|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
coretex666
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 10:40 am Předmět: Jidelnicek |
|
|
Je mi 26 let. Mam 174cm/81 kg/mezomorf. Muj cil je mit po vyrysovani 85kg, tzn, ze jsem momentalne v objemove fazi.
8:00 - Protein Aminostar 85 - (42.5g bilkovin)
9:00-10:00 - Tvaroh Ovofit 420g - (36g bilkovin)
12:00-13:00 - 200g Kureci maso, 200g ryze
15:30-16:00 - 3x Kaiserka tmava + sunka + eidam + salatova okurka
18:30-19:00 - 250g kureci maso, 200g ryze/testoviny
22:00 - Protein Aminostar 85 - (42.5g bilkovin)
Je to jen priklad jidelnicku, tenhle asi zrovna pusobi trochu monotonne (samy kure s ryzi). Casto nahrazuju kureci maso hovezi svickovou nebo libovym veprovym. Pripadne dalsi alternativa te vecere je 6 vajec s tmavym pecivem kdyz se mi nechce delat s kuretem. Ovoce a zeleninu si obcas dam, ale nepisu to sem, protoze se to neda takhle pravidelne rict. Ale kazdopadne s vitaminy by problem byt nemel.
Rad bych zduraznil, ze netrenuju na zavody, jsem jen amater. Na vas nazor se ptam, abych eliminoval pripadny nedostatky.
Predem diky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 10:49 am Předmět: |
|
|
A co po nás teda chceš?
Máš 81kg, jsi v objemu, a řešíš kolik budeš mít po vyrýsování, což je hodnota VYŠŠÍ než váha před objemem?
Vrať se tak za dva roky.
|
|
| nahoru |
|
 |
coretex666
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 10:54 am Předmět: |
|
|
No doufal jsem, ze by mi nekdo mohl potvrdit / vyvratit zda je jidelnicek tohohle typu vhodny do objemu pro cloveka s moji vahou, vyskou, vekem.
Treba by mi nekdo zkusenejsi mohl dat nejaky tip...doufal jsem, ze je to z toho postu zrejmy o co mi jde. Asi jsem mel bejt specifictejsi
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 10:54 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | A co po nás teda chceš?
Máš 81kg, jsi v objemu, a řešíš kolik budeš mít po vyrýsování, což je hodnota VYŠŠÍ než váha před objemem?
Vrať se tak za dva roky. |
chce ohodnotit jídelníček... pokud máš problém už i s tímhle, tak to je vážně blbý
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 11:08 am Předmět: |
|
|
Zkus si pročíst nějaké články o výživě a samotném tréninku, do budoucna ti to určitě pomůže. Když je někdo v objemu, tak uzpůsobí svůj jídelníček k tomu, aby kvalitně přibíral svaly s rizikem nějakého tuku a můžeš využít i různé varianty posilování přímo určené k objemovce .
Pokud člověk chce ale rýsovat, znamená to zbavit se přebytečného tuku, snížit svou hmotnost a co na nejmenší úkor svých svalů, tedy ubrat tuk aby byly svaly lépe vidět a byly vyrýsované. Tzn. opět uzpůsobíš jídelníček, ubereš sachry, přidáš bílkovinu a nějaký aerobní cvičení.
Tedy když si napsal, že jsi v objemu a chceš nyní rýsovat, nedává smysl ten údej, že chceš nabírat další kila.
Dokud tedy nebudeš vědět, co chceš a co znamená co, bude to plýtvání radami, snad chápeš co tím myslím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 11:08 am Předmět: |
|
|
Ani ne, jen to tu už vůbec nechápu :P Resp. mám pocit, že lidi netuší co chtějí. Ten jídelníček mi moc objemovej nepřijde.
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 11:11 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | Ani ne, jen to tu už vůbec nechápu :P Resp. mám pocit, že lidi netuší co chtějí. Ten jídelníček mi moc objemovej nepřijde. |
Ten člověk napsal to, jak vypadá ted. Jakej jede jídelníček - objemovej - konkrétně ho vypsal. A pak i bonus jakej má cíl. Tím se zařadil asi mezi 10% lidí, kteří to sem zapíšou fakt dobře. Pak přijdeš ty a zkoušíš ho dostat z fóra pryč.
Ještě jednou - jede objem a až nabere, tak bude mít cíl 85kg ve vyrýsované kvalitě. Já už radši do stravy lidem neradím, ale tady to asi jinak nepůjde.
Jídelníček mi přijde hodně dobrej, jen bych přidal sacharidy ke snídani - vločky.
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 11:35 am Předmět: |
|
|
Nie som ziadny odbornik na vyzivu, ale zabudol si na tuky v tom jedalnicku, co je dost dolezite. Tuky beries jedine z eidamu, ktoreho predpokladam je dost malo. Takze pridal by som vajicka na hocijaky sposob, lubovolne (neprazene) orechy, arasidove maslo, rybi olej 2 polievkove lyzice denne, ked by si ho nemohol zohnat tak vhodny je aj lanovy (lneny?) olej. Samozrejme nie vsetko naraz, ale aspon 50g tuku denne je podla mna vhodne na tvoju vahu _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
ChickenEater

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 11:42 am Předmět: |
|
|
to je jidelnicek jak do diety, kdyz chces pribrat, tak musis jist vic..
4 pevny jidla je malo
porce jsou maly
-> zvetsi porce-pridej sacharidy
-> jez aspon 6x denne + 2x denne protein _________________ Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
Naposledy upravil ChickenEater dne čt květen 03, 2012 11:46 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
pilnass

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 11:42 am Předmět: |
|
|
potřeboval by jsi tam určitě nějakou normálni snidani kde máš sacharidy. Dej tam po ránu vločky nebo nějaké pečivo.
|
|
| nahoru |
|
 |
coretex666
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 11:46 am Předmět: |
|
|
Myslel jsem to presne jak rika Guruhonza. Podle me se to z toho kontextu dalo docela snadno vydedukovat (nyni 81kg, cil: po vyrysovani 85, nyni objem => potrebuju nabrat a az potom budu rysovat).
Kazdopadne za vsechny konstruktivni rady diky.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 12:59 pm Předmět: |
|
|
| ChickenEater napsal: | to je jidelnicek jak do diety, kdyz chces pribrat, tak musis jist vic..
4 pevny jidla je malo
porce jsou maly
-> zvetsi porce-pridej sacharidy
-> jez aspon 6x denne + 2x denne protein |
nepíš hovadiny když tomu nerozumíš pro 85 kg stačí 5 jídel vč. nápojů a ne 8 denne jako coleman, jediné co mu z toho naroste bude cejcha kolem břicha, jinač jídelníček je dobrý, ke snídani přidej vločky či nějakou obilnou kaši a ovoce, k proteinu před spaním přidej nějaké ořechy a bude to super, nevím ale jestli ta 85 je na bázi kaseinu, který se před spaním hodí více než čistě syrovátkové proteiny
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 1:00 pm Předmět: |
|
|
200g ryze v surovem stavu? Tzn cca 2sacky ryze naraz?
Pokud jde o 2oo g uvarene ryze, tak mas v jidelnicku malo sacharidu. Na snidani nemas zadne sacharidy, ty ale potrebujes abys zastavil katabolismus a ziskal zdroj energie. Tvarohem bych si bricho zaplacal vecer, ne rano. Ovofit neznam, ale obecne jak je ten tvaroh nejak ochucenej, uz je v tom chemie..
+zelenina k obedu a veceri automaticky. Dopoledne bych udelal svacinu z ovoce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 1:09 pm Předmět: |
|
|
| Bomberguy napsal: | | ale obecne jak je ten tvaroh nejak ochucenej, uz je v tom chemie.. |
Spíš naprosto zbytečnej cukr.
|
|
| nahoru |
|
 |
coretex666
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 2:11 pm Předmět: |
|
|
[quote="Bomberguy"]200g ryze v surovem stavu? Tzn cca 2sacky ryze naraz?
Pokud jde o 2oo g uvarene ryze, tak mas v jidelnicku malo sacharidu. Na snidani nemas zadne sacharidy, ty ale potrebujes abys zastavil katabolismus a ziskal zdroj energie. Tvarohem bych si bricho zaplacal vecer, ne rano. Ovofit neznam, ale obecne jak je ten tvaroh nejak ochucenej, uz je v tom chemie..
+zelenina k obedu a veceri automaticky. Dopoledne bych udelal svacinu z ovoce.[/quote]
Co se tyce te ryze, tak bych rad udelal drobnej edit:
K veceri to neni 200g, ale 120g v suchem stavu. Podle prepoctu, ktery jsem nasel na netu by to melo odpovidat zhruba 300g ve stavu varenem. Za chybu se omlouvam. Pro presnost radeji priste prevazim.
Co se tyce Ovofitu, tak jsem delal na netu mensi research a jevi se jako kvalitni tvaroh bez pridaneho cukru. Projizdel jsem i jiny fora a pomerne casto se Ovofit objevuje v jidelniccich lidi jak v objemu tak v diete.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|