|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Shadoww

|
Zaslal: út duben 17, 2012 3:01 pm Předmět: |
|
|
Energetický příjem a výdej zůstává alfou a omegou:o) Mně třeba při dietce stačí zredukovat jednoduché cukry a energetický deficit je rázem takový, že hubnu. Tučný sýr si klidně dopřeju kdykoli. A jak už bylo naznačeno, nízký příjem nasycených tuků znamená nízký cholesterol a nízký cholesterol je zabiják tělesného testosteronu. Navíc se tuky tráví podstatně pomaleji, což šanci na uložení do tukových polštářů snižuje.
Druhá věc je, že si tělo vždy udržuje stabilní hladinu glukózy v krvi. Jakmile sním jednoduchý cukr, hladina glukózy stoupne, vyloučí se inzulín a glukóza začne vstupovat do buněk, kde se může přeměnit jen na glykogen či tuk. Ovšem omezené je maximum zásob glykogenu, ne tuku. Po tréninku samozřejmě daný efekt využijeme k doplnění glykogenu, pokud jsou ale zásoby glykogenu nedotčené, tak tělu nezbývá nic jiného než z cukrů syntetizovat tuk, jinou možnost jak se zbavit glukózy kterou nespotřebuje nemá (močí ji holt "vylučují" jen cukrovkáři). Takže názor, že ze samotných cukrů tělo tuk neudělá je zcela zcestný...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Posilovac4000

|
Zaslal: pá duben 27, 2012 12:44 pm Předmět: |
|
|
Jojo fakt zajímavé téma, sám sem se někdy divil, že najedou jsem přibral a přitom se pas nijak nezměnil ani nevím jak :D
Ale k tomuto tématu mě napadla další věc, abych nemusel zakládat nové téma. Celkem všude čtu, že není možné nabírat svaly a přitom shazovat tuk. Ovšem sledoval sem pravidelně pořad "Jste co jíte" a tam přitom expert na výživu Havlíček, často vykazoval účastníkům výsledky, které obsahovaly zjištění jako např. ztráta 3kg tuku, ale nabrání 2kg svalů , ovšem objevily se tam i případy, kdy došlo ke ztrátě např. 2kg tuků a přibrání 3kg svalů, ten člověk nakonec tedy vlastně přibral, ovšem vhodným způsobem a jeho postava samozřejmě vypadala lépe. Přitom se snad pokaždé jedná o "dietní jídelníčky" + ten člověk začne nějaký způsobem sportovat, ovšem tak nějak pouze rekreačně. Takže vlastně mi to přijde jako takový proti argument, všem článkům atd. že nejde nabírat nabírat svaly a pálit tuk.
Proto mě vždycky zajímalo, zda je tohle prostě normální a nějakou vhodně zvolenou stravou a tréninkem se dá takto pracovat a přitom není třeba jít do extrémů stylu přesně na gram naváženo atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
daftruck
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 1:11 pm Předmět: |
|
|
| Posilovac4000 napsal: | Jojo fakt zajímavé téma, sám sem se někdy divil, že najedou jsem přibral a přitom se pas nijak nezměnil ani nevím jak :D
Ale k tomuto tématu mě napadla další věc, abych nemusel zakládat nové téma. Celkem všude čtu, že není možné nabírat svaly a přitom shazovat tuk. Ovšem sledoval sem pravidelně pořad "Jste co jíte" a tam přitom expert na výživu Havlíček, často vykazoval účastníkům výsledky, které obsahovaly zjištění jako např. ztráta 3kg tuku, ale nabrání 2kg svalů , ovšem objevily se tam i případy, kdy došlo ke ztrátě např. 2kg tuků a přibrání 3kg svalů, ten člověk nakonec tedy vlastně přibral, ovšem vhodným způsobem a jeho postava samozřejmě vypadala lépe. Přitom se snad pokaždé jedná o "dietní jídelníčky" + ten člověk začne nějaký způsobem sportovat, ovšem tak nějak pouze rekreačně. Takže vlastně mi to přijde jako takový proti argument, všem článkům atd. že nejde nabírat nabírat svaly a pálit tuk.
Proto mě vždycky zajímalo, zda je tohle prostě normální a nějakou vhodně zvolenou stravou a tréninkem se dá takto pracovat a přitom není třeba jít do extrémů stylu přesně na gram naváženo atd. |
Nad tímhle už jsem taky několikrát přemýšlel.Ale jen mě napadlo to,jestli to třeba není tím,že když ty obéznější lidi přejdou na jinej životní styl na který tělo neni zvyklí,tak že ze začátku pálí víc tuku a se správným pohybem i nabírají svalovou hmotu.Ale třeba s fakt kvalitním jídelníčkem a dobře sestaveným tréninkem by to fungovat mohlo no.Uvidíš ještě jak zareagujou ostatní.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 1:17 pm Předmět: |
|
|
Tu relaciu nesledujem, ale nie su tam ludia, ktorych jedinou fyzickou aktivitou je pohyb do chladnicky a podanie jedla vidlickou do ust? U takychto ludi, ktorí zacnu cvicit a dodrziavat zivotospravu je to absolutne normalne a bezne. Chudnu tuk a priberaju svaly, pas im ide dole.
U cloveka, ktory cvici, zije aktivne, dodzriava nejake zaklady spravnej zivotospravy to take jednoduche nebude. Staci vynechat trening a stravu na par mesiacov, potom sa vratit, dodrziavat vsetky aspekty a tento stav vie dosiahnut aj skuseny cvicenec.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|