Nepřibírám

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nepřibírám  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nepřibírám
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Cerfik

PříspěvekZaslal: so duben 28, 2012 6:55 am    Předmět: Nepřibírám Odpovědět s citátem

Zdravím, nevím zda to mám už řešit, nebo ještě chvilku počkat, ale radši se zeptám, Jelikož, když jsem začal cvičit, což je pouze 2,5 měsíce, měl jsem nějakých 71kg a poté, co jsem začal cvičit, jsem během týdne přibral cca 3,5 kila a ty se mě drží pořád a ne aby se váha pohnula na žádnou stranu.

Jsem endomorf
cvičím jak jsem řekl 2,5 měsíce
věk 17let
výška 184cm
váha dnes ráno 74,4kg

Cvičil jsem ze začátku to co se mi chtělo a žádný smysl. Nyní jsem zkusil, jak by to bude, když zkusím jet Korte podle Freimenova logu. Technika je prý dobrá, nechal jsem si jí zkontrolovat, možná to zkusím ještě jednou raději u nějakýho borce v posilovně.

Teď jídelníček, v tom bych potřeboval poradit, jestli toho není moc málo, nebo co například upravit. Mám ten problém, že musím každý den dojíždět hodinu do Prahy do školy a hodinu zpátky, tím pádem musím vstávat v půl 6.

Snídaně (5:30)

1)
250g bílý jogurt (většinou Hollandia), 70g ovesné vločky, 200ml polotučné mléko, 100g jablko. Ještě třeba dochutímlžičkou medu nebo hořkým kakaem.

2) Tak 2x týdně si připravím večer palačinky.
3 bílky, 1 vejce, 60-70g ovesných vloček a rozmixuje, dochutím zase například medem, třtinovým cukrem trošku. Dám na pánev s trochou oleje (používám jenom olivový na vše) když je "těsto" na pánvi, naházím na to ještě lesní ovoce, ráno vše zapiji cca 300ml polotučného mléka.

Svačina (9:00 a 11:30)

Asi nejhorší věc, kvůli škole

2 kusy celozrnného pečiva, kolem 60g, 50g cottage, 40g vepřová šunka, 40g eidam 30% + nějaký ledový salát uvnitř, popřípadě rajče, okurka s sebou.

Oběd (14:45)

Co babička dá

Vždy nějaké maso, vepřové, kuřecí, králičí. králičí většinou tak 2x týdně, vepřové taky tak, příloha jsou buď brambory, rýže, těstoviny, bohužel taky někdy ten knedlík, ten omezuji tak na 3 kusy. Jednou za jeden týden až dva týdny se objeví něco sladkého jako například vdolky s povidly a tvarohem s bílým jogurtem, k tomu si dávám opět mléko polotučné, cca 250ml.

Svačina (16:15)

5x Racio chlebík se zeleninou (nic víc kvůli posilovně, do které chodím v půl 6.)

v netréninkový den, na ně dám cottage, šunku, popřípadě eidam 30%

Po posilovně (cca 18:45)

Odměrka (30g) WPC 80 od Extrifitu + Maltodextrin 40g

Večeře (19:30)
Domu se dostávám až půl 8. jelikož musím opět jezdit vlakem do posilovny. Jídlo si vařím den dopředu a pak už jenom ohřeji.

80g rýže (váženo neuvařené), popřípadě 100g těstovin, 150-200g kuřecích prsou, někdy stehenních řízků, kuřecí dělám na pánvi na troše oleje, opět olivového. Jako přílohu si dávám papriku, okurku, rajče, salát, něco z toho, někdy si dávám i brokolici mírně povařenou.

nebo 250g tresky/pstruha, jako příloha brambory 150g a opět nějaká zelenina.

2. večeře (21:45)

250g tvarohu, dochutím někdy medem, třtinovým cukrem, docela často do toho "prdnu" i jedno vejce.

22:00 jdu spát.

Podle kaloricketabulky.cz mi denně vychází:
Bílkovin 145-170g
Sacharidů 280-330g
Tuků 45-65g
Energetický příjem 9 800-11 000Kj

Jak už jsem psal, váha se nehýbe nijak přes 1,5 měsíce, tak bych byl rád, kdyby by mi někdo mohl poradit, co popřípadě upravit, nebo zda jsem něco zapomněl uvést. Díky moc zatím

Naposledy upravil Cerfik dne so duben 28, 2012 7:08 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ILikeBike

PříspěvekZaslal: so duben 28, 2012 7:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli nepřibíráš, musíš jíst víc. Prostě přidej denně jedno jídlo o 500kcal a za dva týdny se zvaž. Jestli nepřibereš, opakuj postup :).
Izman

PříspěvekZaslal: so duben 28, 2012 7:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak můžeš byt endomorf a při výšce 184cm mas váhu 74,4kg ?

Ja mel 74kg v 8 tride na ZS

Jinak jak psal ILileBike zacit vic jist jen davej bacha na kvalitu protoze jako Endomorf budes mit sklony k nabirani tuku. Znam to
Cerfik

PříspěvekZaslal: so duben 28, 2012 7:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Izman napsal:
Jak můžeš byt endomorf a při výšce 184cm mas váhu 74,4kg ?

Ja mel 74kg v 8 tride na ZS

Jinak jak psal ILileBike zacit vic jist jen davej bacha na kvalitu protoze jako Endomorf budes mit sklony k nabirani tuku. Znam to

Nechtěj, abych sem dal fotku ze 7. třídy to se na mých cca 172cm našlo 79kg
Cerfik

PříspěvekZaslal: so duben 28, 2012 7:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak díky, zkusím to ještě jsem se chtěl zeptat na takovej blbej dotaz.. když bude den co bude malý výdej, tak mám mít stejný příjem nebo ubrat?
Izman

PříspěvekZaslal: so duben 28, 2012 8:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cerfik napsal:
Jinak díky, zkusím to ještě jsem se chtěl zeptat na takovej blbej dotaz.. když bude den co bude malý výdej, tak mám mít stejný příjem nebo ubrat?

Tohle je spis asi na zkusenejsi ale osobni nazor ze pokud jde o jeden den nebo dva dny tak nemusis. Pokud to bude dlohodobejsi vypadek tak urcite.
Mick994

PříspěvekZaslal: so duben 28, 2012 9:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja nevím co je to dnes za blbej trend. Už jsem tady viděl pár jidelníčku , a pořad se tam opakuje jedno a to same ( nepletu teď objemové a rysovací, podle mě je zbytečné mít extrémní objemový nebo extremě rysovací), když chcete přibrat , tak to neroste ze vzduchu, nebo jak dnes boumbardují reklamy z tun sypání. Když chci něco přibrat , tak jím a cvičím podle toho. Nejsem expert , každý má svůj styl, ale tyhle dnešní mini jídelníčky jsou spíš takový předkrmy.
Cerfik

PříspěvekZaslal: so duben 28, 2012 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Ja nevím co je to dnes za blbej trend. Už jsem tady viděl pár jidelníčku , a pořad se tam opakuje jedno a to same ( nepletu teď objemové a rysovací, podle mě je zbytečné mít extrémní objemový nebo extremě rysovací), když chcete přibrat , tak to neroste ze vzduchu, nebo jak dnes boumbardují reklamy z tun sypání. Když chci něco přibrat , tak jím a cvičím podle toho. Nejsem expert , každý má svůj styl, ale tyhle dnešní mini jídelníčky jsou spíš takový předkrmy.

Mně jde o to, aby to nešlo všechno do tuku a nejsem ten, co sežere všechno co vidí a je pořád jako špejle..

Napiš teda jak bys to viděl, než jen, že mi řekneš, že to jsou předkrmy
Mick994

PříspěvekZaslal: so duben 28, 2012 5:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře. Tak z myho pohledu.
Snídaně, mame to podobně , ja vstávám 5:20.
Ty vločky , ty jsou užasna věc, tam bych rano moc toho neměnil, monža jen tak přidal o 10 - 15 gramů víc vloček nebo k těm jablkum přidal třeba banán.
U těch palačinek nebo vajíček, ja nemam s vařením na ráno moc zkušeností , ale taky myslím že by to nemělo vadit když bys přidal k vajíčkum víc vloček nebo k palačinkám si je dal. Pro mě jsou ovesné vločky jako palivo do naročnyho dne

Teď ta škola. No, taky studuji , a taky mě to omezovalo. Ale pořídil jsem si přepravky s sebou a vždy podle rozvrhu si nabalím sebou jídlo tak abych aspoň co 2 až 3 hodiny měl co jíst.
Ja si skoro vždy s sebou vezmu když mám třeba krátkou školu tak na první jídlo 250g tvarohu,1 jablko,celozrné pečivo nebo racio. Podruhé si vezmu třeba nějaké tmavé pečivo, šunku , sýr a jablko nebo banan , většinou to byvaj tak 3 obložené chleby.

Podle obedu sem pochopil že nejíš ve škole, což je výhoda. Hodně druhu masa je velke + , a příloha jako těstoviny, nebo rýže (nejlíp celozrnou) i brambory jsou dobrá volba.Určitě by to chtělo velkou porci libového masa s nějakymi těmi těstovinami nebo rýži a hlavně zeleninu (natu se dnes hodně zapomíná) K těm sladkým jídlům. V tom ja nemužu nic soudit , páč ja sladké uplně vyřadil z jidelníčku co jsem začal trenovat (první to bylo schválně ale pak už jsem ho přestal jíst automaticky), ale jelikož se snažíš přibrat tak to není nic zlýho, ale i tak , jídlo jako oběd , a ještě před treningem by mělo obsahovat dost bílkovin s komplexními sacharidy. Je to velká vyhoda když o jidle mužeš rozhodnout , což ja ve škole moc nemužu pokud bych si ho z domu pracně nepřines. Když tak skus se doma domluvit co bude příští den k jídlu.

Tak před tréningem. No Racio je fajn , zelenina taky ... jak bych to řekl ... no tohle je takovy až dost dietní. A na cvičení potřebuješ něco co ti da energii na výkon. Není na škodu si klidně dát před treningem 3/4 odměrky proteinu ať maš nějake bílkoviny ale hlavní je nějake ty komplexní sacharidy. Ja bych znovu volil ovesné vločky, nebo si dal třeba racio se šunkou a eidamem jak píšeš. V netreningovy den je to fajn , ale ty potřebuješ sílu před cvičením a hlavně skloubit to časově abys stihl vytrávit aspon trochu.

Po treningový drink je v pořadku , Odměrka sacharidu ( nebo gaineru) a odměrka proteinu je užasná věc, taky tuhle kombinaci používám.

Večeře je taky dobrá, hlvaně bych tam zapojil ty ryby a přidal do výběru třeba makrelu nebo losose , to jsou taky užasné ryby. Ostatně večeře je v pořadku, klidně se nebát si dát o 50g masa víc. Zaleží natom jak se citíš, ja množsví volik někdy dle pocitu , když jsem měl těžší trening , a mam větší hlad , tak zvýším bílkoviny po treningu.

A tvaroh je dobrá volba. Ale spíš místo toho vejice , nebo cukru a medu, bych k tomu přidal nějake ořechy jako doplnění tuku a pokud bys to chtěl ochutit, tak 1/2 až 1 odměrka proteinu je taky dost dobrá.

V kostce: Ja bych se zaměřil na vyšší příjem tuku, myslím těch dobrých jako omega 3 a 6 dobrými zdroji jsou ryby, ořechy (mandle a arašídy) a taky margariny (ja používam Floru pro active, ta se hodí kdekoli na racio nebo tmavý chleba jako doplňěk). Klidně se nebát přidat bílkoviny, klidně někde přidat o 50g masa víc, nebo jedno celé vejice , nebo 100g tvarohu. Pochopil jsem to tak že nejsi nikde na intru a jíš doma. Tak skus si to doma domluvit tak aby si vařili a kopovali tak jak se s nimi domluvíš. A pokud možno dost pít , aspon tak 3 litry denně.
To je muj nazor.
Cerfik

PříspěvekZaslal: ne duben 29, 2012 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Dobře. Tak z myho pohledu.
Snídaně, mame to podobně , ja vstávám 5:20.
Ty vločky , ty jsou užasna věc, tam bych rano moc toho neměnil, monža jen tak přidal o 10 - 15 gramů víc vloček nebo k těm jablkum přidal třeba banán.
U těch palačinek nebo vajíček, ja nemam s vařením na ráno moc zkušeností , ale taky myslím že by to nemělo vadit když bys přidal k vajíčkum víc vloček nebo k palačinkám si je dal. Pro mě jsou ovesné vločky jako palivo do naročnyho dne

Teď ta škola. No, taky studuji , a taky mě to omezovalo. Ale pořídil jsem si přepravky s sebou a vždy podle rozvrhu si nabalím sebou jídlo tak abych aspoň co 2 až 3 hodiny měl co jíst.
Ja si skoro vždy s sebou vezmu když mám třeba krátkou školu tak na první jídlo 250g tvarohu,1 jablko,celozrné pečivo nebo racio. Podruhé si vezmu třeba nějaké tmavé pečivo, šunku , sýr a jablko nebo banan , většinou to byvaj tak 3 obložené chleby.

Podle obedu sem pochopil že nejíš ve škole, což je výhoda. Hodně druhu masa je velke + , a příloha jako těstoviny, nebo rýže (nejlíp celozrnou) i brambory jsou dobrá volba.Určitě by to chtělo velkou porci libového masa s nějakymi těmi těstovinami nebo rýži a hlavně zeleninu (natu se dnes hodně zapomíná) K těm sladkým jídlům. V tom ja nemužu nic soudit , páč ja sladké uplně vyřadil z jidelníčku co jsem začal trenovat (první to bylo schválně ale pak už jsem ho přestal jíst automaticky), ale jelikož se snažíš přibrat tak to není nic zlýho, ale i tak , jídlo jako oběd , a ještě před treningem by mělo obsahovat dost bílkovin s komplexními sacharidy. Je to velká vyhoda když o jidle mužeš rozhodnout , což ja ve škole moc nemužu pokud bych si ho z domu pracně nepřines. Když tak skus se doma domluvit co bude příští den k jídlu.

Tak před tréningem. No Racio je fajn , zelenina taky ... jak bych to řekl ... no tohle je takovy až dost dietní. A na cvičení potřebuješ něco co ti da energii na výkon. Není na škodu si klidně dát před treningem 3/4 odměrky proteinu ať maš nějake bílkoviny ale hlavní je nějake ty komplexní sacharidy. Ja bych znovu volil ovesné vločky, nebo si dal třeba racio se šunkou a eidamem jak píšeš. V netreningovy den je to fajn , ale ty potřebuješ sílu před cvičením a hlavně skloubit to časově abys stihl vytrávit aspon trochu.

Po treningový drink je v pořadku , Odměrka sacharidu ( nebo gaineru) a odměrka proteinu je užasná věc, taky tuhle kombinaci používám.

Večeře je taky dobrá, hlvaně bych tam zapojil ty ryby a přidal do výběru třeba makrelu nebo losose , to jsou taky užasné ryby. Ostatně večeře je v pořadku, klidně se nebát si dát o 50g masa víc. Zaleží natom jak se citíš, ja množsví volik někdy dle pocitu , když jsem měl těžší trening , a mam větší hlad , tak zvýším bílkoviny po treningu.

A tvaroh je dobrá volba. Ale spíš místo toho vejice , nebo cukru a medu, bych k tomu přidal nějake ořechy jako doplnění tuku a pokud bys to chtěl ochutit, tak 1/2 až 1 odměrka proteinu je taky dost dobrá.

V kostce: Ja bych se zaměřil na vyšší příjem tuku, myslím těch dobrých jako omega 3 a 6 dobrými zdroji jsou ryby, ořechy (mandle a arašídy) a taky margariny (ja používam Floru pro active, ta se hodí kdekoli na racio nebo tmavý chleba jako doplňěk). Klidně se nebát přidat bílkoviny, klidně někde přidat o 50g masa víc, nebo jedno celé vejice , nebo 100g tvarohu. Pochopil jsem to tak že nejsi nikde na intru a jíš doma. Tak skus si to doma domluvit tak aby si vařili a kopovali tak jak se s nimi domluvíš. A pokud možno dost pít , aspon tak 3 litry denně.
To je muj nazor.

S tím obědem, jak chodím k babičce, tak se ptá co má třeba uvařit, takže vlastně ta možnost je, což v tom to je dobrý, asi hlavně přihodim nějaký jídlo hlavně do tý školy, tam toho je málo a většinou mívám pocit hladu po 2,5 hodinách.

A k tý večeři, vařím si den do předu, někdy i na 2 dny a hodím to do krabiček do lednice a večer to už jenom ohřeju, jinak bych se musel ještě minimálně půl hodiny vyvářet a to bych asi pošel hlady, jíst až nějak 1,5 hodiny po tréninku ta hodina je pro mě akorát

Pak ty tuky, přemýšlel jsem nad tím, asi se na to nějak zařídím, protože většina tuků, co do sebe dostávám, je něco málo z masa, trocha oleje z toho vaření a z šunky + sýra.. S nakupováním věcí k jídlu je to v klidu nakupuje u nás většinou mamka a už si zvykla na to, že se mě vždy ptá co mi chybí apod.. i když musím říct, že začátek byl šílenej
Mick994

PříspěvekZaslal: ne duben 29, 2012 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tuky jako tuky , jde hlavně o omega 3 a omega 6, a naty jsou nejlepší ořechy , nejlíp mandle ale ty jsou dnes dražší , ja proto jím hlavně arašídy. A vzít si do přepravky do školy s sebou nějaky to jídlo ať maš vžy okolo těch dvou až tří hodin co jíst je dost zasadní , ja někdy když mám delší školu mam u sebe i čtyři různy pixle . Opravdu chce se to zaměřit na ty bílkoviny a doladit to zdravými tuky a mělo by vše jít hned líp
Cerfik

PříspěvekZaslal: ne duben 29, 2012 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Tuky jako tuky , jde hlavně o omega 3 a omega 6, a naty jsou nejlepší ořechy , nejlíp mandle ale ty jsou dnes dražší , ja proto jím hlavně arašídy. A vzít si do přepravky do školy s sebou nějaky to jídlo ať maš vžy okolo těch dvou až tří hodin co jíst je dost zasadní , ja někdy když mám delší školu mam u sebe i čtyři různy pixle . Opravdu chce se to zaměřit na ty bílkoviny a doladit to zdravými tuky a mělo by vše jít hned líp

tak já mám školu od 7:30 max do 13:40 a jelikož jsem v přímo v centru prahy, tak i kdyby bylo nejhůř tak můžu skočit do nějakýho supermarketu něco koupit, kde jsem ze školy 3 minuty, myslím, že ale s jídlem z domova to bud stačit, naložim hold do tašky víc jídla

Myslíš, že se radši zaměřit fakt na ty ořechy nebo by se to dalo řešit nějakými tabletami? Přece jenom to jsou doplňky stravy, tak to neni ono, ale vyšlo by to asi nejlíp, než mít další starost s tím..
S-t-a-n-i-s-l-a-v

PříspěvekZaslal: ne duben 29, 2012 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jídelníček jsem moc nezkoumal,ale podle tvého zhrnutí máš bílkoviny dobrý,tuky je taky nesmysl zvyšovat,takže logicky zvýšit sacharidy. 300g sacharidů za den je na přibírání celkem málo...to mívám v dietách při hubnutí..
Mick994

PříspěvekZaslal: ne duben 29, 2012 1:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nesmysl? ... Tuky jako omega 3 a 6 jsou jednou ze tří klíčových věcí ať už se jedná o budování svalové hmoty, nebo hubnutí. Tuk není jen jeden, a není jen ten špatný.
S-t-a-n-i-s-l-a-v

PříspěvekZaslal: ne duben 29, 2012 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Nesmysl? ... Tuky jako omega 3 a 6 jsou jednou ze tří klíčových věcí ať už se jedná o budování svalové hmoty, nebo hubnutí. Tuk není jen jeden, a není jen ten špatný.

Ale já nepsal,že tuk je nesmysl..Psal jsem o zvyšování množství tuku. Píše že má až 65g na den. Myslím že větší dávky nedává moc smysl. Samozřejmě vyměnit za kvalitní tuky.

Rychle na stránku:

Přejdi na: