Jídelníček - potřebuju zkontrolovat

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček - potřebuju zkontrolovat  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídelníček - potřebuju zkontrolovat
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Khalaf

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 9:38 am    Předmět: Jídelníček - potřebuju zkontrolovat Odpovědět s citátem

Snídaně - 7:00
– ovesná kaše + banán – 1500kJ B-3 | S-70 | T-5
- 150g vloček + 250 ml mléko - 1850kJ B-5.8 | S-89.7 | T-3.2
Svačina – 9:30
- 2ks celozrnné pečivo + 25g šunka, 25g sýr – 1500kJ B- 11.5 | S- 0.4 | T-10
– 150g banán + 150g jogurt - 1000kJ B- 9.5 | S-36.2 | T-4
“polední” Svačina – 12:30
- zelenina, ovoce - do 600kJ B-5 | S-50 | T-
Oběd – 14:00
– to co je ve škole
- 4ks vejce + 3ks celozrnným pečivem - 3050kJ B- 40.1 | S-88.8 | T-28.4
- 100g maso + 100g rýže - 2500kJ B-15.3 | S-80 | T- 15.5
Svačina – 17:00
– zelenina, ovoce
- 2ks celozrnné pečivo + 25g šunka, 25g sýr – 1500kJ B- 11.5 | S- 0.4 | T-10
- 70g smetana + 200g jeřabina - 750kJ B-5 | S-48.1 | T-12
- 300ml polotučného mléka + 60g piškotů - 1350kJ B-15 | S-60.8 | T-6.5
Večeře – 19:30
- tuňák ve vlastní šťávě + 100g rýže - 2350kJ B-22.3 | S-80 | T-12
- 100g maso + 100g rýže - 2500kJ B-15.3 | S-80 | T-15.5
- 4ks vejce + 2ks celozrnné pečivo - 2500kJ B-35.2 | S-59.4 | T-26.4
- salát
- to co je připravený
“malá” Večeře 21:30
– tvaroh 281kJ B-12.2 | S-4.1 | T-4.5

(vždycky si vyberu jednu z těch 2-3 možností kterou mám u každýho jídla, ale nikdy neopakuju 2x to samý jídlo ve dnu)

Zdá se mi že mám moc málo bílkovin ...Co si myslíte vy ?...Nějaký jiný nedostatky? Jak bych je měl dorovnat ?

Naposledy upravil Khalaf dne út květen 01, 2012 10:59 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
balbi

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neřekl jsi kolik vážíš a čekáš, že řekneme, jestli máš hodně/ málo bílkovin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Merrao

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Váha, výška, cíl?

Snídaně: Bez bílkovin. Var. vločky a mléko je podle mě nedostačující a "suchá"...

Svačina: jen banán a jogurt je docela málo, pokud nevážíš 40kg..., ty 2ks pečiva už je ok, jen si nemyslím, že to má "jen 1500kj...

Oběd: Ve škole toho masa moc nedávají, jinak je to dobré, a ty vejce nemusí být nutně s pečivem, ale i těstovinami nebo tak...

Svačina II: Nevím zda chceš hubnout či co vlastně, ale smetana je pozoruhodná...piškoty se hodí spíše k ránu, pokud chceš hubnout.

Večeře: Složení ok.
----------------------------------
Shrnutě: Pokud chceš udržovat váhu, a vyhovuje ti to, necvičíš náročně, tak to je průměrná strava.

Pokud chceš hubnout, máš zbytečně velkou večeři, jíš dost pečiva, smetanu bych nahradila a piškoty se mi do diety nehodí.

O přibírání myslím nemusím mluvit.
Mr. Muscle

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

B-12,2??? To máš jako 12,2Bílkovin na kilo? :-D Pokud nechceš být super profesionál tak pohoda.
Ráno si vem třeba vejce na tvrdo . Aby tam bylo více bílkovin.
Ale musíš napsat co je tvým cílem a jaká je tvá váha a výška.
Khalaf

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Omlouvám se zapoměl jsem ...Je mi 15 let měřím 192cm a vážim něco přes 80 kg, jsem Mezomorf ... chci zvětšit objem...
Mám dobrej metabolismus ...můžu sníst cokoli a nestloustnu, ale to je asi spíš věkem
B - xx (kolik je v jídle gramů bílkovin v uvedeném jídle, bral jsem to z různejch webů, myslim že důvěry hodnejch)
Jinak samozřejmost že vždy když vstanu dám si cca 2 skleničky vody občas k snídani čaj, kafe

Naposledy upravil Khalaf dne út květen 01, 2012 11:34 am, celkově upraveno 1 krát
Merrao

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 11:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to jsem byla totálně naivní. Myslela jsem si že chceš zhubnout.

Obecně DOPORUCIM vyhybat se příliš zpracovávaným potravinám. Co si pod tím představit? Pašitky, uzeniny (vysoko procentní šunka je v rámci možností...), margaríny, slazené výrobky, tavené sýry.
Neříkám VYRADIT...nýbrž nepřehánět to s nimi. To ti může zajistit poměrně kvalitní přibírání. Jelikož pojedeš objem, musli, cornflakes nebo bebe k snídani DOPLNĚNÉ o bílkoviny nejsou problém.

Vyskytnou se tu připomínky jakože je jedno, co jíš v objemu, ale to já si nemyslím.

Bílkoviny: Vejce, sýry (tvaroh (žervé atd.), balkán, hermelín, cottage, jadel, parenica, eidam a všechny sýry zkrátka.), šunka možno, maso (rybí (tuňák, kapr, tilapie, pangas, losos, sleď, sardinky), uřecí, krůtí, vepřová kýta (spíš zřídka), hovězí, zvěřina..), sojové maso, vnitřnosti (jen omezeně...), mléko, jogurt, kefír, podmáslí + protein (není nutný..)

Sacharidy: Těstoviny, rýže, quinoa , pohanka, jáhly, luštěniny, ovesné vločky
kvalitní poctivé pečivo (nejlépe chléb) nebo celozrnné (lisované)
brambor, kukuřice, zelenina
ovoce všeho druhu, na ochucení skořice, kakao a na slazení med , glukopur. (i protein)

Tuky: oleje, máslo, vejce, maso také..tomu se asi nevyhneš, ořechy, semínka, ...

Jak to jídlo uspořádat?
3 hlavní jídla = snídaně, oběd, večeře doplněny o 2 svačiny ideálně. Tvaroh potom nepočítám jako jídlo a už vůbec ne 10dkg :)
Já jím 7-10:30-13-17-20 není to extra pravidelné ale je to v rámci možností. Rytmus si musíš určit sám.

Obecná rada: Zvětš porce potravin bohatých na bílkoviny (sýr např.), smetanu nahraď normálním jogurtem, kterého si "můžeš" dát víc atp.
Khalaf

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Merrao napsal:
Tak to jsem byla totálně naivní. Myslela jsem si že chceš zhubnout.

Obecně DOPORUCIM vyhybat se příliš zpracovávaným potravinám. Co si pod tím představit? Pašitky, uzeniny (vysoko procentní šunka je v rámci možností...), margaríny, slazené výrobky, tavené sýry.
Neříkám VYRADIT...nýbrž nepřehánět to s nimi. To ti může zajistit poměrně kvalitní přibírání. Jelikož pojedeš objem, musli, cornflakes nebo bebe k snídani DOPLNĚNÉ o bílkoviny nejsou problém.

Vyskytnou se tu připomínky jakože je jedno, co jíš v objemu, ale to já si nemyslím.

Bílkoviny: Vejce, sýry (tvaroh (žervé atd.), balkán, hermelín, cottage, jadel, parenica, eidam a všechny sýry zkrátka.), šunka možno, maso (rybí (tuňák, kapr, tilapie, pangas, losos, sleď, sardinky), uřecí, krůtí, vepřová kýta (spíš zřídka), hovězí, zvěřina..), sojové maso, vnitřnosti (jen omezeně...), mléko, jogurt, kefír, podmáslí + protein (není nutný..)

Sacharidy: Těstoviny, rýže, quinoa , pohanka, jáhly, luštěniny, ovesné vločky
kvalitní poctivé pečivo (nejlépe chléb) nebo celozrnné (lisované)
brambor, kukuřice, zelenina
ovoce všeho druhu, na ochucení skořice, kakao a na slazení med , glukopur. (i protein)

Tuky: oleje, máslo, vejce, maso také..tomu se asi nevyhneš, ořechy, semínka, ...

Jak to jídlo uspořádat?
3 hlavní jídla = snídaně, oběd, večeře doplněny o 2 svačiny ideálně. Tvaroh potom nepočítám jako jídlo a už vůbec ne 10dkg :)
Já jím 7-10:30-13-17-20 není to extra pravidelné ale je to v rámci možností. Rytmus si musíš určit sám.

Obecná rada: Zvětš porce potravin bohatých na bílkoviny (sýr např.), smetanu nahraď normálním jogurtem, kterého si "můžeš" dát víc atp.

Dík přesně to jsem potřeboval vědět :)
Merrao

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Khalaf napsal:

Snídaně: Čim to ještě "proložit" ?

Svačina: Nevim stačí mi to hlad nemám a za ty 2 hodiny sedení ve škole myslim moc energie nevydám

Svačina II: Chci zapracovat na objemu. Takže smetana v pohodě ? A piškoty ty dávám spíš jako potréninkový jídlo nebo 2 banány ..30 minut po tréninku

Snídaně: Na sladké varianty se těžko přidávají bílkoviny, takže protein nebo tvaroh (ano, někdo tvrdí jak se tvaroh strašně špatně tráví atd...nicméně ještě jsem neviděla že by to snižovalo výkony nebo tak něco...)

Svačina: Kdybych si pořád říkala "stačí mi to" jak nevážím 49kg ale 40kg :) Jíst bs měl i když nemáš hlad, a pravidělně. Pokud snídáš v 7 a nemáš za 2,5h hlad, tak prostě počkej do půl jedenácté a pak si dej třeba oběd. Tu svačinu si dej pořádnou...

Svačina II.: No...smetana jako každý den ...já smetanu beru jako část jídla nebo nějakou zavářku...tak si smetanou třeba nařeď tvaroh, ale smetana samotná ti nic nedá...kromě energie...

Potréninkové jídlo je JÍDLO a ne sezobnutí piškotů. Klidně si je po tréninku dej, pokud máš pocit, že nemáš cukr nicméně PT by mělo obashovat komplexní sacharidy cca do hodiny po tréninku. Ty banány jsou varianta lepší.
Khalaf

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2012 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě otázka zase jsem na to narazil víc jak 1.7 g bílkovin (myslim kvalitních ne rýži, vločky).... na kilo tělesné hmoty prej zahlcuje játra atp. Co je na tom pravdy ?
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 9:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím co myslíš tím, zahlcuje játra, co se týče příjmu bílkovin, tak byla starost vždycky spíš o ledviny, ale pokud vím, tak žádná studie nikdy nedokázala, že by zvýšený příjem bílkovin souvisel s onemocněním ledvin (tam je na vině spíš diabetes a hypertenze).

Minimální příjem bílkovin se odhaduje na 0,5g/kg, ideální na 0,7g/kg pro nesportujícího jedince a dokonce i některé učebnice fyziologie "povolují" při zvýšené fyzické aktivitě denní příjem bílkovin až 2g/kg.

Já konkrétně při váze cca 85kg držím příjem okolo 200g/den.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Khalaf

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny HaRd napsal:
Nevím co myslíš tím, zahlcuje játra , co se týče příjmu bílkovin, tak byla starost vždycky spíš o ledviny, ale pokud vím, tak žádná studie nikdy nedokázala, že by zvýšený příjem bílkovin souvisel s onemocněním ledvin (tam je na vině spíš diabetes a hypertenze).

Minimální příjem bílkovin se odhaduje na 0,5g/kg, ideální na 0,7g/kg pro nesportujícího jedince a dokonce i některé učebnice fyziologie "povolují" při zvýšené fyzické aktivitě denní příjem bílkovin až 2g/kg.

Já konkrétně při váze cca 85kg držím příjem okolo 200g/den.

Špatně jsem to popsal .. myslel jsem že se nezpracujou a že zůstavají a usazují se v játrech nebo možná i v ledvinách ale četl jsem že v játrech ale jestly je při větší fyzické aktivitě dovolen větší příjem tak vím co jsem potřeboval ....dik
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 12:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kdyby se ti usadila bílkovina v játrech, tak asi umřeš... natož v ledvině
Bomberguy

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co se tady clovek nedovi:D bilkoviny se zpracovavaji v jatrech a ledvinach.. z vetsiho mnozstvi bilkovin budes prdet a smrdet. Mozna budes mit chvili zeleny srani, nez si telo zvykne na vyssi prisun b. Existencni minimum je tusim 0,8g na 1kg vahy.
Americke zdroje uvadeji do objemu 1g bilkovin na 1libru hmotnosti. Po prepoctu vam vyjde cca 2,2g na kilogram hmotnosti.
A zaverem, pokud chcete poradne nabirat tak proste petkrat denne prijmete 50g poradnych bilkovin. Telo je schopno naraz zpracovat mnozstvi 40-60g b. Asi se tim pretezuje strevo, ale ser to pes, takovy kvanta nebudes udrzovat vecne.
Kazdopadne u tak mladyho kluka bych bilkoviny nechal do 2g na 1kg.

Cetl sem tu ze si da nekdo rano vejce natvrdo. Pokud sou ty vejce aspon 4 tak ok;)
Khalaf

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenom ověřuju ... nemějte mě za hňupa proto jsem taky psal
citace:
Ještě otázka zase jsem na to narazil víc jak 1.7 g bílkovin (myslim kvalitních ne rýži, vločky).... na kilo tělesné hmoty prej zahlcuje játra atp. Co je na tom pravdy ?

Každopádně dík za objasnění, přišlo mi to divný
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne tu v poslednej dobe pride viac veci divnych....

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jídelníček - potřebuju zkontrolovat Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: