|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MSG

|
Zaslal: st květen 02, 2012 3:21 pm Předmět: vlny, aneb co dělám blbě? |
|
|
Ahoj,
začal jsem cca před 2,5 měs. sach. vlny. Dostal jsem se z 95kg na 90kg (při 180cm) + jsem současně nabral nějaké to deko svalů. Nicméně, teď už to dolů moc nejde, naopak teď jsem byl 10 dní marod a je to zase o 1,5kg víc. Cíl je přitom někde okolo 80kg.
Kde dělám chybu? Tipuju 2 věci:
Vlny jedu 100-200-300g sachrů. Strašně mě ale štvě to počítat, takže v praxi jsem na tom tak, že je to 80-120; 150-180; 150-220 sachrů. 300g je brutal.
Dále mě štve počítání kcal. Ne že bych měl tendenci chtít víc, spíš naopak dloihodobě se mám problém dostat na ty plánované.
Takže - je třeba se držet moc skriktně těch sachrů i kcal?
Dále, zpočátku jsem jel hlavně aerobku, tj. skoro denně ráno spinner 50 min. Teď jedu 2+2 ráno činky. Na svaly fajn, ale zase se tím tolik nehubne, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pavelcb

|
Zaslal: st květen 02, 2012 3:26 pm Předmět: |
|
|
shodit za 2,5 měsíce ve vlnách 5 kg tak se jdu zastřelit
Záleží jak jsi jedl,jak si cvičil. jestli chceš radu,musíš napsat víc.. _________________ Věci se nestávají..věci se tvoří !
Naposledy upravil Pavelcb dne st květen 02, 2012 3:40 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: st květen 02, 2012 4:19 pm Předmět: |
|
|
Možná v tom hraje roli kdy jíš a co jíš, jestli dost piješ, a jestli přijímáš dostatek vitamínu (teď v létě to z ovoce nebýva problém) společně s omega 3 a 6 tuky. Možná to zní hloupě v dietě jíst tuky , ale omega 3 a 6 jsou důležitou součástí jak pro nabíraní svalů tak spalování tuků.
|
|
| nahoru |
|
 |
MMMMM2
|
Zaslal: st květen 02, 2012 6:23 pm Předmět: |
|
|
ak 2,5 mesiaca dodržiavaš 100-200-300, tak si schudol naozaj málo...napíš, čo konkretne zješ počas dňa...alebo skúšal si už ,,žrací deň" ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 8:14 am Předmět: |
|
|
muj nazor je, ze mas moc nizkou tu 'nejvyssi' hranici sacharidu..jako jestli tvoje nejvyssi faze bylo 220 sacharidu na tvych 90 (95) kg, tak kde je ta pointa rozpumpovat metabolismus k vyssim obratkam. Tohle je uplne standartni prijem sacharidu, tak nevim jestli nemuze byt chyba v tomto.
|
|
| nahoru |
|
 |
jir.ka
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 8:41 am Předmět: |
|
|
| Spashett napsal: | | muj nazor je, ze mas moc nizkou tu 'nejvyssi' hranici sacharidu..jako jestli tvoje nejvyssi faze bylo 220 sacharidu na tvych 90 (95) kg, tak kde je ta pointa rozpumpovat metabolismus k vyssim obratkam. Tohle je uplne standartni prijem sacharidu, tak nevim jestli nemuze byt chyba v tomto. |
takze vlna pro 80kg cvicence 50-100-150-200-250-50 je spatne? : (
edit: Pri 200g/den vaha stoji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 8:57 am Předmět: |
|
|
| citace: | | takze vlna pro 80kg cvicence 50-100-150-200-250-50 je spatne? : ( |
nemyslim, ze takova to vlna je spatne. ale ty preci nemas tyto hodnoty
1) vazis 90kg. 80 je tvuj cil ale musis jist podle toho kolik vazis tedka a ne kolik bys chtel.
2) rikas ze tvoje nejvyssi vlna je 150-220 protoze je pro tebe 300g brutal.
takze jsem reagoval na toto. Ty vazis vic ale jis mene.. logicky by melo byt, ze pokud vice vazis, tak tvoje strava bude mit vyssi hodnoty. Opravdu by to chtelo drzet to na tech 300g aby jsi videl jestli se to hne k lepsimu.
co se tyce aerobky, tak ta je taky velice dulezita pri shazovani tuku.. o tom neni pochyb...
|
|
| nahoru |
|
 |
jir.ka
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 9:28 am Předmět: |
|
|
nejsem zakladatel topiku :) vazim 80 a chtel bych par kilo (3-4) shodit. Tak jestli by nemela ta nejvyssi vlna byt vyrazne vyssi (300, 350?) nebo jestli staci tech 250. Samozrejme chci tak jednou za 14 dni se poradne nacukrovat.. co to pujde.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 9:38 am Předmět: |
|
|
jo tak to se omlouvam, jsem si nevsiml. Promin.
co se tyce 250g pro 80kg cvicence si mysim, ze je to OK.
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 9:55 am Předmět: |
|
|
Děkuji za reakce, pánové.
K Vašim dotazům - já tuším pot. chyby v tom, že mám problém se ten den s nejvyššíma sachrama tolik cpát. Dále mě fakt vadí odlaďovat jídelníček tak, abych se vešel v ty dny do +/- 10g sachrů a současně +/-10kcal. Právě to vejít se do kcal v low end dnu znamená pro mě jíst věci jako samotný syrečky, samotný vejce atd., dost nezvyk. Co se týče toho, dodržoval jsem to přesně asi 2 týdny, a pak jsem volně navazoval spíše dle intuice.
Co myslíte? Je teda zásadní cyklovat tvrdě ty sachry (a pokud ano, stačí těch 100-200-300) a současně držet ty kcal?
Co se týče pití, piju dost (myšleno voda, čaj, cola light atd.-). Pivo, limonády atd. jsem vynechal vůbec, teď v létě to bude horší. Akorád si dopřávám občas decku nějaké pálenky.
Kcal mám denně 22kcal/kg váhy.
Doplňky beru, různý multivitamíny, selzink, po cvičení amina. Taky 2x denně protein (místní WPC 80%).
Ad jídlo - první dva dni si vařím sám, třetí den je hospoda, ovšem nějaké rozumné jídlo (typicky nějaký kuřecí plátek s rejží / bramborem).
Jinak to vypadadá nějak takhle:
snídaně: 250g jogurtu "Hollandia" s kakaem, dle dne +příslušná dávka ov. vloček
svačina: 125g tvarohu + 125g jogutu
oběd: kuře / tuňák s těstovinami / rýží
svačina: 125g tvarohu + 125g jogutu
večeře 1: lowcarb den - syreček + vejce + zelenina; highcarb den tm.pečivo + šunka + eidam
večeře 2: lowcarb den - 3 vejce+eidam+zelenina (omeleta) nebo zelenin. vývar / vařená zelenina; highcarb den - tm. pečivo + šunka + eidam nebo kuř. prsa / kuř. křidýlka na grilu s chlebem.
|
|
| nahoru |
|
 |
S-t-a-n-i-s-l-a-v

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 10:50 am Předmět: |
|
|
Zkusil bych měnit hodnoty sacharidů. Podle mě je to hodně individuální a musíš experimentovat. Já začal vlny držet při 67kg. Ze začátku jsem jel 100,100,150,200,300,400,480. Po dvou týdnech 2kg šlo dolů..Pak jsem přešel na 100,200,300,400 a nyní po měsíci vln mám 61kg. Žádnou aerobku nedělám. Jen činky a občas na kole do práce :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
S-t-a-n-i-s-l-a-v

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 11:03 am Předmět: |
|
|
Tím jsem chtěl naznačit ten velký rozdíl. Ty 90kg a jedeš od 100 do 250. Já 60kg a jedu od 100 do 400. Kdybych já jel to co ty,tak uspím svůj metabolizmus. Třeba tam je ta chyba. Ale jak jsem psal,je to individuální a chce to experimentovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 1:09 pm Předmět: |
|
|
400g se dá. Jeden dortík, pár piv... .-) ale to nebude asi ta správná cesta...
|
|
| nahoru |
|
 |
S-t-a-n-i-s-l-a-v

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 1:21 pm Předmět: |
|
|
400g sacharidů dávám jen rýží,oves.vločky,corn flakes,rýžový chlebíčky,občas těstoviny. Jednoduchý cukry vynechávám uplně. Maximálně banán ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|