|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
LittleBaby21
|
Zaslal: pá květen 25, 2012 7:34 pm Předmět: Káva - studená VS. teplá |
|
|
Zdravim,
mam dotaz. Piju zhruba 40 min pred treninkem klasickou rozpustnou kavu, ktera me nakopne. Davam tak 2 lzicky. Zajima me jak je to s tim, kdybych vodu neuvaril a udelal si kavu na zpusob ledove kavy. Napriklad 2 lzicky kavy + 5 lzicek cukru + 1dcl mleka + 1dcl vody. Kdyz si to delam jen na chut, tak pridam i slehacku nebo zmrzlinu nebo tak neco, ale tyhle veci bych tam pred fitkem nedaval, to kdyztak jen tak rano. Ma to nekdo odzkousene, jestli efekt teple kavy je stejny jako studene?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
sousedovic Toníček
|
|
| nahoru |
|
 |
LittleBaby21
|
Zaslal: pá květen 25, 2012 7:43 pm Předmět: |
|
|
Predpokladam, ze to nemyslis vazne, ale ja se ptam vazne. Zaslechl jsem, ze pokud ta kava neprojde jakymsi bodem varu, tak ten efekt neni takovy, ale zajimala by me treba nejaka prokazana studie, tak kdyby nekdo o necem vedel...
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
Zaslal: pá květen 25, 2012 7:49 pm Předmět: |
|
|
ok, tak ukaž závislost "biologické aktivity" kofeinu na teplotě, resp. jakousi tepelnou aktivaci kofeinu, díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: so květen 26, 2012 8:26 am Předmět: |
|
|
Rozpustná káva ... divím se že se to označuje a považuje za kafe. Je to s prominutím hnus velebnosti!
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: so květen 26, 2012 8:50 am Předmět: |
|
|
Instantni kafe klidne studene. Horke, rychlejsi ucinek. S mlikem spomaluje, a zaroven prodluzujes vstrebavani kofeinu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: so květen 26, 2012 8:55 am Předmět: |
|
|
Vzdyt pointa piti tepleho kafe rano je mimojine v tom, aby to probralo a zahralo zaludek, a tys pak byl schopen se najist. Jaky ma smysl si davat rano studene kafe? Blah, to je jak kdybys snidal polarkovy dort.
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: so květen 26, 2012 9:01 am Předmět: |
|
|
| Majesty napsal: | | Vzdyt pointa piti tepleho kafe rano je mimojine v tom, aby to probralo a zahralo zaludek, a tys pak byl schopen se najist. Jaky ma smysl si davat rano studene kafe? Blah, to je jak kdybys snidal polarkovy dort. |
Ovšem dávat kafe ráno kvůli blahodárnému účinku na žaludek je blbost. Efekt je spíš opačný. O energizujícím účinku se nebavým, ten je jasnej.
K tématu: instant klidně za studena - hodit do proteinu a rozmíchat. Otázka ovšem je, jestli pak není kolikrát lepší třeba kofeinová tableta.
|
|
| nahoru |
|
 |
LittleBaby21
|
Zaslal: so květen 26, 2012 9:09 am Předmět: |
|
|
Díky chlapi,
Kafe dávám pouze když jsem fakt unavený. Mě vždycky nakopne. A co se týče instant kafe, tak si myslím, že je to v klidu, pokud koupíš kvalitu za 200kč třeba. Z turka asi neuděláš ledovou kávu bych řek, co?
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so květen 26, 2012 9:17 am Předmět: |
|
|
| LittleBaby21 napsal: | Díky chlapi,
Kafe dávám pouze když jsem fakt unavený. Mě vždycky nakopne. A co se týče instant kafe, tak si myslím, že je to v klidu, pokud koupíš kvalitu za 200kč třeba. Z turka asi neuděláš ledovou kávu bych řek, co? |
lol, naivko
http://www.stream.cz/peklonataliri/684722-peklo-na-taliri-kava
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: so květen 26, 2012 9:23 am Předmět: |
|
|
O kvalitě instantních nebo běžně prodávaných napražených (byť nemletých) káv nemá cenu se bavit. O nějakým chuťovým zážitku už tuplem nemůže být řeč. To video, co hodil Octopuss, je dobrá ilustrace.
|
|
| nahoru |
|
 |
LittleBaby21
|
Zaslal: so květen 26, 2012 9:24 am Předmět: |
|
|
Tohle jsem už viděl, ale ani tento seriál není úplně dokonalý. Z jaké kávy bys teda dělal ledovou kávu ty? Hele já když si koupím instantní kávu za 50kč a nebo za 200kč, tak v tom vidím velký rozdíl jak v chuti, tak v účinku. Já se rád podívám na ten seriál, ale je to tam někdy dost přehnané, hlavně teda s tou kávou ten díl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so květen 26, 2012 9:32 am Předmět: |
|
|
Ta česká káva na konci, co to bylo za značku?
| citace: | Pan barista je úplně mimo a zajímalo by mě proč tomu tak je, zřejmě nějaký osobní konkurenční boj vůči firmě delonghi. Pokud zde rozebíral dle jeho slov "černou,přepraženou, mastnou kávu plnou špatných věcí", tak dovolte pane abych vás obeznámil s tím, že zde se jedná o specifický, takzvaný "Vídeňský stupeň pražení",. Je to tedy úplně stejná amatéřina, jako kdyby si tihle dva šašci vzali plísňový sýr a kritizovali ho za to, že je na něm hnusná plíseň.
Doporučuji podobné pořady nesledovat, protože pokud jste doposud o kávě nic nevěděli, tak po shlédnutí tohoto pořadu budete vědět ještě méně. Pán si zde zřejmě pouze vyřizoval nějaké osobní neshody s firmou delonghi. Je to hnus. |
Co vy na to?
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so květen 26, 2012 9:33 am Předmět: |
|
|
| LittleBaby21 napsal: | | Tohle jsem už viděl, ale ani tento seriál není úplně dokonalý. Z jaké kávy bys teda dělal ledovou kávu ty? Hele já když si koupím instantní kávu za 50kč a nebo za 200kč, tak v tom vidím velký rozdíl jak v chuti, tak v účinku. Já se rád podívám na ten seriál, ale je to tam někdy dost přehnané, hlavně teda s tou kávou ten díl. |
Jsem rád, že se mezi námi objevil odborník co by mohl jít učit učitele v tom kulinářském institutu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
LittleBaby21
|
Zaslal: so květen 26, 2012 10:33 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | LittleBaby21 napsal: | | Tohle jsem už viděl, ale ani tento seriál není úplně dokonalý. Z jaké kávy bys teda dělal ledovou kávu ty? Hele já když si koupím instantní kávu za 50kč a nebo za 200kč, tak v tom vidím velký rozdíl jak v chuti, tak v účinku. Já se rád podívám na ten seriál, ale je to tam někdy dost přehnané, hlavně teda s tou kávou ten díl. |
Jsem rád, že se mezi námi objevil odborník co by mohl jít učit učitele v tom kulinářském institutu :) |
K mé otázce jsi nenapsal vůbec nic, ale zase si tady na něco hraješ. Ale všímám si, že ať už jde o jakékoliv téma, tak k němu nic nenapíšeš a jen napíšeš nějakou kravinu. To je tak, když někdo ví kulové a chce na sebe pořád něčím upozorňovat. Kvalita tohoto fóra šla hodně dolů právě díky takovým jako jsi ty. kdysi to tady bylo o něčem jiném. Člověk se i něco dozvěděl, ale dnes se tady dozví jen to, že je buď téma už založené nebo že jeho příspěvek je srandovní a podobně.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|