Nazdar, takže môj spolužiak chce zhodiť nejaké to kilo a ja mu preto pomáham s jedálničkom chcel by som od vas radu či som ho spravil dobre , trochu toho o tom už viem no sám jedalniček nedodržujem ani z ďaleka tak sa poradím
Raňajky ( 6:00 ) :
- ovsené vločky 100-150g s mliekom dochutiť medom, banánom ...
- vajíčka bud omeleta s zeleninou alebo praženica + zelenina
Svačina č.1 ( 8:30 - 9:30 ) :
- obložená bageta (pečivo to je biele) - maslo, syr, šunka, paprika, paradajka (to je stále) , reďkovka, šalát (občas)
- ovocný jogurt tak 200g + ovocie
Obed ( 12:00 - 14:00 ) :
- kuracie prsia cca 200g príloha zemiaky ( ak si to vezme do školy) , ryža (ak to je doma) , zeleninový šalát (paradajka, paprika, kapusta, cibuľa)
- hamburger - hovädzie mäso, syr, šalát, paradajka (to je základ) a podľa chuti doplniť aj inú zeleninu
Svačina č.2 ( 15:30 - 16:00 ) :
- ovocný jogurt s nejakým pečivom
- ovocný šalát - banán, pomaranč, kiwi, jablko
Trénink ( 16:30 - 17:30 )
Večera ( 18:00 - 18:30 ) :
- kuracie prsia cca 200g príloha ryža/zemiaky (tak 2x do týždňa)
- nejaká ryba napr. pangarius, losos, makrela a podobne ( tiež 2x do týždňa)
- tuniak vo vlastnej šťave + pečivo
(ku všetkým 3 variantam zeleninový šalát)
Svačina č. 3 ( 20:30 - 21:30 ) :
- tvaroh cca 100-120g dochutiť kakaom, bananom ...
Ďalej každý deň som mu povedal aby jedol par orechov, pistácii a podobne k obedu alebo nejakej svačine .
Takže uvediem dôležité veci ma 90kg, tak odhadom 175m chce samozrejme zhodiť , vek 17 rokov.
K jedálničku:
Raňajky som mu povedal ovsené vločky ale napísal som aj vajíčka aby ste mi poradili či ak chce zhodiť sú lepšie vločky alebo vajcia .
Svačina č. 1 ten čas tam je taký lebo si ju pripravujeme cez prestávku v škole a tu bagetu jeme tak 2 - 3 prestávky keďže je fakt veľká to znamená 8:30 polovicu, 9:30 druhú , ten jogurt bude len občas bageta nám chutí
Obed ten hamburger je môj nápad chcem poradiť či dobrý alebo nie býva ďaleko a nechcel som aby mal obed stále o nejakej 16:00 tak som mu povedal nech si to nosí do školy lenže čo si budeme hovoriť mäso je studené aj príloha naopak taký hamburger samozrejme čo najmenej mastný s veľa zeleninou by to mohlo trošku zachrániť či?
Svačina č.2 tam už nechcem dávať pečivo tak len ovocie a jogurt mohlo by to stačiť nie?
Večera tak som mu povedal nech to mení PO,PI - kuracie prsia , UT,ŠT - rybičku, ST-SO- tuniak napr. aby nemal stále jedno a to isté
Svačina č.3 toho tvarohu ešte možno aj menej nemyslím že ešte bude vládať
Po tréninku som mu povedal nejaké ovocie nech si dá no a orechy, mandle, pistácie, lušteniny k niečomu pridať olivový olej nech si toto dáva každý deň kvôli zdravým tukom .
A ešte ma napadlo sa spýtať ak má chuť na nejaké sladké tak sójový rez ten si kúpiť môže nie?
Tak to je všetko môžte poradiť ... Inak ja som mu hneď poradil sacharidové
vlny ale tie skúsiť nechce