|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
lamice27

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
MM-1
|
Zaslal: so květen 26, 2012 11:02 am Předmět: |
|
|
Zdravím,
Jakým způsobem lze dostat ten amoniak z krve a zejména z mozku? Doktor mi rekl, že ho mam zvýšenej a proto se cítím pořád unavenej. Snížil jsem příjem živočišnejch bílkovin ze 2g na 1 kg na 1,5g na 1kg hmotnosti a vysadil protein. Dá se tomu ještě nejak pomoct? Např. Glutamin by měl rychleji dostat ten aminiak z krve a tím i z mozku? _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: so květen 26, 2012 11:39 am Předmět: |
|
|
Tolik sypaní by zabilo koně. Místo doplňku z toho bude špekotvor.
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: so květen 26, 2012 1:06 pm Předmět: |
|
|
| Mick994 napsal: | | Tolik sypaní by zabilo koně. Místo doplňku z toho bude špekotvor. |
dalsi ocas co si mysli ze proteiny atd. jsou sypacky
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: so květen 26, 2012 1:27 pm Předmět: |
|
|
| MM-1 napsal: | Zdravím,
Jakým způsobem lze dostat ten amoniak z krve a zejména z mozku? Doktor mi rekl, že ho mam zvýšenej a proto se cítím pořád unavenej. Snížil jsem příjem živočišnejch bílkovin ze na na 1,5g na hmotnosti a vysadil protein. Dá se tomu ještě nejak pomoct? Např. Glutamin by měl rychleji dostat ten aminiak z krve a tím i z mozku? |
Mám pocit, že je dobré tělu nechat čas, aby se s tou náloží trochu srovnalo. Já to řeším tak, že jídlo koncentruju do 8-10 hodinového okna. Taky není od věci dát si občas sacharidový den s minimem bílkovin. Na druhou stranu, 1.5 gramu není zas tolik, to bys neměl mít žádné problémy strávit - nechceš si nechat zkontrolovat, jestli máš v pořádku játra a ledviny? A máš dost tekutin a minerálů?
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: so květen 26, 2012 8:19 pm Předmět: |
|
|
Mam tedka 100 kg a jedl jsem tak kolem 200-220g bilkovin (pocitam jen zivocisny) za den dlouhodobe. Den bez bilkovin tak jednou za dva mesice takze se ten cpavek ve me asi nahromadil. Tedka od stredy jim 150g denne tak snad se to srovna. Tekutiny kolem 5 litru denne a z vitaminovych doplnku Cecko, Selzink, Magnesko.
Jo a ledviny mam porad trochu zvysenej kreatinin asi 118 ale to mam furt stejny uz dlouho a jatra by podle Sona a krve mely byt OK. _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: ne květen 27, 2012 8:57 am Předmět: |
|
|
To jsem neřekl , ja sam bych se bez proteinu neobešel. tady jde oto že on bere 5 davek za den! Už chápeš která bije, nebo snad i pro tebe je to běžný. Co myslíš že s tím přebytkem bude? ... Vagón svalů to nebude.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: ne květen 27, 2012 9:18 am Předmět: |
|
|
| MM-1 napsal: | Mam tedka 100 kg a jedl jsem tak kolem 200-220g bilkovin (pocitam jen zivocisny) za den dlouhodobe. Den bez bilkovin tak jednou za dva mesice takze se ten cpavek ve me asi nahromadil. Tedka od stredy jim 150g denne tak snad se to srovna. Tekutiny kolem 5 litru denne a z vitaminovych doplnku Cecko, Selzink, Magnesko.
Jo a ledviny mam porad trochu zvysenej kreatinin asi 118 ale to mam furt stejny uz dlouho a jatra by podle Sona a krve mely byt OK. |
A kolik máš v sobě tuku, počítáš ty bílkoviny správně? A pokud bereš v úvahu jen živočišné, znamená to že jíš i rostlinné? V jakém množství a v jaké podobě?
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: ne květen 27, 2012 3:14 pm Předmět: |
|
|
Tuk bych tipoval tak 15%. Ano rostlinne samozrejme jim napr. v pecivu ovesnych vlockach ryzi testovinach bramborach atd. Kdyz bych spocital i ty rostlinne tak tech snim denne kolem 60-80g. _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: po květen 28, 2012 10:48 am Předmět: |
|
|
| MM-1 napsal: | | Tuk bych tipoval tak 15%. Ano rostlinne samozrejme jim napr. v pecivu ovesnych vlockach ryzi testovinach bramborach atd. Kdyz bych spocital i ty rostlinne tak tech snim denne kolem 60-80g. |
Takže když to sečteš tak jsi měl denně cca 300g celkem, teď máš něco kolem 200g? Rostlinné bílkoviny při intoxikaci amoniakem samozřejmě zvažovat musíš - ze střevních bakterií se do krve amoniak také dostane, zvlášť když jíš hodně a máš problém s trávením. Nepíšeš jak moc intenzivně cvičíš, maximum na MT máš stále 180kg? V každém případě pokud zvážíš aktivní hmotnost kterou sice přesně neznáš ale dejme tomu že to je těch 80 - 85 kg, tak 2,5 - 3,5g bílkovin denně bude zbytečně vysoké číslo a z toho nejspíš vyplývají ty problémy s intoxikací. A jen tak mimochodem, pokuds měl 300g bílkovin denně, k tomu cukry a tuky v rozumném poměru, vychází příjem na cca 6000kcal - tos opravdu jedl? A číms to spálil?
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: po květen 28, 2012 7:57 pm Předmět: |
|
|
Aktualni vykony jsou zhruba takoveto: 140-150 bench, Drep 180, MT 200-220. Jedl jsem dlouhodobe 200-220 g bilkovin, 500-700g sachru a 100-150g tuku. Kdyz jsem to drzel vsechno pri te horni hranici tak jsem pribiral tak 2 kg mesicne. Samozrejme sem to nebyl schopen drzet dlouhodobe. Jak jsem to palil? Mam proste od prirody rychlej metabolismus. Myslis ze tech aktualnich 150g zivocisnejch a +- 80g rostlinejch by melo pomoct nebo bych to jeste mel snizit? Zatim je to traveni samozrejme lepsi ale ta hlava furt stejna. Tak me zajima jak dlouho tak muze trvat nez se ten cvpavek z toho mozku dostane a jestli pri takoveto porci bilkovin vubec bude odchazet? Je me jasny ze takhle mi to nebudes moct presne odpovedet ale ptam se spis na tvoji radu. Jinak ten den bez zivocisnejch bilkovin budu davat 1x za 14 dni. Cvicim 3-4x tydne a treninky jak kdy vetsinou kolem 90 minut. Tedka sem to omezil do 60 minut. _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: út květen 29, 2012 9:57 am Předmět: |
|
|
| MM-1 napsal: | | Aktualni vykony jsou zhruba takoveto: 140-150 bench, Drep 180, MT 200-220. Jedl jsem dlouhodobe 200-220 g bilkovin, 500-700g sachru a 100-150g tuku. Kdyz jsem to drzel vsechno pri te horni hranici tak jsem pribiral tak 2 kg mesicne. Samozrejme sem to nebyl schopen drzet dlouhodobe. Jak jsem to palil? Mam proste od prirody rychlej metabolismus. Myslis ze tech aktualnich 150g zivocisnejch a +- 80g rostlinejch by melo pomoct nebo bych to jeste mel snizit? Zatim je to traveni samozrejme lepsi ale ta hlava furt stejna. Tak me zajima jak dlouho tak muze trvat nez se ten cvpavek z toho mozku dostane a jestli pri takoveto porci bilkovin vubec bude odchazet? Je me jasny ze takhle mi to nebudes moct presne odpovedet ale ptam se spis na tvoji radu. Jinak ten den bez zivocisnejch bilkovin budu davat 1x za 14 dni. Cvicim 3-4x tydne a treninky jak kdy vetsinou kolem 90 minut. Tedka sem to omezil do 60 minut. |
No, příjem 5000kcal je už pořádný, to kdybys měl metabolismus rychlý jak saranče tak ten sám na to nestačí. Když vezmeš bazální metabolismus a 90 minut cvičení + sekundární spalování, tak tam pořád něco přebývá. Ale přijmutá tabulková energie se nemusí rovnat tělem využité energii, tam by se mohla skrývat ta výroba čpavku. A co teď? Dal bych klasický jarní detox - nic ortodoxního, nějakých 14 - 16 dní, pohledej si něco pěkného na netu. Šťávy, vláknina, občas trochu ryby na vodě, vyndat všechny škodliviny - nemusí na to být hned nějaké zaručené vitamínové preparáty. Za jak dlouho se čpavek z těla dostane - těžko říct, ale těch čtrnáct dnů by to vyčistit spolehlivě mělo. Jestli je těch bílkovin pořád hodně nebo už akorát - to by bylo věštění. Mě se zdá vzhledem k těm silovým výkonům že je bílkovin pořád dost - to už ale musíš zhodnotit sám, vyzkoušej si s tím trochu hrát, nech se změřit a pokud máž možnost, zopakuj si ty odběry - tam to hned uvidíš. A počítej bílkoviny vzhledem k aktivní hmotě, ne k celkové hmotnosti - špek krmit nepotřebuješ.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út květen 29, 2012 11:54 am Předmět: |
|
|
Pokud stáhneš bílkoviny o 50 g den, tak nic nevyřešíš.
Dal bych alespoň na týden 100 g / den a občas zařadil půst. Z počátku 1x týdně po dobu alespoň měsíce. Rozhodně bych nebral L-glutamin.
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: út květen 29, 2012 5:39 pm Předmět: |
|
|
Chlapy diky za rady na netu uz jsem predtim zkousel googlit neco ohledne detoxikace cpavku ale nic moc to nenaslo.
2Deadlift? Co si predstavujes pod pojmem pust? Voda+ zelenina? tech 100g denne to beres asi celkove zivocisnych i rostlinych a proste se neprezirat ani sacharidovejch veci jestli sem to pochopil spravne. _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út květen 29, 2012 6:59 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|