|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Izman
|
Zaslal: pá červen 08, 2012 8:36 am Předmět: TV na prehravani filmu e site a HDD dotaz |
|
|
Cau mam maly dotaz nebo spis prosbu.
Potreboval bych nejakou TV ktera by mi prehravala filmy z HDD nebo ze sitového uloziste.
Pozadavky
uhlopricka kolem 80cm
Podpora co nejvice formatu (AVI, Divx. Mpeg, mkv, atd....)
Zobrazovani titulku
Dekuji moc za tipy a pripadn osboni zkusenosti
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
John Chipsa

|
Zaslal: pá červen 08, 2012 9:02 am Předmět: |
|
|
Izmane v dnešní době už to má skoro každá, co umí přehrávat USB ( většinou utáhnou HDD) mám 3 HDD napojené na TV přes rozbočovač a makaj naprosto v pohodě. Osobně bych dal na Samsung ( jen jsem na ně ulítlej mobil, tablet, TV, BD.. )  Je dělanej víc multimediálně oproti třeba Philipsu... Takže mrkni na net a najdeš. Otázka je taky, jakou cenu by jsi si představoval. Mám tu nějaké za levnou cenu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: pá červen 08, 2012 9:19 am Předmět: |
|
|
| John Chipsa napsal: | Izmane v dnešní době už to má skoro každá, co umí přehrávat USB ( většinou utáhnou HDD) mám 3 HDD napojené na TV přes rozbočovač a makaj naprosto v pohodě. Osobně bych dal na Samsung ( jen jsem na ně ulítlej mobil, tablet, TV, BD.. ) Je dělanej víc multimediálně oproti třeba Philipsu... Takže mrkni na net a najdeš. Otázka je taky, jakou cenu by jsi si představoval. Mám tu nějaké za levnou cenu... |
Nooo :)
1) Ano sice vetsina TV dokaze prehravat z externiho HDD ale malo ktera dokaze jine formaty nez Mpeg a nebo MP/4
2) Ja potrebuji aby mela i LAN konektor a ja se pres nej mohl napojit na sve HDD ktere uz mam na siti nasdilene :)
Jinak cena samozrejne uplne nejnizsi a naroky nejvyssi :) ale tak to asi mame vsichni. - cenu jsem si predstavoval kolem cca 8-10K
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
Zaslal: pá červen 08, 2012 9:27 am Předmět: |
|
|
Led? LCD? Plasma? Jakej má účel? TV, nebo jako rozšířená plocha k PC?
edit: jinak k tomu přehrávání rovnou z HDD. Je stím problém u některejch formátu, ale nic Ti nepřehraje všechno. Já mám TV za 80k a taky něco nepřehraje. Což je dáno kontejnéry v jakých jsou pak soubory nahrávány...
|
|
| nahoru |
|
 |
elrubio

|
Zaslal: pá červen 08, 2012 9:37 am Předmět: |
|
|
a není lepší tohle přehrávání a sdílení HDD vyřešit nějakým multimediálním centrem? vím, je to krabička navíc, ale většinou to zchroustá vše, narozdíl od TV
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
Zaslal: pá červen 08, 2012 9:39 am Předmět: |
|
|
jj i to je možnost. Hodně osvědčenej je Popcorn a mám hodně dobrý recenze. Teď měl snad přijít nějakej novej model. Ale na ten starej nedalo plno lidí dopustit.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá červen 08, 2012 9:45 am Předmět: |
|
|
| Izman napsal: | | John Chipsa napsal: | Izmane v dnešní době už to má skoro každá, co umí přehrávat USB ( většinou utáhnou HDD) mám 3 HDD napojené na TV přes rozbočovač a makaj naprosto v pohodě. Osobně bych dal na Samsung ( jen jsem na ně ulítlej mobil, tablet, TV, BD.. ) Je dělanej víc multimediálně oproti třeba Philipsu... Takže mrkni na net a najdeš. Otázka je taky, jakou cenu by jsi si představoval. Mám tu nějaké za levnou cenu... |
Nooo :)
1) Ano sice vetsina TV dokaze prehravat z externiho HDD ale malo ktera dokaze jine formaty nez Mpeg a nebo MP/4
2) Ja potrebuji aby mela i LAN konektor a ja se pres nej mohl napojit na sve HDD ktere uz mam na siti nasdilene :)
Jinak cena samozrejne uplne nejnizsi a naroky nejvyssi :) ale tak to asi mame vsichni. - cenu jsem si predstavoval kolem cca 8-10K |
LAN konektor je sice fajn, ale pokud nemáš kvalitní router, tak se ti kvalitnější filmy s vysokým bitratem budou sekat - osobní zkušenost. Nejlepší je, pokud má člověk TV v pokoji, kde má i PC/noťas, tak pořídit kvalitní HDMI kabel a propojit tak PC s TV. Pak si můžeš přehrávat filmy třeba s bitratem 30 Mb/s, záleží už jen na výkonu PC nebo noťase.
Jinak nejvíc na multimédia zameřené TV jsou od Samsungu. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
Zaslal: pá červen 08, 2012 9:50 am Předmět: |
|
|
Přesně na HDMI Ti poběží vše, já teda přes lan nikdy nic nepouštěl ( vždy jsem přeferoval HDMI ) ale už jsem o tom četl,že se to seká. Otázka je, kam to má ( na kolej? domů? )
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: pá červen 08, 2012 12:36 pm Předmět: |
|
|
Preferuji LED nebo LCD
Krabicku navic nechci je to k ho..... (navic uz jednu mam). A rpodrazuje to tu TV - navic pokud bych o tom uvazoval tak uz bych si neco takoveho postavil :) jako multemedialni PC. :)
V loznici mam uz TV a u ni i multimedialni centrum (A.C. ryan) ale v Kuchyni/obyvaku nic neni (ti co budou remcat ze jsem rozmalenej fracek tem mohu jen rict NO A CO  )
Proste v kuchyni kdyz chci sledovat treba sport, nebo vareni, film tak nechci prebihat nekam do haje .....
Navic vzdusnou carou mezi loznici a kuchyni je to sice jen 4 metry ale potreboval bych aspon 18 metru HDMI abych se mohl napojit :) sice jsou tak dlouhe HDMI kabely ale zatim jsem nenarazim na zadnej kterej by bez problemu prenasel na 20m kvalitu 1080
Take nemam rad kdyz musim pouzivat dva ovladace :) (HD filmy moc neprozivam a radsi si je pustim z BR mechaniky).
Ano vim ze nejlepsi na prehravani je PC ale nestoji mi to za to....
Take co setyka formatu vim ze vsechny formaty se na takovych zarizenich prehrat nedaji : ( ale chtel jsem jen TV ktera mi toho umozni prehrat co nejvice.
Na Samsungy se mrknu
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: pá červen 08, 2012 12:40 pm Předmět: |
|
|
Hele, dneska je snad každej router gigabitovej. A i 100mbit musí stačit. Samozřejmě taky záleží kolik je toho do routeru připojenýho.
Nejvyšší bitrate u nějakýho 1080p ripu co mám na disku je cca 25mbit. Neumím si představit, jak by tohle i shit router nepřekousnul i když na něm budou dva další kompy :)
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
Zaslal: pá červen 08, 2012 1:12 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Hele, dneska je snad každej router gigabitovej. A i 100mbit musí stačit. Samozřejmě taky záleží kolik je toho do routeru připojenýho.
Nejvyšší bitrate u nějakýho 1080p ripu co mám na disku je cca 25mbit. Neumím si představit, jak by tohle i shit router nepřekousnul i když na něm budou dva další kompy :) |
Tak to já mám i 45 Ale jinak se držím kolem 10-25.
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá červen 08, 2012 1:47 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Hele, dneska je snad každej router gigabitovej. A i 100mbit musí stačit. Samozřejmě taky záleží kolik je toho do routeru připojenýho.
Nejvyšší bitrate u nějakýho 1080p ripu co mám na disku je cca 25mbit. Neumím si představit, jak by tohle i shit router nepřekousnul i když na něm budou dva další kompy :) |
Mám Zyxel router, dělanej pro VDSL, nejnovější model, dokáže i gigabyte za sekundu. A ejhle, filmy s bitratem 15 a více se prostě sem tam trhnou a to mám v routeru zapojenej jen net a TV. A to není "sem tam" co by nevadilo. Naštěstí je to u mě v pokoji, kde mám i PC, takže jsem to snadno vyřešil HDMI.
Pokud Izman chce TV do kuchyně, tak tam asi HDMI nemá cenu na tu dálku. Taky bych to viděl na wifi a nebo multimediální krabičku. Každopádně bych asi nejdříve ozkoušel LAN a podle toho, jak poběží ty 1080p (opravdové 1080p, nikoliv ripy), tak bych se potom zařídil. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|