|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Darkkiller

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 9:10 pm Předmět: Vitamin C-problém? |
|
|
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli má někdo stejný problém. Všiml jsem si, že když začnu brát vitamin C, tak onemocním (rýma, kašel, bolest v krku, teplota). Je to jen náhoda? Stalo se mi to už mnohokrát... Btw dávkování: Teď naposled jsem bral 1g denně (suplement od Amixu, tablety s postupným uvolňováním), v průběhu nemoci jsem zvýšil na 2-3 g denně, ale nepomohlo to, radši jsem vysadil. Skoro se bojím znovu si ho dát...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Vidlák
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 9:15 pm Předmět: |
|
|
Brácha to má úplně stejně jako ty. Nikdy nebere tyhle doplňky pravidelně a jakmile si jej vezme hned onemocní. Typuju, že ho podvědomě vezme když tělo pozná, že na něj něco leze, ale ještě nemá ty evidentní symptomy, kdy to jakoby sám pochopí. Možná je to úplná blbost a není to možné, ale jiné vysvětlení mě fakt nenapadá. Řešení: ber to pravidelně nebo měj pestrou stravu a doplňky nebudeš muset řešit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 10:37 pm Předmět: |
|
|
Když máš dost Céčka ve stravě, tak poté suplementace vysokými dávkami může působit naopak opačným způsobem, než očekáváš (místo antioxidačních vlastností dostane vit. C oxidační). Osobně považuji 500 mg s postupným uvolňováním jako dostačující dávku.
Něco málo k formám vit. C (zde zrovna dávka 1 g) a jeho vylučování http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jps.2600710304/abstract _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 03, 2012 10:40 pm Předmět: |
|
|
spíš jde o to, že pokud je jednoho antioxidantu víc, než těch jiných, tak to pak způsobuje problémy a ty antioxidanty nefungují
|
|
| nahoru |
|
 |
stamina
|
Zaslal: pá květen 04, 2012 2:02 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: pá květen 04, 2012 11:42 am Předmět: |
|
|
Esko: Neřekl bych, že mám ve stravě dost Céčka, spíše naopak. Stravu mám dost stereotypní, ovoce kvůli fruktóze spíše vynechávám... Btw ten výtah z toho článku, jestli jsem to dobře pochopil, tak nejlepší absorbci mají tablety s postupným uvolňováním a nejmenší účinnost má intravenózní podání vit. C ?
guruhonza: Je to možný...taky už jsem o tom někde četl. V nadbytku se může antioxidant chovat jako kyslíkový radikál, takže přesně naopak.
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 9:48 pm Předmět: |
|
|
Od te doby co beru 2g cecka denne tak nebyvam nemocnej. Na internetu koluje spousta meterialu o tom ze vitamin C je zazrak, lek a prevence k vetsine nemoci. Vemte si ze cizopasnik bere 5g tedka kdyz je nemocnej a v nejakym dalsim clanku tady na ronnym tusim ze o minimalismu ze vyzive pisou ze doporucujou brat 3g denne. Ja osobne si netroufam tvrdit, kde je pravda kdyztak si ty materialy vygooglujte staci napsat vitamin C vysoke davky. Mimochodem velky davky vitaminu C bral i Pauling dvojnasobnej drzitel nobelovy ceny. Ja osobne mam s vysokyma davkama dobry zkusenosti a vyzkousel jsem v prubehu nemoci i davky pres 8g a brutalne dobre to u me funguje na srazeni horecky. Ale vedecky to vysvetlit nedokazu. _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po květen 07, 2012 6:12 am Předmět: |
|
|
| Darkkiller napsal: | Esko: Neřekl bych, že mám ve stravě dost Céčka, spíše naopak. Stravu mám dost stereotypní, ovoce kvůli fruktóze spíše vynechávám ... Btw ten výtah z toho článku, jestli jsem to dobře pochopil, tak nejlepší absorbci mají tablety s postupným uvolňováním a nejmenší účinnost má intravenózní podání vit. C ?
guruhonza: Je to možný...taky už jsem o tom někde četl. V nadbytku se může antioxidant chovat jako kyslíkový radikál, takže přesně naopak. |
Co tě k tomu vede? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: pá srpen 24, 2012 10:15 pm Předmět: |
|
|
Esko: Tak "vynechávám" bylo asi moc silné slovo. Spíše by se hodilo fruktóza s mírou, to znamená jen ráno nebo maximálně banán po tréninku. Mám za to, že fruktóza "jde hodně" do tuků při nadbytku ve stravě. Nemám pravdu?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|