|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Svobodu pro střelce? |
| ANO |
|
90% |
[ 59 ] |
| NE |
|
9% |
[ 6 ] |
|
| Celkem hlasů : 65 |
|
| Autor |
Zpráva |
marash
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 12:58 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Bomberguy napsal: |
Bez svědků ten chlap nutnou sebeobranu dokáže jedině tak, že bude mít v sobě bodnou ránu, kulku v noze apodobně. Zlatá Amerika |
Promiň, ale meleš píčoviny. Ničím nepodložené. Nevím jestli máš mentální problémy momentální či pernamentní, ale znovu opakuji, soudy obránce odsoudí jen v tom případě že bez pochyby nejde o nutnou sebeobranu. Aby jsme se o tomto ujistili, mnohé případy se táhly x let než se určitý konsensus vytvořil a ten je zcela jednoduchý: "Neodsoudí se člověk za nutnou sebeobranu pokud se skutečně bránil a intenzita obrany byla přiměřena situaci a psychickému rozrušení".
Už mě vážně docela serou výblitky některých lidí kteří budou neustále tvrdit že v Čechách stojí zákony co se sebeobrany týče na hovno, jak člověk nemůže ani pohnout prsten na svojí obranu a přitom je realita úplně jinde.
Teď nemluvím o cikánech (kde je situace katastrofální), ale čisté o posuzování sebeobrany z hlediska zákonů. To že cikáni často beztrestně kradou není problém zákona o sebeobraně a jeho posuzování, ale ten problém se táhne do kapku jiných oblastí. |
Já se vážně nechci vyjadřovat k tomuto konkrétnímu případu, neznáme konkrétní fakta takže to nemá cenu, ale pod zvýrazněnou část bych se podepsal. Nejlepší jsou lidi, který v tomhle ohledu pořád vychvalujou ameriku, ale následně pomlouvaj, jak jenom v debilních USA je možný vysoudit miliony na odškodným za spálenou držku od horkýho kafe v mekáči (a kočky v mikrovlnce a podobné případy).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Petey

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 2:39 pm Předmět: |
|
|
co uz ale sprosti ludia netusia je,ze v amerike tieto absurdne rozsudky zrusi vyssia instancia. Takto sa sudcovia z maleho mesta vacsinou zbavuju tazsich pripadov _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 2:54 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | Vokr napsal: | To by mě zajímalo jestli v USA je nutná sebeobrana zabít někoho mimo svůj pozemek aniž by ho přímo ohrožoval. Kdysi jsem viděl totiž film (nevím jak se jmenuje), kde chlapa chtěli vyloupit. On ho vyrušil, dohnal toho zloděje a na silnici před domem ho sejmul baseballovou pálkou. A policie řekla, že je mimo svůj pozemek, tak šel sedět...
Je to sice jen film, ale i ten z něčeho bude zřejmě vycházet. |
V USA se velmi často, byť ne absolutně, uplatňuje princip "castle doctrine" .... http://en.wikipedia.org/wiki/Castle_doctrine . Takže ten tebou zmiňovaný případ je samozřejmě jasný a film samozřejmě nekecá ... "odpalovač" by tedy šel za katr, pravděpodobně za vraždu. |
A hlavně, castle doctrine ve vetsine US statu neplati na pozemek ale jen na obydli nebo jinou pevnou strukturu (napr. auto) _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 3:04 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Je to jen blbá wikipedia, ale dokonce ani tam nevidím to co ty tvrdíš
Střelec může mít problémy, pokud soud a policie nedělají svou práci dobře. Jenže to není problém zákona, ale mizerné práce lidí činných v daném trestním řízení.
|
Ted jsem teda již opravdu mimo.
Dostali se s romáci s majitelem do rvačky, strkanice, útočili na něj nebo hrozba útoku byla zřejmá?
Protože pokud ne, a já o tom nikde teda zmínku nenašel, jak může být jeho střela do romákovy kebule sebeobrana???
Vlastním pár palných zbraní a i se svým střeleckým okolím na základě rozhovorů s policajtama stále nemám dojem, že když vlezou na můj pozemek lupiči, já je načapám ve stodole a bez toho, že na mě zaútočí je prostě postřílím jako králíky, tak to nebude jako sebeobrana posuzováno jen díky neschopnosti vyšetřovatelů.
Protože pokud to tak je, tak se u nás už dávno do zlodějů střílí. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Vokr

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 3:15 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | V USA se velmi často, byť ne absolutně, uplatňuje princip "castle doctrine" .... http://en.wikipedia.org/wiki/Castle_doctrine . Takže ten tebou zmiňovaný případ je samozřejmě jasný a film samozřejmě nekecá ... "odpalovač" by tedy šel za katr, pravděpodobně za vraždu. |
| Bombay napsal: |
A hlavně, castle doctrine ve vetsine US statu neplati na pozemek ale jen na obydli nebo jinou pevnou strukturu (napr. auto) |
Dík oběma
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 3:25 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | | Mablung napsal: |
Je to jen blbá wikipedia, ale dokonce ani tam nevidím to co ty tvrdíš
Střelec může mít problémy, pokud soud a policie nedělají svou práci dobře. Jenže to není problém zákona, ale mizerné práce lidí činných v daném trestním řízení.
|
Ted jsem teda již opravdu mimo.
Dostali se s romáci s majitelem do rvačky, strkanice, útočili na něj nebo hrozba útoku byla zřejmá?
Protože pokud ne, a já o tom nikde teda zmínku nenašel, jak může být jeho střela do romákovy kebule sebeobrana???
Vlastním pár palných zbraní a i se svým střeleckým okolím na základě rozhovorů s policajtama stále nemám dojem, že když vlezou na můj pozemek lupiči, já je načapám ve stodole a bez toho, že na mě zaútočí je prostě postřílím jako králíky, tak to nebude jako sebeobrana posuzováno jen díky neschopnosti vyšetřovatelů.
Protože pokud to tak je, tak se u nás už dávno do zlodějů střílí. |
Asi jsme, já myslel že píšeš obecně k sebeobraně, proto jsem nechápal. Jinak samozřejmě, pokud střelec nestřílel v sebeobraně a nemohl se cítit ohrožen, jediné co ho může ochránit od vězení je prezidentská milost ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 6:06 pm Předmět: |
|
|
Nechme stranou naše tmavší vyloučený spoluobčany a zkusme se nad podobným příběhem zamyslet v obecný rovině, ale z druhý strany. Představme si, že váš brácha nebo jednou v budoucnu vaše dospívající dítě udělá obrovskou chybu a půjde něco ukrást. To se může stát lehčeji, než si myslíte, sám to řeším v práci denně. A pak k vám domů přijedou policajti a sdělí vám, že vašeho syna nebo bráchu zastřelil nějakej horkokrevnej kovboj jenom kvůli krádeži za pár tisíc...
Jsem pro maximálně tvrdou nutnou obranu v případě ochrany života či zdraví, zejména např. při napadení mojí rodiny, ale popravovat lidi kvůli pitomý krádeži? Nejsme ve filmu, přátelé, a nezapomeňme, že je tu i jistej psychologickej dopad na psychiku střelce. Srovnat se s tím, že jsem někoho sejmul, to není jako ve filmu o Johnovi R. ve Vietnamu nebo v Barmě.
Jiná věc je, že je samozřejmě nutný nastavit účinný právní mechanismy, aby ke krádežím docházelo co nejmíň. Ale legální střílení zlodějů by nás IMHO vrátilo do středověku. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 6:11 pm Předmět: |
|
|
Já na druhou stranu plně chápu, že někdo zareaguje zkratkovitě, když de facto v našem systému nemáš nejmenší možnost se krádeži bránit.
Nebo viz ten člověk se sběrnýma surovinama... U toho mám pochopení ještě dvakrát tolik. Zmrdi ho vybrali několikrát a nemoh s tím vůbec nic dělat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 6:24 pm Předmět: |
|
|
Nic se nedá řešit podle šablony a já naprosto chápu, že je problém např. naše cikánská mládež, která se krádežema živí a nezná nic jinýho. Nebo pocity člověka, kterýho opakovaně vykradou. Ale to je problematika, kterou musí řešit zákony a vymahatelnost práva, ne legální popravy. Píšu to proto, že velice často řeším krádeže všeho druhu a poměrně často se jich dopouštějí i poměrně slušný lidi, hlavně mládežníci, který jednaj ve stresu, pod vlivem alkoholu nebo je hecne parta apod. Pak mi přijde opravdu nemyslitelný tyhle excesy řešit nutnou obranou a lá poprava nebo zmrzačením.
Na druhou stranu, když jedu na výjezd, kde někdo chytil zloděje na dvorku nebo na parkovišti a před příjezdem policie přidal zlodějíčkovi pár výchovných ve stylu "Kalousek"... _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 7:06 pm Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | Nechme stranou naše tmavší vyloučený spoluobčany a zkusme se nad podobným příběhem zamyslet v obecný rovině, ale z druhý strany. Představme si, že váš brácha nebo jednou v budoucnu vaše dospívající dítě udělá obrovskou chybu a půjde něco ukrást. To se může stát lehčeji, než si myslíte, sám to řeším v práci denně. A pak k vám domů přijedou policajti a sdělí vám, že vašeho syna nebo bráchu zastřelil nějakej horkokrevnej kovboj jenom kvůli krádeži za pár tisíc...
Jsem pro maximálně tvrdou nutnou obranu v případě ochrany života či zdraví, zejména např. při napadení mojí rodiny, ale popravovat lidi kvůli pitomý krádeži? Nejsme ve filmu, přátelé, a nezapomeňme, že je tu i jistej psychologickej dopad na psychiku střelce. Srovnat se s tím, že jsem někoho sejmul, to není jako ve filmu o Johnovi R. ve Vietnamu nebo v Barmě.
Jiná věc je, že je samozřejmě nutný nastavit účinný právní mechanismy, aby ke krádežím docházelo co nejmíň. Ale legální střílení zlodějů by nás IMHO vrátilo do středověku. |
Anebo se na to podíváme ještě zase z jiného pohledu, pár zlodějů bude postříleno/postřeleno a možná si konečne zbytek lidí uvědomí, že jít někam krást je hovadina.
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 7:24 pm Předmět: |
|
|
Přesně tak,elegantní a bezpečné je půjčovat si a nevracet.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 7:29 pm Předmět: |
|
|
A teda otazka do eteru - jak bych se teoreticky mohl branit v ramci zakona v pripade, ze mi do baraku napochoduje x grazlu a aniz by me nejak ohrozovali (rekneme ze budou neozbrojeni, aby byli z obliga), mi zacnou prochazet barak a brat si veci, ktery se jim libi? Zavolani policie a prihlizeni je jedine co muzu?:) _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 7:32 pm Předmět: |
|
|
Tak to bude horsi jeste v pripade, ze prvni po cem pujdou bude muj mobil na nocnim stolku. Mozna bych jim mohl zatim uvarit kavu? _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|