|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 3:43 pm Předmět: |
|
|
| WildOrchid napsal: |
Nemate nekdo naky vysvetleni, jaktoze pri nadhozu tech 80 nepostavim, kdyz pak drepnu i 85?
|
No to je celkom jednoduche, lebo nadhod neni celny drep :)
Niekde na allthingsgym.com bola taka tabulka od Cinskych vzpieracov, ze ked drepne na celnom 200kg tak ma 100% sancu ze sa postavi pri nadhode so 150kg. Celny drep 180kg bol neakych70-80% sanca, 160kg drep uz len neakych 40-60%. Tie cisla si uz presne nepamatam, takze to neber uplne doslova.
Proste neexistuje aby si nadhadzovala 80kg ked drepnes len o 5 kg viac. Mas slabe nohy. _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
WildOrchid

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 3:48 pm Předmět: |
|
|
no, zrejme jsou i vyjimky :) muj osobak v nadhozu bez bandazi je 78, drep vpredu 85.
A muj trener mi vypravel ze driv nadhazoval vic nez vpredu drepnul, protoze na zavodech zapracuje adrenalin, a kdyz cinka sedne jak ma, da se vstat "na pero", coz u tech kdo jsou dostatecne rychli a vyuzijou toho muze hodne pomoct.
kdyz to tak ctu, tak vlastne mate pravdu oba :D jsem bud pomala, nebo mam slaby nohy. zlepsit jedno, zlepsi se mi nadhoz. Jen, jak na to? _________________ Zij taky, aby se tvi pratele zacali nudit az umres.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 4:07 pm Předmět: |
|
|
skus viac drepovat, pocul som ze to pomaha
_________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
WildOrchid

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 4:13 pm Předmět: |
|
|
nestaci to no.. drepuju pri nadhozu, pri trhu, a pak jeste samostatne 5* tydne. to je malo?
spis myslim ze to chce nejakou zmenu, nakej jinej typ treninku. zkousela jsem kdysi i vzpirani a sheiko drepy dohromady, mozna to najdes jeste na biomagu v mojem minulym logu, a nijak extra to nepomhlo _________________ Zij taky, aby se tvi pratele zacali nudit az umres.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 4:19 pm Předmět: |
|
|
tam nemate trenera na vzpierarni? som myslel ze to u vzpieracov funguje tak, ze tam mate chlapa co vam urcuje trening a podla toho idete _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
WildOrchid

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 4:33 pm Předmět: |
|
|
mam svyho trenera, a i to konzultuje s jinyma trenerama obcas, ale treba tento trenink jsem si sestavila sama. Kdybych jen poslouchala svyho trenera tak drepuju min nez 3* tydne, protoze zastava pravidlo ze nohy jsou slaby protoze si potrebujou vic odpocinout. Jenze svoje nohy uz znam tak vim ze by to byla blbost.
Nekteri vzperaci si taky delaj treninky uplne sami, treba Andrej  a nekterym je i Andrej pise.
Jinak mimochodem, jen co odevzdam seminarku, tak ze me bude papirove trenerka vzpirani _________________ Zij taky, aby se tvi pratele zacali nudit az umres.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 4:42 pm Předmět: |
|
|
Sice netusim kto je Andrej ale prajem mu to :))
Ja som sa napriklad zlepsil na celnom drepe z 150 na 180 na treningu 1x do tyzdna. Mozno by stalo za to skusit co ti radi trener. _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
Lifting

|
Zaslal: pá květen 11, 2012 1:25 pm Předmět: |
|
|
Tvůj problém je definitivně ve slabých nohách, když máš nadhozeno 80 kg a dřepnuto v předu jen 85, je to i špatným tréninkem.
Zkoušeli jste někdy na dřepech klasickou periodizaci?
A pokud Tvůj trenér dřepal míň, než nadhodil, tak měl taky nějakou chybu v tréninku nohou. Doháněl to pravděpodobně kvalitní technikou.
Spočítej si, kolik máš PRACOVNÍCH (a tím myslím nástupy od 75% z maxima nahoru) nástupů. Podle mě máš těch dřepů málo a tím nemyslím, že dřepeš málokrát v týdnu. (nepočítám dosedy atd.) Chybí Ti prostě nějaká posloupnost - Objem, intenzita, ladění, soutěž.
Trhy a nadhozy technické NELZE počítat mezi trénink nohou, to by jsi je rovnou mohla počítat i mezi trénink zad.
To, že dřepuješ 5x týdně, ti k výraznému zlepšení nedopomůže, pokud ten trénink nebude kvalitní. Nohy jsou velká partie, trénink musí být intenzivní, ale taky pak potřebují dostatek času pro kvalitní regeneraci. Tobě by dle mého stačily dřepy 3x týdně.
Další věc, lifterské bandáže - dle mého pro Tebe jako vzpěrače jsou k ničemu. K čemu Ti je, že s nima dřepneš více? Potřebuješ zesílet, ne si uměle navyšovat kila. Zlepši dřep bez nich, pak bude to co dřepneš objektivní vzhledem k tomu kolik máš nadhodit.
Neber prosím to, co píšu nějak špatně, není to kritika, jen rozbor toho, co tu čtu z MÉHO pohledu
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: pá květen 11, 2012 5:48 pm Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: |
Proc ma byt ten pozved pomalej? Mel jsem za to, ze kdyz tomu das rychlost, lip se dostanes pod cinku a nebudes muset jit treba ani tak dolu. |
Prvni faze ma byt pomala a kontrolovana, protoze jinak to nezvladnes koordinacne.. je to bohuzel technicky narocnejsi nez trojboj cele to blbe vzpirani
Mimochodem, zajimavy log, budu sledovat!
|
|
| nahoru |
|
 |
WildOrchid

|
Zaslal: so květen 12, 2012 12:14 am Předmět: |
|
|
tak patek, jelikoz jsem spechala abych stihla vlak na moravu, jsem to osekala, a vpodstate si vzala k srdci vsechny ty rady :)
Trh 55/2/5
Pozved nadhozovy 80/3/5
Drep vpredu 65/3/8 :D
bricho
no, od pate serie dal uz me ty drepy fakt nebavily, to uz je na setrvacnost..
Jinak, nemam dlouhodobejsi plan protoze nevim na ktery zavody bych se chystala. vsechny jsou pro me dulezity, takze objemovou fazi kterou berem jako techniku po 4, drepy a vytahy po vice mam jen v dobe, kdy je mezi zavodama delsi pauza nez mesic.
Muj trener tak nak zastava pravidlo ze bych mela trenovat hlavne podle pocitu. nechce abych sla do vah pokud to nebude technicky dokonaly. Kdyz u pozvedu zvednu zadek moc brzo tak uz by mi ubiral vahu. V tom se obcas hadame :)
edit: jeste pro Pavlu a Jirku: kdyz se podivam kolik mam serii s 75% tak u techniky to jsou tak dve serie.. jenze na treninku nemam zdaleka takovy maximum jako na zavodech. pokud nema byt trenink kazdej den stejnej, a mam pridavat vahu, musim zacit niz. na treninku muzu byt rada kdy trhnu 65 a nadhodim 75, ne vzdy se to podari _________________ Zij taky, aby se tvi pratele zacali nudit az umres.
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: so květen 12, 2012 12:29 am Předmět: |
|
|
| Majesty napsal: | | drlift_ napsal: |
Proc ma byt ten pozved pomalej? Mel jsem za to, ze kdyz tomu das rychlost, lip se dostanes pod cinku a nebudes muset jit treba ani tak dolu. |
Prvni faze ma byt pomala a kontrolovana, protoze jinak to nezvladnes koordinacne.. je to bohuzel technicky narocnejsi nez trojboj cele to blbe vzpirani
Mimochodem, zajimavy log, budu sledovat! |
To je odvážný tvrzení....možná to tak na prví pohled nevypadá, ale naučit se v těsných dresech perfektní techniku taky žádná prdel není (a určitě to není na měsíc)....
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: so květen 12, 2012 6:52 am Předmět: |
|
|
| grogy napsal: | To je odvážný tvrzení....možná to tak na prví pohled nevypadá, ale naučit se v těsných dresech perfektní techniku taky žádná prdel není (a určitě to není na měsíc).... |
Prošla jsem si obojím na myslím dost vysoké úrovni a věř mi, že technika vzpírání se s trojbojem, potažmo dresy, se absolutně nedá srovnat...
Juli, ty ty tréninky musíš taky zintenzivnit... 3 hodiny trénovat tohle je prostě strašný... Hlídej si pauzy max do dvou minut! Nepotřebuješ dřít každý trénink trh, nadhoz, dřepy a pozvedy... Teď, 4 týdny do mčr piluj techniku po 1 (po 2 se můžeš leda tak rozcvičovat) a snaž se alespoň o 5-6 nástupů nad těch 75% z max v tréninku... Trh tech dvakrát týdně, nadhoz tech dvakrát týdně,a le při vyšší intenzitě... dřepy teda třikrát, tu platí to samé a pozvedy úplně stačí jednou... Pokud chceš chodit ty výtahy, tak jednou trhové, jednou nadhozově, max po 2...
Jinak je samozřejmě absolutní nesmysl se na všechny závody připravovat stejně... máš prostě jeden nebo dva hlavní a ostatní jedeš z tréninku... Jak psal Andy a Jirka... Nemáš v tom pak žádný koncept a to je na prd... musíš tam mít objemovou fázi, která trvá minimálně 6 týdnů, pak nějakou přechodnou a měsíc před závody už jedeš jen to, co jsem psala výše...
Držím palce, ať to vyjde, můžu Ti to pak evt vysvětlit podrobněji, až se uvidíme... _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
WildOrchid

|
Zaslal: po květen 14, 2012 8:26 pm Předmět: |
|
|
Pondeli
Nadhoz technicky do 70/2/4
Vytah nadhozovy z beden pyramida po 3op do 105, a zpet na 85 - krok 5kg
drep vpredu 70/2/10
avelany + bricho
jeste jsem nedostala treninkovej plan, tak jsem sla tak co jsem chtela a co mi Luda rekl (ty vytahy z beden)
Nadhoz jsem sla do 60kg vzdy jeden ze zeme, druhej od stehen, po dvou premistenich vzdy jeden vyraz. A vubec, mozna jsem to mela napsat na zacatek, kde pisu N.tech, tak vyrazim vzdycky az po poslednim opakovani, ne po kazdym. _________________ Zij taky, aby se tvi pratele zacali nudit az umres.
|
|
| nahoru |
|
 |
WildOrchid

|
Zaslal: st květen 16, 2012 8:16 pm Předmět: |
|
|
streda
vyskoky do schodu
drep vpredu 3* 65, 70, 70, 70, 72, 75, 75, 70
trh technicky od stehen 45/3/3
trh technicky 2* 52, 55, 57, 55, 55
pozved trhovy 65/2, 70/2, 75/2, 80/1/2
vytah trhovy z beden 4* 80, 85, 90, 85
vyrazovy tah 3* 45, 50, 50, 50
avelany + 15kg 3*8
bricho
furt me boli hlava z toho zablokovanyho krku, ale po treninku uz to bylo nak lepsi.
Trhat po drepech je za trest, postavit se s 57 v trhu :-o mi dalo zabrat. _________________ Zij taky, aby se tvi pratele zacali nudit az umres.
|
|
| nahoru |
|
 |
WildOrchid

|
Zaslal: pá květen 18, 2012 9:29 pm Předmět: |
|
|
patek
vyskoky do schodu
premisteni z beden 3*45,50,55,60; 65/3/3
nadhoz technicky 65/2, 67/2, 70/2, 72/2, 65/2/2
vytah nadhozovy 75/2, 80/2, 82/2/2, 75/2/2
vyraz technicky 65/3/2, 70/2/2, 75/2
drep vpredu 65/4/5
predklony 45/5/5
bricho
po tom premisteni z beden (mam je tak vysoky ze mam osu nad koleny) jsem mela tak zdivocely nohy, ze jsem pri technice citila jak mi postupne zabiraj jednotlivy hlavy kvadricepsu pri vstavani :D a kdyz jsem sla 72 podruhe, tak jsem to hned nepostavila, vratila se s tim do drepu, odpruzila to a znovu s tim vstala, uplne vpohode. Citit jak se tam ty svaly postupne zapojujou bylo neco neuveritelnyho. Kazdopadne, zada jsem drzela celou dobu rovne, proto jsem to mohla postavit z mrtva.
Trochu jsem se bala ze pak nebudu schopna udelat ty drepy po 4, na papire mi to prislo tezky, ale kdyz jsem pak sla na to, vsechny drepy byly krasne rovny, a Luda rikal ze to mam lehky, ze mi mel napsat vic. No, myslim ze to bylo akorat, furt hrozilo ze do tech stehen dostanu krec, ale ten predkrecovej stav je tak nak idealni.
Vytahy byly taky docela lehky, zacinam se na tu republiku tesit :)
Mimochodem, ve stredu jsem po treninku vazila (v teplakach) skoro 68kg  Snad trochu shodim, chci zavodit hlavne na body a celkovy umisteni v zebricku, tam mi lepsi umisteni udela vetsi radost nez zlato z republiky. _________________ Zij taky, aby se tvi pratele zacali nudit az umres.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|