|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Svobodu pro střelce? |
| ANO |
|
90% |
[ 59 ] |
| NE |
|
9% |
[ 6 ] |
|
| Celkem hlasů : 65 |
|
| Autor |
Zpráva |
U.B0B

|
Zaslal: pá květen 11, 2012 3:10 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | http://zpravy.idnes.cz/pohreb-roma-zastreleneho-kusi-se-odklada-ff6-/krimi.aspx?c=A120511_1776520_ostrava-zpravy_jog
Jedine co ho muze uchranit pred vezenim je prezidentska milost. Chlapec si posral zivot a bohuzel se ukazal jako typicky priklad proc zakon musi vyvazovat miru obrany majetku a zivota. |
ano, to je ten problem CR.
paradoxne zlodeje samotne ochrani to, kdyz budou vedet, ze jim pri zlodejine muze nekdo ublizit. ten clovek zemrel, protoze nepocital s tim, ze by se nekdo proti jeho vloupani mohl nekdo branit. kdyby vedel, ze mu muze byt ublizeno, tak tam trebas nelezl.
takze zakon o ochrane vlastniho majetku, bude vlastne chranit i zlodeje neb si sve cinny rozmysli ...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: pá květen 11, 2012 5:16 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | Jestli byli fakt na jeho pozemku a dokonce vlezli do toho sklepa....což by při dnešní úrovní kriminalistiky nemělo být tak těžké prokázat.....tak bych to až TAK jednoznačně neviděl. Blbý má samozřejmě to, že pokud je fakt slovně vyháněl, a oni na to kašlali, tak je to tvrzení proti tvrzení, a oni jsou tři. Jinak pokud je to takto, tak mi jeho jednání přijde mnohem oprávněnější, než případ kovošrotníka s brokovnící, co oslepil tu holku. |
I kdyby mu vlezli do sklepa, on o tom nevěděl. Z popisu, pro mě, jasně vyplývá, že viděl bubáky, tak vylétl z domu a jednoho sundal. Nezapomeň také že kolem domu není žádný plot, tudíž nic neohraničuje pozemek a hned u domu je silnice, kde může zastavit kdokoliv. Nevím jestli to byli sběrači kovů či zloději kovů, ale mohl jsem to být klidně já a mohl jsem k tomu domu jít požádat o trochu vody. Je mi ho líto, ale tento případ je bohužel názorným příkladem co není sebeobrana.
U kovošroťáka to samé. Ten kdo neumí zachovat klid, tomu zbraň do ruky nepatří. Naštěstí tu nemáme tak tvrdé právo jako třeba v Anglii, takže zbraň může mít legálně většina z nás, ale musíme si uvědomovat že s právem přichází povinnosti. S právem mít zbraň přichází povinnost kontrolovat zbraň
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá květen 11, 2012 8:37 pm Předmět: |
|
|
To Mablung ... dvě věci. První a nejdůležitější je ta, že ani ty ani já neznáme spis, takže prd víme jak to ve skutečnosti opravdu probíhalo. Dělat proto nějaké jednoznačné závěry je nesmysl. Čistě teoreticky proti němu mohl někdo z nich vystartovat a on při ústupu neopatrně manipuloval s kuší a ta vystřelila. Nebo taky mohl vylítnout z baráku a prostě tam poslat šipku. To první je zcela jiný příběh než to druhé.
Za další nechápu o čem píšeš...já psal, že jeho verze je ta nejlepší, se kterou vůbec může přijít. A abstrahujme od toho, nakolik mluví pravdu on, a nakolik "sběrači", protože nemáme šanci to zjistit. A stejně tak je nesmysl předjímat, se kterou verzí se ztotožní soud, a jak následně rozhodne.
BTW...pokud vím, na sebeobranu to nehraje, hraje to na nešťastnou náhodu, takže racionálně nepočítá s tím, že by nedostal nic, ale jít sedět za vraždu se mu celkem logicky nechce. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá květen 11, 2012 9:07 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | To Mablung ... dvě věci. První a nejdůležitější je ta, že ani ty ani já neznáme spis, takže prd víme jak to ve skutečnosti opravdu probíhalo. Dělat proto nějaké jednoznačné závěry je nesmysl. Čistě teoreticky proti němu mohl někdo z nich vystartovat a on při ústupu neopatrně manipuloval s kuší a ta vystřelila. Nebo taky mohl vylítnout z baráku a prostě tam poslat šipku. To první je zcela jiný příběh než to druhé.
Za další nechápu o čem píšeš...já psal, že jeho verze je ta nejlepší, se kterou vůbec může přijít. A abstrahujme od toho, nakolik mluví pravdu on, a nakolik "sběrači", protože nemáme šanci to zjistit. A stejně tak je nesmysl předjímat, se kterou verzí se ztotožní soud, a jak následně rozhodne.
BTW...pokud vím, na sebeobranu to nehraje, hraje to na nešťastnou náhodu, takže racionálně nepočítá s tím, že by nedostal nic, ale jít sedět za vraždu se mu celkem logicky nechce. |
| citace: | Střelec: Vyháněl jsem je
Má za to, že čtyři Romové šli do jeho domu krást. Údajně je nejprve vyzval, ať odejdou, ale neposlechli. "Vyběhl jsem. Byl jsem tak rozrušený, že když jsem je vyháněl, z nervozity jsem vystřelil po jejich autě," vylíčil Šebesta.
Z místa utekl. "Nevěděl jsem, jestli se proti mně třeba nerozběhnou." Schoval se v domě a čekal, co se bude dít. "Někdo na mě zařval: 'Tys ho zastřelil!' Šel jsem opatrně k autu a na zemi jsem viděl člověka s šípem v hlavě. Řekl jsem tomu tlustému Romovi, že zajdu pro další šíp a změřím, jak hluboko je. Oni mezitím stopli auto, řidič zavolal policii a záchranku," popsal Šebesta. Tvrdí, že to celé byla nešťastná náhoda. "On se prostě sehnul a dostal to do hlavy."
Romové opakují, že krást nešli, jen hledali nepotřebný šrot
"To víte, že je mi to líto. Cítím se být nevinný. Neměli tu co dělat. Šmejdili mi kolem baráku a ve sklepě, dostal jsem z nich strach," zopakoval střelec z Chotěbuzi.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/pohreb-roma-zastreleneho-kusi-se-odklada-ff6-/krimi.aspx?c=A120511_1776520_ostrava-zpravy_jog |
Pokud Iděs vychází z jeho slov (a já to tak chápu), tak střelec přiznává že vystřelil po jejich autě. Úmyslně. Kdyby popisoval že zakopl, bla, bla, bla, tak by to bylo něco jiného, ale on přiznává že úmyslně vystřelil. To bude středobod kolem kterého se bude všechno točit.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá květen 11, 2012 9:14 pm Předmět: |
|
|
Hele, tohle je na nějaké BB fórum trochu vysoká hra, a nejsem blázen abych ji hrál, a dělal tu jasnovidce nebo věštce. Koukni ostatně do Společenských témat, jak to někdy dopadá. Prostě v průseru samozřejmě je, o tom žádná, ale jak velkém a jak to celé nakonec dopadne, to se teď absolutně nedá odhadnout. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|