Kompletní aminokyseliny - dávkování

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kompletní aminokyseliny - dávkování  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kompletní aminokyseliny - dávkování
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Frei

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 7:36 am    Předmět: Kompletní aminokyseliny - dávkování Odpovědět s citátem

Dobrý den, cvičím 3 roky, momentální váha 90kg a rozhodl jsem se, že zakoupím aminokyseliny od Scitec Nutrition Amino 5600, doposud nemám s aminokys. zkušenosti proto bych se rád zeptal na dávkování, protože při sběru informací se mi sešly hned 3 názory:
1. dop. dávkování na obalu (1-3 dávky/den, kdy jedna dávka =4tablety)
2. prodejce, který mi doporučil (4 dávky denně stím, že před a po tréninku mohu zvýšit denní dávku na 6 tablet)
3. kamarád, jež je dlouhou dobu používá mi doporučil ještě větší dávkování, to jest 4x denně (ráno, večer, před/po tréninku), kdy můžu každou dávku bez problému dostat na 8 tablet.
pozn. jediný další doplněk, který používám je protein. náp.

Dále mám ještě jeden dotaz na to jestli je mám používat před či po jídle neboť zde se také rozcházejí názory.

Pokud by mi někdo poradil tak bych poprosil i o důvod proč tomu tak je, ne jen dobře je to či ono. Předem díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zyzz

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 3:36 pm    Předmět: Re: Kompletní aminokyseliny - dávkování Odpovědět s citátem

Frei napsal:
Dobrý den, cvičím 3 roky, momentální váha 90kg a rozhodl jsem se, že zakoupím aminokyseliny od Scitec Nutrition Amino 5600, doposud nemám s aminokys. zkušenosti proto bych se rád zeptal na dávkování, protože při sběru informací se mi sešly hned 3 názory:
1. dop. dávkování na obalu (1-3 dávky/den, kdy jedna dávka =4tablety)
2. prodejce, který mi doporučil (4 dávky denně stím, že před a po tréninku mohu zvýšit denní dávku na 6 tablet)
3. kamarád, jež je dlouhou dobu používá mi doporučil ještě větší dávkování, to jest 4x denně (ráno, večer, před/po tréninku), kdy můžu každou dávku bez problému dostat na 8 tablet.
pozn. jediný další doplněk, který používám je protein. náp.

Dále mám ještě jeden dotaz na to jestli je mám používat před či po jídle neboť zde se také rozcházejí názory.

Pokud by mi někdo poradil tak bych poprosil i o důvod proč tomu tak je, ne jen dobře je to či ono. Předem díky.

Aminokyselinama se nemůžeš předávkovat. A podporuje to růst a regeneraci takže to do sebe můžeš více méně valit, že ti to poleze i ušima a budou ti stačit peníze

Jinak bych doporučil:
ráno - ihned po probuzení tam loupnout aspoň těch 8 tablet aby si přerušil noční katabolismus
před a po tréninku další aby si tělu po námaze a před námahou naplnil
a večer bych spíš volil noční protein.

Nemám zkušenosti s těmahle aminokyselinama, ale nejdůležitější aspoň podle mě jsou ráno a po tréninku (tam nešetři na tabletách) a jak píšu večer bych to vynechal a místo toh osi loupnul tvaroh nebo protein
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vladic

PříspěvekZaslal: čt květen 24, 2012 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Jinak bych doporučil:
ráno - ihned po probuzení tam loupnout aspoň těch 8 tablet aby si přerušil noční katabolismus

Mě vždycky vstávají všechny vlasy jak tohle čtu :D , je to tak těžké dohledat si něco na internetu o tom co to je katabolismus , hlavně nikomu neraďit takové nesmysly když o tom nic nevím...

to Frei: Právě jsem ti ušetřil 8 tablet , jinak dávkováni aminokyselin záleží na člověku,na tréninku, na cíli, taky na intenzitě,na financích není to jen tak jednoduché ale většinou se doporučuje hlavně před a po tréninku, hodí se hlavně do diety...

Rychle na stránku:

Přejdi na: