|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Svobodu pro střelce? |
| ANO |
|
90% |
[ 59 ] |
| NE |
|
9% |
[ 6 ] |
|
| Celkem hlasů : 65 |
|
| Autor |
Zpráva |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so květen 05, 2012 11:19 pm Předmět: |
|
|
Sice máš pravdu, ale když z okna (nebo odkud?) střílel na někoho kdo ho neohrožoval, ale "jen" se mu snažil vykrást nějakou chajdu, jak to chceš proboha uhrát na sebeobranu?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bomberguy
|
Zaslal: so květen 05, 2012 11:26 pm Předmět: |
|
|
Dodám, že tyto informace mám od člověka co 25 let vedl kriminálku, dalších x let celou policii.
S dostupnými fakty a přečtením článku nutná obrana na wikipedii průměrně inteligentní člověk pochopí o co jde.
Pokud zabiješ, musíš prokázat, že o nutnou obranu šlo, resp krajní nouzi.. Většinou půjde o situace bez svědků, a tam se ti bude cokoliv velmi lehce dokazovat.
Pokud informace podložená šéfem kriminálky není podložená, pak je jeden z nás idiot :)
edit. z dostupných informacích cikáni neútočili, pouze kradli, takže zabití jednoho z nich bude pro majitele znamenat vězení.
|
|
| nahoru |
|
 |
ChickenEater

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 5:32 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
p.Burns

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 7:03 am Předmět: |
|
|
Mabblung: Pičoviny tady meleš ty, máš v tom trochu guláš
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 7:57 am Předmět: |
|
|
| p.Burns napsal: | | Mabblung: Pičoviny tady meleš ty, máš v tom trochu guláš |
Argumentačně jsi mě utloukl. Vzdávám se, pod tíhou faktů které jsi mi tu uvedl abys mi ukázal můj omyl, nevidím jiné řešení
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 8:18 am Předmět: |
|
|
pokud vim tak Mablung je pravnik, nebo delal pravnickou fakultu, takze radsi budu verit jemu XD
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 9:19 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 9:30 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 9:39 am Předmět: |
|
|
Quotnul jsi špatnýho člověka :)
|
|
| nahoru |
|
 |
p.Burns

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 9:41 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 9:49 am Předmět: |
|
|
Je to jen blbá wikipedia, ale dokonce ani tam nevidím to co ty tvrdíš
Střelec může mít problémy, pokud soud a policie nedělají svou práci dobře. Jenže to není problém zákona, ale mizerné práce lidí činných v daném trestním řízení.
Zkus si přečíst to co jsem postoval. Sice to zabere 1 - 3 hodinky, podle tvé rychlosti čtení, ale možná se ti pak bude argumentovat lépe. Na netu si můžeš najít i další diplomky či jiné zdroje zabývající se nutnou sebeobranou.
Já nejsem právník, ale něco jsem si načetl a tudíž tvrdím co tvrdím. Budu VELICE rád pokud mi někdo ukáže že se mýlím. Jsem přístupný argumentům a dokážu změnit svůj názor. Jenže svůj názor jsem si vyprofiloval pod tíhou určitých faktů, tudíž abych ho změnil, potřebuji zase fakta která mi můj názor vyvrátí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vokr

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 10:06 am Předmět: |
|
|
| Bomberguy napsal: | | Bez svědků ten chlap nutnou sebeobranu dokáže jedině tak, že bude mít v sobě bodnou ránu, kulku v noze apodobně. Zlatá Amerika | To by mě zajímalo jestli v USA je nutná sebeobrana zabít někoho mimo svůj pozemek aniž by ho přímo ohrožoval. Kdysi jsem viděl totiž film (nevím jak se jmenuje), kde chlapa chtěli vyloupit. On ho vyrušil, dohnal toho zloděje a na silnici před domem ho sejmul baseballovou pálkou. A policie řekla, že je mimo svůj pozemek, tak šel sedět...
Je to sice jen film, ale i ten z něčeho bude zřejmě vycházet.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jarack
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 11:22 am Předmět: |
|
|
Clean shot!!! _________________ Ryba plave, pták lítá a člověk běhá..
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 12:46 pm Předmět: |
|
|
Tedy, já fakt obdivuji horoucí zápal této diskuze, když .... pokud tedy někdo němáte nějaké neofiko skutečně důvěryhodné zdroje informací .... všichni víme hovno jak přesně ten incident proběhl.
Jinak NO to samozřejmě být mohla, ale stejně tak nemusela .... zatím jsem v mediích nenašel nic, z čeho by se to dalo nějak jednoznačně posoudit. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 12:51 pm Předmět: |
|
|
| Vokr napsal: | To by mě zajímalo jestli v USA je nutná sebeobrana zabít někoho mimo svůj pozemek aniž by ho přímo ohrožoval. Kdysi jsem viděl totiž film (nevím jak se jmenuje), kde chlapa chtěli vyloupit. On ho vyrušil, dohnal toho zloděje a na silnici před domem ho sejmul baseballovou pálkou. A policie řekla, že je mimo svůj pozemek, tak šel sedět...
Je to sice jen film, ale i ten z něčeho bude zřejmě vycházet. |
V USA se velmi často, byť ne absolutně, uplatňuje princip "castle doctrine" .... http://en.wikipedia.org/wiki/Castle_doctrine . Takže ten tebou zmiňovaný případ je samozřejmě jasný a film samozřejmě nekecá ... "odpalovač" by tedy šel za katr, pravděpodobně za vraždu. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|