|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: so květen 05, 2012 4:32 pm Předmět: |
|
|
Mám. Už to běží všechno.  .
(zmátl mě ten krátký konektor na té kartě a žádný podobný na desce:).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
owar

|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: so květen 05, 2012 5:06 pm Předmět: |
|
|
Strašidelnou:).
Ale ono se toho teď změnilo víc, deska, procesor, jiné paměti (byť stejná velikost) a hlavně se systém tahá z toho SSD disku a ne z klasického.
Ale je jedno, co za to může, hlavní, že to běží úžasně:).
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: so květen 05, 2012 5:08 pm Předmět: |
|
|
Ten chladič na procesoru, to je nějaká stocková vrtačka ne?:-)
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: so květen 05, 2012 5:15 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | Strašidelnou:).
Ale ono se toho teď změnilo víc, deska, procesor, jiné paměti (byť stejná velikost) a hlavně se systém tahá z toho SSD disku a ne z klasického.
Ale je jedno, co za to může, hlavní, že to běží úžasně:). |
tak na to ma nejvetsi vliv to ssd, to je ohromna zmena oproti plotnam..ale az budes delat neco v PS nebo zipovat, s videem ap., tak te ten procak taky prijemne prekvapi.. _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 10:36 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Ten chladič na procesoru, to je nějaká stocková vrtačka ne?:-) |
Ten chladič mě štve, jak je hlasitý. Když mu stáhnu otáčky na 50 %, drží se teplota CPU na 67 °C. Nevíte někdo, kolik tento procesor ještě zvládne? Protože bych ty otáčky docela ještě rád ubral...
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 10:45 am Předmět: |
|
|
Kup ještě lepší chladič s 120mm větrakem (větrákama). 67°C je ještě dobrý, ale přichází léto a tak může teplota poskočit i o 10°C nahoru v těchto podmínkách. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne květen 06, 2012 10:49 am Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | Spazik napsal: | | Ten chladič na procesoru, to je nějaká stocková vrtačka ne?:-) |
Ten chladič mě štve, jak je hlasitý. Když mu stáhnu otáčky na 50 %, drží se teplota CPU na 67 °C. Nevíte někdo, kolik tento procesor ještě zvládne? Protože bych ty otáčky docela ještě rád ubral... |
Zkus něco ve stylu
http://www.alza.cz/zalman-cnps10x-flex-d251715.htm či http://www.alza.cz/scythe-scnj-3100-ninja-3-rev-b-d290863.htm
To druhé mám doma (ale větráček jsem z toho vyhodil) a perfektní. Jeho jediný, zato velký problém je v tom, že zabere většinu case, takže pokud se chce člověk hrabat ve vnitřnostech, má slušnou šanci že mu bude překážet.
Case by měla být chlazena větráčky, ale já jsem je doma vypojil/vyhodil (levné, hlučné šmejdy) a teplota počítače je stejně v pohodě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 10:53 am Předmět: |
|
|
To jsou krásná monstra!
Budou tam pasovat? Deska má socket AM3+, to je u toho SCYTHE SCNJ-3100 Ninja 3 přímo napsáno (takže pasovat asi bude?), ale u toho druhého je jen AM3... sedne tam?
Já se v těhlech věcech vyznal před X lety a hodně, hodně mi ujel vlak.
Btw. mezi chladič a procesor mám koupit nějakou pastu a nebo se tam nic nedává?
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 10:56 am Předmět: |
|
|
Bývá na chladiči prefabrikovaná pasta v takovém tuhém čtverci, ale doporučuji něco z tohoto, je to už za pusu:
http://www.alza.cz/search.htm?exps=pasta
a rozetřít kreditkou, to jde nejlíp. Předtím ještě pomocí oleje (stolní stačí) a hadry sundat tu původní vrstvu od výrobce. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
wondra

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 10:58 am Předmět: |
|
|
sednou oba dva;) pastu dát musíš, třeba AC MX3. Pokud budeš mít dobrý průvan ve skříni tak můžeš chladit i pasivně, tiše...
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: ne květen 06, 2012 12:22 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út květen 08, 2012 10:08 am Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | To jsou krásná monstra!
Budou tam pasovat? Deska má socket AM3+, to je u toho SCYTHE SCNJ-3100 Ninja 3 přímo napsáno (takže pasovat asi bude?), ale u toho druhého je jen AM3... sedne tam?
Btw. mezi chladič a procesor mám koupit nějakou pastu a nebo se tam nic nedává? |
Nějaký velký monstrum za 1000,- se ti nevyplatí a už vůbec ne Noctua nejlepší chladič na trhu za 1700,- na procesor za 3,5k, když nebudeš taktovat apod. Podle mě ti stačí nějakej Cooler master nebo Arctic cooling okolo 500-700,- Nejsou skoro slyšet když stáhneš otáčky a teplota CPU nejde pře 50st. (Intel, nevím jak AMD...).
http://www.alza.cz/arctic-freezer-7-rev-2-d135346.htm
Pasta je snad vždycky přiložena u chladiče.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út květen 08, 2012 10:18 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Ronnie napsal: | To jsou krásná monstra!
Btw. mezi chladič a procesor mám koupit nějakou pastu a nebo se tam nic nedává? |
Nějaký velký monstrum za 1000,- se ti nevyplatí a už vůbec ne Noctua nejlepší chladič na trhu za 1700,- na procesor za 3,5k, když nebudeš taktovat apod. Podle mě ti stačí nějakej Cooler master nebo Arctic cooling okolo 500-700,- Nejsou skoro slyšet když stáhneš otáčky a teplota CPU nejde pře 50st. (Intel, nevím jak AMD...).
http://www.alza.cz/arctic-freezer-7-rev-2-d135346.htm
Pasta je snad vždycky přiložena u chladiče. |
Na passivu je nejlepší že ho neslyšíš vůbec :-). Ty které jsem postnul nejsou cenově tak vysoko jako zmíněná Noctua, která by už byla spíše pro hodně nadupaný herní počítač.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: út květen 08, 2012 10:20 am Předmět: |
|
|
| owar napsal: | | Octopuss napsal: | Nejlepší bylo taktování jumperama, ale to mě naštěstí minulo, protože jsem byl ještě moc malej harant |
tak to ja si pamatuju moc dobre, protoze jsem si tim zkurvil svuj prvni komp..celeron 400MHz |
Hovno, ty taky? Ja ho dal ze 400 na 600, a chudak asi 20x zkousel najet do windows, nez zdechl V te dobe jsem nevedel, ze tam je jumper na vymazani CMOS a tak sem byl rok bez compu... _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|