Jidelnicek

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jidelnicek  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jidelnicek
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bomberguy

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když jsem kdysi na netu hledal výživový hodnoty rýže, tak jsem se nemohl dopídit k pořádnýmu číslu. Takže máš sáček rýže, tzn 2*85 g z rýže + kaiserka, to máme dohromady 270g sacharidů. Dejme tomu 300g, vážíš 81 kg, tj cca 3,7 g sacharidů na 1kg BW. Když ráno přidáš 120g ovesných vloček , resp dáš si ovesné vločky místo tvarohu tak se dostaneš na cca 4,5 g/kg a když zařadíš ovocnou svačinu mezi snídaní a obědem tak o bude kolem 5 - to by mělo být cca množství pro mezomorfa, pak už jen korygovat podle rychlosti nabírání, ale to určitě víš. + nemáš tam tuky. Já to řeším tak že si ke snídani sním hrst vlašských ořechů, k odpolední svačině taky, dám si tučnější sýr nebo tvaroh..
Nedávno jsem četl o tucích v jedné knížce, a rozhodně by v jídelníčku chybět neměly.
Jak spravíš dopolední jídlo, tak to bude fajn ;)

Ať se daří.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
coretex666

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuju :)...zamakam na tom
coretex666

PříspěvekZaslal: pá květen 04, 2012 5:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mohl bych se jeste zeptat kolik tak gramu tuku bych mel denne prijmout? (jen pro pripomenuti 26 let, 81kg, 174cm, v objemu).

Jinak jako zdroj jsem nakoupil hermelin, je dobry chutove a ma i dost bilkovin. Orechy do toho poslu asi jen obcas spis pro zpestreni.

Diky
Vladic

PříspěvekZaslal: pá květen 04, 2012 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím že jako hlavní zdroj tuků hermelín není nejlepší volba.. Spíš dej přednost tučným rybám (např. losos), olivový olej (zalíj salát), ořechy a semínka nebo avokádo a spíš až potom ty sýry atd...

Jinak tuků příjmi cca 0.7-1g/kg to je taková zdravá hodnota si myslím. Klidně můžeš i více ale pak je třeba ubrat na sacharidech nebo záleží jestli si hlídáš kalorie...
Bomberguy

PříspěvekZaslal: so květen 05, 2012 10:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě ti přeložím to co napsal Vladic do teorie - v hermelínu je drtivá většina tuků nasycených. To jsou špatné tuky. Potřebuješ hlavně ty dva zbylý druhy. Teď už si ty zdroje tuků můžeš vybírat sám ;)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jidelnicek Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: