piškoty nebo banány?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - piškoty nebo banány?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> piškoty nebo banány?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Merrao

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

řekla bych že to je o všech těch 4 věcech co Princ napsal..takže i o té vstřebatelnosti :))
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 10:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Merrao napsal:
řekla bych že to je o všech těch 4 věcech co Princ napsal..takže i o té vstřebatelnosti :))

princovo quote se objevilo kdyz jsme reagoval na jariho
takze jsme si ho nevsiml a necetl ho
takze mi vyzniva, ze vyssi GI je vazane s DE a lepsi potreningu, ano?
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 10:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čím vyšší GI, tak tím vyšší i DE a tím i lepší vstřebatelnost a rychlejší nárůst hladiny krevního cukru, tím tedy i rychlejší vzestup inzulinu v krvi a rychlejší ukládání glukózy do svalů a tukové tkáně. Takže těžko říci, jestli je vždy lepší vyšší DE. Pokud byl trénink náročný a jde ti o rychlou anabolizaci po tréninku, tak je to dobré, ale pokud to byl šmrdling, tak se to může uložit snáze do tuku.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Čím vyšší GI, tak tím vyšší i DE a tím i lepší vstřebatelnost a rychlejší nárůst hladiny krevního cukru, tím tedy i rychlejší vzestup inzulinu v krvi a rychlejší ukládání glukózy do svalů a tukové tkáně. Takže těžko říci, jestli je vždy lepší vyšší DE. Pokud byl trénink náročný a jde ti o rychlou anabolizaci po tréninku, tak je to dobré, ale pokud to byl šmrdling, tak se to může uložit snáze do tuku.

kdo chodi trening jenom smrdlat?
trening je, kdyz z tebe leje po drepech, mrtvole, nebo aspon premisteni a vyrazech

ale jinak dekuju
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já ten šmrdling samozřejmě nemyslel na Tebe.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Já ten šmrdling samozřejmě nemyslel na Tebe.

ja si to na sebe taky nevztahuju
myslle jsem celkove
treba draper je jeden z tech, co si daji ve fitku jenom jednu partii aby se nezapotili, ale jinak jsou tady sami drici, co neodchazi do satny, dokud se jejich tricko neda zdimat
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:

jeste maly dotaz, jak se na to v tehle souvislosti divas na maltodextrozu (hroznovy cukr)?
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No hroznový cukr, čistá glukóza, se bude vstřebávat taky rychle, GI 100, takže opět velký nárůst glykemie a následná velká sekrece inzulínu na snížení glykemie.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
No hroznový cukr, čistá glukóza, se bude vstřebávat taky rychle, GI 100, takže opět velký nárůst glykemie a následná velká sekrece inzulínu na snížení glykemie.

ted jsme trosku zmateny
pletu si porad inzulin a kortizol
co nastane pak?
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Inzulín a glukagon působí na hladinu krevního cukru. Inzulín ji snižuje, glukagon ji zvyšuje, působí proti sobě. Když přijmeme jídlo bohaté na sacharidy s vysokým GI, začne se glukóza rychle vstřebávat z trávicího traktu a bude navyšovat hladinu krevního cukru, načež se ze slinivky začne uvolňovat inzulín, který otevře kanály v buňkách pro glukózu. Jsou to kanály nazvané GLUT 4 a ty jsou závislé na inzulínu a nachází se v tukových a svalovách buňkách. Dojde ke snížení hladiny krevního cukru. Pokud se ale sní hodně rychlých sacharidů, tak to snížení může být velmi rychlé a člověk se potom cítí strašně unaveně, protože má najednou nízkou hladinu krevního cukru. Proto se nedoporučuje větší konzumace rychlých cukrů před tréninkem.
Kortizol je stresový hormon a pochází z kůry nadledvin. zvyšuje hladinu krevního cukru při stresu, to zvýšení se děje katabolismem bílkovin, protože z aminokyseliny si tělo může vytvářet glukózu.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dekuju, ja to ted sice absolutne nechapu, ale zitra si to prectu a snad to vstrebam
Reiben

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2012 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na tenhle topic, aby byl člověk nějakej výživovej expert, aby se vyznal v těch všech odborných termínech .

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - piškoty nebo banány? Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: