|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Wojtkingson

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út květen 08, 2012 1:16 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Na passivu je nejlepší že ho neslyšíš vůbec :-). Ty které jsem postnul nejsou cenově tak vysoko jako zmíněná Noctua, která by už byla spíše pro hodně nadupaný herní počítač. |
To bych ale řekl, že uchladí tak při "office" použití počítače, kdy jede procesor do 10%, hry apod. kdy by jel procesor na 100% si myslím, že by si ten vzduch přes to nějak hnát musel (aspoň nějakým case fanem nebo od zdroje)...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út květen 08, 2012 1:35 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Mablung napsal: |
Na passivu je nejlepší že ho neslyšíš vůbec :-). Ty které jsem postnul nejsou cenově tak vysoko jako zmíněná Noctua, která by už byla spíše pro hodně nadupaný herní počítač. |
To bych ale řekl, že uchladí tak při "office" použití počítače, kdy jede procesor do 10%, hry apod. kdy by jel procesor na 100% si myslím, že by si ten vzduch přes to nějak hnát musel (aspoň nějakým case fanem nebo od zdroje)... |
Já má počítač na kterém hry hraju. Mám tam passiv a vyhodil jsem větráčky na skříni. Stejně procesor nemá problémy s chlazením. Grafická karta je na tom hůř a to má chlazení aktivní.
Zdroj je aktivní, takže ten ten vzduch z CPU chladiče odebírá. Je jasné že nějakým způsobem proudit musí ve všech počítačích, ale i tyto nepřímé způsoby chlazení passivu jsou dostatečné. Jinými slovy, pak to není věc passiv/aktiv, ale odvětrávání skříně které je nutné u obou způsobů.
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: út květen 08, 2012 2:41 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: út květen 08, 2012 2:49 pm Předmět: |
|
|
Já má počítač na kterém hry hraju. Mám tam passiv a vyhodil jsem větráčky na skříni. Stejně procesor nemá problémy s chlazením. Grafická karta je na tom hůř a to má chlazení aktivní.
Zdroj je aktivní, takže ten ten vzduch z CPU chladiče odebírá. Je jasné že nějakým způsobem proudit musí ve všech počítačích, ale i tyto nepřímé způsoby chlazení passivu jsou dostatečné. Jinými slovy, pak to není věc passiv/aktiv, ale odvětrávání skříně které je nutné u obou způsobů. |
taky je otazka co mas za procesor..nektery topi vic, nektery min..
ze svy zkusenosti muzu rict, ze si radsi priplatim za neco kvalitnejsiho, nez abych se pak divil, ze se neco posralo nebo to nestaci vykonove..ten Gelid za 600,- co jsem postoval, je hodne dobrej..kazdopadne nedoporucuju kupovat takovy ty vetracky kolem dvou set, jelikoz jsou vetsinou jeste horsi nez ten hroznej boxovanej chladic.. _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út květen 08, 2012 3:22 pm Předmět: |
|
|
Vy jste hovno hipíci. To chce pasivní tekutý chlazení. Jako když jsem si do otevřenýho kompu zvrhnul flašku mlíka...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út květen 08, 2012 4:55 pm Předmět: |
|
|
| owar napsal: | | Mablung napsal: |
Zdroj je aktivní, takže ten ten vzduch z CPU chladiče odebírá. Je jasné že nějakým způsobem proudit musí ve všech počítačích, ale i tyto nepřímé způsoby chlazení passivu jsou dostatečné. Jinými slovy, pak to není věc passiv/aktiv, ale odvětrávání skříně které je nutné u obou způsobů. |
taky je otazka co mas za procesor..nektery topi vic, nektery min..
ze svy zkusenosti muzu rict, ze si radsi priplatim za neco kvalitnejsiho, nez abych se pak divil, ze se neco posralo nebo to nestaci vykonove..ten Gelid za 600,- co jsem postoval, je hodne dobrej..kazdopadne nedoporucuju kupovat takovy ty vetracky kolem dvou set, jelikoz jsou vetsinou jeste horsi nez ten hroznej boxovanej chladic.. |
Starého Athlona. Ale o to nejde. Co se týče čistého výkonu/chlazení, je aktiv ve stejné cenové relaci samozřejmě lepší. Pokud někomu jde zejména o výkon, pak v počítači stejně nejvíce řve větráček grafické karty .
Pokud někomu jde dost i o hlučnost, má dvě možnosti. Buď vodní chlazení (vodní, ne mléčné ) a nebo všechny komponenty přizpůsobit hluku. Tj. pasivní větrání CPU (bezproblémové), pasivní větrání grafiky (To znamená snížení možnosti přetaktovatelnosti grafiky. Pokud někdo nenajde dostatečně výkonnou pasivní kartu, pasiv lze nalepit prakticky na cokoliv), výběr kvalitního zdroje nejlépe s passivem a potom výběr case s pomalootáčkovými větráky. Je to pak dražší (ale nic strašného), nicméně hluk celého počítače může být kolem 10 - 15 db při plném výkonu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út květen 08, 2012 10:05 pm Předmět: |
|
|
Starého Athlona. Ale o to nejde. Co se týče čistého výkonu/chlazení, je aktiv ve stejné cenové relaci samozřejmě lepší. Pokud někomu jde zejména o výkon, pak v počítači stejně nejvíce řve větráček grafické karty .
Pokud někomu jde dost i o hlučnost, má dvě možnosti. Buď vodní chlazení (vodní, ne mléčné ) a nebo všechny komponenty přizpůsobit hluku. Tj. pasivní větrání CPU (bezproblémové), pasivní větrání grafiky (To znamená snížení možnosti přetaktovatelnosti grafiky. Pokud někdo nenajde dostatečně výkonnou pasivní kartu, pasiv lze nalepit prakticky na cokoliv), výběr kvalitního zdroje nejlépe s passivem a potom výběr case s pomalootáčkovými větráky. Je to pak dražší (ale nic strašného), nicméně hluk celého počítače může být kolem 10 - 15 db při plném výkonu. |
Grafiky dnes také mají heat-pipe nebo vapor chamber chlazení s velkým větrákem s automatickou regulací otáček, takže to není tak hrozný, když se vezme dobrá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út květen 08, 2012 10:25 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: |
Grafiky dnes také mají heat-pipe nebo vapor chamber chlazení s velkým větrákem s automatickou regulací otáček, takže to není tak hrozný, když se vezme dobrá. |
Regulaci otáček mají i staré, ale když se zatíží, tak regulátor otáček zafunguje a vysavač je nastartovaný
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út květen 08, 2012 10:42 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|