Rom rozkrádal činkárnu a dostal šípem do hlavy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rom rozkrádal činkárnu a dostal šípem do hlavy  Úvodní stránka -> Ostatní -> Rom rozkrádal činkárnu a dostal šípem do hlavy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Svobodu pro střelce?
ANO
90%
 90%  [ 59 ]
NE
9%
 9%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 65

Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lunreal napsal:
A teda otazka do eteru - jak bych se teoreticky mohl branit v ramci zakona v pripade, ze mi do baraku napochoduje x grazlu a aniz by me nejak ohrozovali (rekneme ze budou neozbrojeni, aby byli z obliga), mi zacnou prochazet barak a brat si veci, ktery se jim libi? Zavolani policie a prihlizeni je jedine co muzu?:)

Teoreticky asi ano (nebo možná ne. Zkus si přečíst ten link dále), prakticky bys jim prohnal kulku hlavou beztrestně, protože by jsi se cítit ohrožený zcela oprávněně mohl. Ale myslím že v těchto případech ještě právní praxe kapku plave na vodě a bude se muset časem ustanovit určité precedenty (respektive judikáty)
Co se teorie týče, zkus si přečíst třeba http://www.buchtik.eu/Down/pravni_aspekty_pri_volbe_technickych_prostr.pdf což už jsem tady jednou linkoval. Je to o případu kdy důchodce zabezpečil chatku samostřílem, zloděje zranil a byl po dlouhých tahanicích osvobozen.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lunreal napsal:
A teda otazka do eteru - jak bych se teoreticky mohl branit v ramci zakona v pripade, ze mi do baraku napochoduje x grazlu a aniz by me nejak ohrozovali (rekneme ze budou neozbrojeni, aby byli z obliga), mi zacnou prochazet barak a brat si veci, ktery se jim libi? Zavolani policie a prihlizeni je jedine co muzu?:)

Máš právo jim samozřejmě zabránit v dalším páchání trestné činnosti .. to je právě ten zásadní rozdíl. Zda pachatele odvracíš od dalšího páchání trestné činnosti, nebo zda tento již od jejího páchání upustil, a zdrhá. I v tom druhém případě máš právo jej zadržet, ale přiměřeným způsobem .... takže se zbraní vždy otázka, protože pokud se otočí a bude zdrhat, a ty jej zadržíš střelbou...úspěšnou....tak si koleduješ o průser, protože těžko si můžeš být jist, že mu nezpůsobíš těžké zranění nebo jej dokonce nezrakvíš. Což bys už neukecal.
Gohan

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 9:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můžeš jim všem prohnat kulku hlavou. Mrtvý toho moc neřekne an a důvěryhodnosti jiim ani nepřidá to že se vkradli do cizího objektu.

To jak si zařídíš že tě napadli, řízneš se do ruky a podstrčíš mu nůž už záleží na tvojí představivosti.

/satira

Na druhou stranu pokud je jeden tak by se teoreticky dalo něco takového udělat a odejít s čistým štítem.
Vokr

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
.
A nebo tě to může poslat do kriminálu ještě na dýl. Já když už, tak bych ho zakopal.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2012 9:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:

To jak si zařídíš že tě napadli, řízneš se do ruky a podstrčíš mu nůž už záleží na tvojí představivosti.

Dám ti jednu dobrou radu. Živ se poctivě. Jako zločinec bys byl věčně za mřížemi

Dělám si z tebe srandu, ale podobná překombinovanost by tě mohla dostat do vězení i kdybys byl nevinný.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

http://zpravy.idnes.cz/pohreb-roma-zastreleneho-kusi-se-odklada-ff6-/krimi.aspx?c=A120511_1776520_ostrava-zpravy_jog

Jedine co ho muze uchranit pred vezenim je prezidentska milost. Chlapec si posral zivot a bohuzel se ukazal jako typicky priklad proc zakon musi vyvazovat miru obrany majetku a zivota.
ygg

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli byli fakt na jeho pozemku a dokonce vlezli do toho sklepa....což by při dnešní úrovní kriminalistiky nemělo být tak těžké prokázat.....tak bych to až TAK jednoznačně neviděl. Blbý má samozřejmě to, že pokud je fakt slovně vyháněl, a oni na to kašlali, tak je to tvrzení proti tvrzení, a oni jsou tři. Jinak pokud je to takto, tak mi jeho jednání přijde mnohem oprávněnější, než případ kovošrotníka s brokovnící, co oslepil tu holku.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejhorší na tom je, že tomu chlapovi nikdo drahýho právníka nezaplatí.

Těm zkurveným černým držkám šmejdi stojící za Romeou (tenhle škůdcovskej spolek bych postavil mimo zákon stejně jako nácky) okamžitě nacpou Samkovou, udělá se z toho rasistická aféra, a ty opice pečlivě naučí co mají vypovídat ("řval na nás černý svině" "mířil mu na hlavu" atd.)

To vidím jako zásadní problém.
kubaz

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v dnesni dobe, kdy vsichni vime jak to u nas funguje po nejakym cigosovi vystrelit kusi.. ten chlap je sice obet, ale zaroven i hlupak..
xCROWx

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ve chvíli, kdy prokazatelně nekradli, ani na něho neútočili, je jakákoliv obrana nesmysl. Navíc ještě vyjádření, že po nich vystřelil nešťastnou náhodou z nervozity. Castle doctrine u nás není principem podle kterého se posuzuje právo obrany, byť na vlastním pozemku, takže není co řešit. Střílet po lidech z kuše, protože byl nervózní, to je neobhájitelný.

Ps. Osobně bych okamžitě zrušil jakýkoliv zohledňování rasistickýho podtextu, je úplně jedno, proč někdo páchá trestnou činnost.
mysH

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U nás si byli cikáni také pro "sběr". Museli chudáci překonat plot a ten "sběr" byl přišroubovaný a navíc strašně neskladný. Tak holt ty měděné okapové svody sešlapali, aby se jim vešly na vozík. Je mi jich moc líto, jelikož musí pracovat v noci. Normálně bych je pozvala na kávu a jablečný závin, ale neměla jsem uklizeno a byla jsem neupravená, tak snad jindy
Minule zas pes štěkal směrem za plot, na hráz rybníka. Jdu tam, slyším šelest, tak psovi povídám - neštěkej, jdeme domů pro "pomocníka". A najednou se ze tmy ozvalo : "Dobrý den, to jsme já, váš soused"
Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
ygg

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xCROWx napsal:
Ve chvíli, kdy prokazatelně nekradli, ani na něho neútočili, je jakákoliv obrana nesmysl. Navíc ještě vyjádření, že po nich vystřelil nešťastnou náhodou z nervozity. Castle doctrine u nás není principem podle kterého se posuzuje právo obrany, byť na vlastním pozemku, takže není co řešit. Střílet po lidech z kuše, protože byl nervózní, to je neobhájitelný.

To vůbec není blbost...jde o to, že tam neměli co dělat, on je šel vykázat, a z obavy (byli 4 a ke krádežím už došlo vícekrát) si s sebou vzal jedinou zbraň, kterou měl. A nešťastnou náhodou došlo během hádky, kdy on je vykazoval z pozemku, a oni na to srali, k výstřelu. Ten kovošroťák to taky uhrál na to, že ten druhý výstřel vyšel náhodou, když za tou škodovkou běžel, tj. byl neúmyslný a nemířený. Opak se prokázat nepodařilo, což bylo jeho štěstí. Pokud by byla prokázána úmyslná střelba...šlo by už o druhý výstřel...na odjíždějící auto, tak by seděl ještě za 5 let.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Počkat, ten "šroťák" nešel sedět? Asi jsem to tehdy nesledoval až do finále - měl jsem za to, že to dostal natvrdo.
mysH

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rom rozkrádal činkárnu a dostal šípem do hlavy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: