a jsou to rychlé cukry, tak jestli se mi tím nezvedne hladina inzulinu a neuloží se to na tuk ??? opět sem moc vděčný za rady..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JSI NEMOCNEJ!!!! Chápeš co píšu? Fyzioterapeut ti nepomůže, trpíš psychickou poruchou, která by ti mohla v (blízký) budoucnosti pořádně zavařit život.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zbytečně moc to hrotíš. Občas sem hoď jídelníček a počkej na oprávněnou kritiku . Prostě jíš jako 50 kg holka.
Daemon

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jíst jako holčička....

Dej to do googlu a na konkurenčním webu si to přečti, nežereš tuky, tři tréninky za den a cítíš se unaveně, řešíš dopolední ovoce..., a čočku s kuřecíma prsama? to bych se asi poblil....
RavenStalker

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gazilion555 napsal:
začínám to řešit přes svého Fyzioterapeuta, s kterým mám zítra domluvenou schůzi, Chtěl po mě sepsat jídelníček z celého týdne, tak snad pomůže. budu sem pravidelně dávat jídelníček, a budu se snažit zlepšit ho. Jen mi prosím řekněte, vím že to není možné říct přesne na míru, že je každej jinej, ale přibližně kolik mám za den přijmout KJ, sacharidů, když mám třeba Ráno trénink, odpoledne trénink a večer posilovnu a to smé v den kdy se nehýbu. A ještě mám dotaz ohledně ovoce, každý s kým se bavím říká něco jiného, jestli když ho sním třeba dopoledne, když jsem ve škole a jsou to rychlé cukry, tak jestli se mi tím nezvedne hladina inzulinu a neuloží se to na tuk ??? opět sem moc vděčný za rady..

Abys netloustnul ani nehubnul? Můj laický názor: 180B, 400S, 100T
Ale asi se dočkáš většího čísla.

Tvůj fyzioterapeut píše jídeláky ;) ?
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 10:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když máš strach z toho, že nabereš tuk, tak co si trošku nastudovat základy biochemie a fyziologie, abys pochopil z jakých důvodů se ti to co sníš ukládá ve formě tuku?

Ve zkratce, tuková tkáň je regulovaná hormonem insulinem. Insulin aktivuje lipoproteinovou lipasu , která jednoduše řečeno dostane tuk z krve do tukové tkáně -> tloustneš . Další důležitý enzym je hormon senzitivní lipasa (inhibována insulinem) , která naopak uvolňuje tuky z tukové tkáně do krevního oběhu -> hubneš .

Základní pravidlo tedy je, držet insulin nízko <- nežrat cukry. A aby ses za den dostal na nějaký rozumný množství kalorií, tak ten jídelníček bude logicky hlavně z tuků (nezvedají insulin) a bílkovin (zvedají insulin minimálně).

Konkrétní potraviny: maso všeho druhu, celá vejce, ryby, ořechy, oleje, ovoce, zelenina, popř. tučné mléčné výrobky (já osobně se jim vyhýbám, co to jde).

No vlastně jsem tady popsal princip paleo diet, tak můžeš začít rovnou i s crossfitem a bude po depresích.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Vladic

PříspěvekZaslal: čt duben 26, 2012 5:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky bych doporučil zvednout ty tuky a to pořádně cca na těch 80-100g denně , ono to dělá strašně hodně (pokud nejíš moc sacharidů), alespoň na mně...
Ikee

PříspěvekZaslal: čt duben 26, 2012 6:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud tě jen zajímají KJ v daný den,kdy bud makáš nebo se naopak nehýbeš vůbec, mohly by ti pomoct stránky www.kaloricketabulky.cz . Když se zaregistruješ, nastavíš si tam svoje parametry, jaké máš třeba cíle a podobně a pak si dam zadáváš jak sněděné jídlo tak veškěré pohybové aktivity a ukáže ti to, v jakém jsi třeba energetickém deficitu a kolik KJ tedy ještě máš sníst.

Píšu ti to z toho důvodu, aby si na vlastní oči viděl, že doopravdy máš v jídle ještě velké rezervy a nemusíš se bát cokoli dalšího sníst, tak snad se trochu uklidníš, ale doopravdy by ses měl hlavně poradit s psychologem či jiným odborníkem (ne, opravdu nemyslím tvého fyzioterapeuta!), protože i ten nejlépe sestavený jídelníček tvůj problém neřeší.
Kebabking

PříspěvekZaslal: čt duben 26, 2012 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Z tohohle topicu se mi dělá fyzicky nevolno. Ani si nechci představovat jak moc je autor psychicky v hajzlu, když řeší jestli mu mandarinka po ránu nepoleze do tuků. Začni se sebou něco dělat, ty potřebuješ psychologa a ne fyzioterapeuta...
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 26, 2012 9:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To říkám celou dobu, ale lidi mu radí jako by se nechumelilo.
Gazilion555

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2012 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, vkládám jídelníček za dnešní den, prosím o vaše názory, jestli je to už lepší. Předem opět děkuji za všechny odpovědi.

Snídaně 7:00: 2x vícezrnná houska, rajče, 50g šunky, 100g cottage

Svačina 9:00: 125g tvarohu, 100g jahod

Oběd
12:00: 200g čočka, 200g kuřecí grilované prsa

Svačina 15:00: 2x vícezrnná houska, rajče, 50g šunky, 80g cottage

Večeře 18:00: 150g brokolice, 2mrkve, 150g květák, 50g sójové maso, 10g lněné semínka, vše udušené ve vodě

Večeře2 20:35: 125g tvarohu, 10g proteinu (WPC 80% extrifit), 10g mandlí

Nevím jestli to dobře počítám , ale vyšlo mi za den 1810 KCAL , 155 B , 250 S , 35 T . Z toho největší přísun kalorií oběd = 750 KCAL , je to možné ???
Furt jsem ale nemocný, takže skoro bez pohybu, ale aspoň sem dneska namíchal 2 míchačky betonu a večer jsem si dal břicho.

4x15 zkracovačky
4x15 zkracovačky nohy ve vzduchu
4x20 zvedání nohou v leže
2x 1min kmitání nohami ve vzduchu ( 10-15 cm nad zemí )
Gazilion555

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2012 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zde obrázek večeře, s trocha pepře, soli a Chilli koření lahoda

chippie

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2012 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je nelepší, cvičit, když si nemocný. Takhle si lidi zadělávají na chronické problémy
RavenStalker

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2012 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fuj ty jíš soju? To se dneska ještě jí ???
Gazilion555

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2012 9:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je to výborný, pokud to uděláš jakoby v zeleninovým vývaru jako ja například a dodáš koření. Jinak samotná uvařená ve vodě je ble.... Jinak ty hodnoty vypočtené, je to možné nebo je tam chyba?? A co ten jídelníčekuž to de?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Problém s jídlem Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: