Tak mně je to jedno, jen mě to zajímalo :) Holt jako člověka co se s tím obrozeneckým názvoslovím setkal až v relativně pokročilým věku mě to hrozně tahá za uši.
Proč vzpěrači používají ty příšerný český názvy cviků? Speciálně pozved. Vzpor jsem naštěstí ještě neviděl - nejspíš protože ho necvičí
viz Marky V. ;) jsme v CR, tak proc nemluvit cesky. Zvykla jsem si na to nazvoslovi se kterym jsem dostala do ruky svoje prvni treninkovy plany ve vzpirarne, tak uz to pouzivam. Kdo ma treninky z internetu z nake rutiny treba, tak to pise tak jak to je tam. Taky jsem za doby trojboje psala Squat a DL, jeste zacatkem vzpirani se mi to trochu motalo, ale uz vzpiram skoro pet let, tak jsem si zvykla na tohle. Jinak, jak chces napsat pozved jinym slovem? Mrtvy tah to neni, nezouvame se na to, takze to pozvedavam i s podpatenkama se kteryma pak vzpiram.
Marky V. napsal:
..
Edit: teď koukám, že WO píše avelany a my jsme tomu říkali avaleny. Tak nevím, jestli se WO přepsala nebo jsme tomu u nás na jihu Čech říkali trošku jinak.
Zmatl jsi me, ale overila jsem si to a opravdu tomu rikame Avelany.
_________________ Zij taky, aby se tvi pratele zacali nudit az umres.
Trh silou 35/3/4
Trh tech. z beden + ze země 35/3/2 ,35/3/2, 40/3/2 ,40/3/2, 45/3/2 , 45/3/2
vytah trhovy z beden 70/4/5
pozved trhovy 3*55, 2*60,65,65
dřep 65/3/5
břicho
+ blbnuti na zinence, most ze stoje a z mostu stoj atd.. naka ta pruznost mi jeste zustala
Dnes jen lehce, a zitra vynechavam, protoze ve stredu chci zkusit to maxko na nadhoz :) jsem zvedava jak to dopadne.
vysoky do schodu
Nadhoz od pasu 45/3/4
Nadhoz technicky do max.. 75 ok, 80xx : (
vytah nadhozovy 80/3/6
drep vpredu 55/5, 60/4, 65/3, 70/2, 75/2, 80, 85, 90xx
pritahy T osy 4*8
predkopavani 4*8
bricho
tak jsem zkousela jak ten trenink zabral. rozhodne se mi zlepsil pozved, tech 80 od zeme je fakt lehouckych. No, kdyz jsem je v nadhozu nepostavila, myslela jsem ze nohy mam furt slaby, ale pak jsem zkousela jeste vyjet si ve drepu, a 85 jsem postavila uplne vpohode, plynule s rovnyma zadama. Zkusila jsem i 90 ale to uz me prispendlilo k zemi. Stred tela mi ale zesilil protoze i kdyz jsem to nedrepla, zada mi drzely rovny celou dobu.
Nemate nekdo naky vysvetleni, jaktoze pri nadhozu tech 80 nepostavim, kdyz pak drepnu i 85?
tak urcite to je pomalejsi nez u profesionalu :) nicmene, co ti tam prijde pomaly? pozved je pomalej umyslne, tak me to muj trener uci, a u prechodu pod cinku se snazim o co nejvetsi rychlost pak.
tak urcite to je pomalejsi nez u profesionalu :) nicmene, co ti tam prijde pomaly? pozved je pomalej umyslne, tak me to muj trener uci, a u prechodu pod cinku se snazim o co nejvetsi rychlost pak.
Pro mne jsi ale profesional :)
No mne kdyz ukazoval Karlik Ruso jak se vzpira, tak jsem si myslel, ze se mu splasily nohy. U tebe mi to prijde takove lazo plazo.
Proc ma byt ten pozved pomalej? Mel jsem za to, ze kdyz tomu das rychlost, lip se dostanes pod cinku a nebudes muset jit treba ani tak dolu.
WO: Akorat to strasne rychle vzdavas. Asi proto jim to taky pak pripada, ze te to lame. 80 bude zrejme tvoje osudny cislo, kdyz se pres to dostavas takovou dobu. Ale hele, nadeje umira posledni! Verim (a preju), ze to tam v cervnu bude! Mimochodem nepremistilas to uz minulej rok na zavodech? (jak se ti nepoved ten vyraz)
PS: V pozadi
_________________ Vaše přítomnost je tu iritující jako uvařený kaktus v opičím pyžamu.
drlift: pomalu to rozjizdim proto abych byla zpevnena a nevylitl mi zadek nahoru moc brzo, u vzpirani jde stejne hlavne o to skubnuti na konci, od stehen by se to teprv melo zacit zrychlovat, a pak skubnout a vletet pod to co nejrychleji. S tim, ze bych nemusela tak dolu - to jsem se musela usmat :) ve vzpirani to je bud a nebo. Bud to chytnu v polodrepu, coz u me znamena skoro do stoje, nebo pod to spadnu uplne do drepu. nic mezi neni, tam bych tu cinku nezastavila, a kdyby jo, tak s ni rozhodne nevstanu. Casto se na zavodech stava, ze nekomu kdo nadhazuje jen do polodrepu, kdyz to chytne moc nizko, tak ho to srazi do drepu a uz se nepostavi (treba na druhe lize muzu to byva videt)
frode: jo, ale v bandazich. to bylo jak jsem si ten vyraz "rozmyslela" :D
(2 pokus jsem 80 postavila, treti jsem sla 81 a uz nepostavila, je to z lonskyho kvetna, chvili potom co jsem si dala osobak ve drepu vpredu tech 85kg bez bandazi)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru