vliv na zdraví časté konzumace hovězího

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vliv na zdraví časté konzumace hovězího  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> vliv na zdraví časté konzumace hovězího
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Adam K

PříspěvekZaslal: ne červen 10, 2012 11:43 pm    Předmět: vliv na zdraví časté konzumace hovězího Odpovědět s citátem

Rád bych znal vaše názory na omílané tvrzení, že je nadměrná konzumace (údajně více jak cca 250g jednou týdně) hovězího zdraví nebezpečná a vede k rakovině střev.

Objednávám teď hovězí z menší farmy za parádní ceny a kvalitativně je to nesrovnatelně lepší než cokoliv, co jsem kdy koupil u řezníka. Jím teď prakticky jen krůtí prsa a hovězí roštěnou, v poměru tak půl na půl, denně cca 600 gramů, 2krát týdně se snažím dát rybu a kvalitní strava je to poslední, na čem bych chtěl ušetřit.

Dost mě ale znepokojují studie ohledně škodlivosti hovězího masa. Opravdu si dlouhodobou konzumací hovězího ve větším množství zadělávám na rakovinu střev? Maso připravuji téměř bez výjimky jako steak na pánvi, nebo na elektrickém domácím grillu, dělám raději při nižší teplotě kolem těch 180-190° a moc ho nepřepékám, většinou tak medium rare. Nebudou ty varovné studie podobně zavádějící, jako třeba studie o škodlivosti vajec, o škodlivosti živočišného tuku nebo o zdravotní nezávadnosti margarínů a levných rostlinných olejů? Dovedu si představit, že naprostou většinu hovězího při zpracovávání studií zastupovala forma hamburgerů a přepálených rib eye steaků.

Jaké jsou vaše názory na pravidelnou konzumaci hovězího ve velkém?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 7:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen hovězí? Já myslel, že všechno maso způsobuje rakovinu. Je to logický - v těch střevech to hnije a pak smrdíme, tak je to zdraví škodlivý.
Jezte brokolici a mrkev, GO VEGAN!!!
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 7:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak pokud nebudeš dávat jednorázové velké porce, nebudeš to přepalovat a pravidelně budeš jíst dostatek vlákniny (zelenina, celozrnné výrobky), tak bych se nebál. Ono česká populace bohužel je na 1. místě na světě ve výskytu rakoviny tlustého střeva a konečníku, ale je to právě kvůli tomu, že máme ve stravě strašně málo vlákniny (samé bílé pečivo, málo zeleniny atd), která má jakousi očistnou funkci pro střeva a navíc působí jako substrát pro střevní mikroflóru, tu prospěšnou, sacharolytickou, která působí proti té "špatné" hnilobné, která právě rozkládá nestrávené zbytky bílkovin za uvolňování karcinogenních látek.
jirdano

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 8:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tyhle studie jsem detailně nezkoumal, ale přesně jak píšeš jsem si z toho odnesl ten dojem, že se jednalo o hamburgery, uzeniny.. takže když si to připravuješ sám, tak bych se toho určitě nebál, maso samo o sobě ti rakovinu doopravdy nezpůsobí.. btw parádní hovězí je i s cibulí v papiňáku
dogeatdog

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Častá konzumace kvalitního hovězího masa má velmi negativní vliv na peněženku.
Fakt.
jirdano

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 10:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dogeatdog napsal:
Častá konzumace kvalitního hovězího masa má velmi negativní vliv na peněženku.
Fakt.

Adam K napsal:
... kvalitní strava je to poslední, na čem bych chtěl ušetřit.

*edit: jinak samosřejmě pravda, je to drahý jak pes
Merrao

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 6:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano ja tedy souhlasím s Octopem.

jí toho masa docela dost na den, měl by to nahradit i nějakými mléčnými výrobky. Takového množství neúměrně dle mne zahlcuje trávicí systém a kdyby dělal nějaký rychlostní sport, pochybuju že by to tělo zvládalo...

A octope, divil by ses, ale i vegani jsou namakaní
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 7:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

omg, to byla ironie!!!
Adam K

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 8:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tu nadměrnou konzumaci masa jako takovýho teď nerozebírám, jde mi spíš o spor světlý vs. tmavý maso. Mléčný produkty jsem ve velkym jedl dřív a bejval jsem tak 4krát do roka nemocnej, od doby, co beru bílkoviny jenom z masa, vajec a z proteiňáků jsem nikdy nemarodil. Taky si myslím, že trávení mléčný bílkoviny má na střeva podobnej vliv, jako trávení masa. Mléčný produkty už nejím z toho důvodu, že se snažím vyvarovat se průmyslově zpracovanejch věcí a jídelníček si sestavuju ze základních potravin.
Michoo

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U karcinomu tlusteho streva se pricina poradne nevi... spis se jen soudi ze za to muze strava. Asi pred pul rokem jsem byl na prednasce, kde se mimo jine i tento problem mihl. Prof., ktery prednasku vedl zminoval svuj nazor a to, ze strava tomu pouze prispiva a nepodili se na vzniku tak majoritne, jak se casto udava, napr. Plzensky kraj patri mam dojem k mistem s nejvetsim vyskytem.
Jinak Lee Priest si provadi pravidelne klystyr kvuli procisteni strev. Mam dojem ze to dokonce je k videni na nejakem jeho videu.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stres, geny, strava ... kdo ví.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michoo napsal:
Jinak Lee Priest si provadi pravidelne klystyr kvuli procisteni strev. Mam dojem ze to dokonce je k videni na nejakem jeho videu.

To je teda génius. Vypláchnout si ze střev všechny ty přirozeně se vyskytující bakterie podílející se na trávení je fakt nápad hodnej někoho kdo si nechá pokérovat půl ksichtu.
Vidlák

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já četl, že je důležité, co to dané zvíře žere. Ať už jde o krávu nebo prase tak je podstatně především to jestli žere zrno a všelijaké sračky nebo přirozenou stravu. Nakolik se tomu dá věřit nevím, ale určitě to nahrává selskému rozumu, že riziko je menší u krávy, která se celý život pase na louce než u krávy, která žere jen nějaké krmné směsi.
Adam K

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 1:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak klystýr je opravdu debilita, vůbec nevim, kdo něco takovýho vymyslel a podle mě je to pro střeva šílenej šok.
To krmení zvířat asi bude dost zásadní, četl jsem článek o nějaký modernější studii, kde tenhle aspekt stavěli konkrétně u hovězího dost vysoko. Já teď odebírám z farmy, kde jsem přesvědčenej, že je strava dobytka v pořádku. Mezi hovězím z farmy a ze supermarketu bejvá největší rozdíl, drůbež nebo prase se chuťově zas až tak extrémně neliší. Já jeden čas koupil z pohodlnosti sem tam v Kauflandu roštěnou za cca 370 a zadní za cca 260 tušim. Zadní se muselo vařit hodně dlouho, aby se dalo jíst a roštěná byla vždycky hrozně tuhá, plná blan a podobně, ale jako stejk už se to jakž takž dalo. Je to samozřejmě daný i stářím zvířete. Teď kupuju výběrový zadní na stejky za 220 a roštěnou za 260, maso je z mladejch bejků a před balením ho nechávaj 2 tejdny zrát. Mezi masem z kauflandu a z farmy je neuvěřitelnej rozdíl, zadní dělám 2-3 minuty z každý strany a mám krásně křehkej stejk, nemusím nic žvejkat. Drahá roštěná z kauflandu byla vždycky podrážka a sníst stejk bylo žvejkání na půl hodiny.
Michoo

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 7:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Proc debilita? Samozrejme ze to nedela kazdy den..
Jinak co pise Octopuss ze si ze strev vyplachne vsechny prirozene tvorici se bakterie je debilita. Bakterie pravidelne odumiraji a tvori cca 55% stolice, davaji ji i charakteristickou barvu. Priest to uduvodnoval tim ze ji jako kulturista hodne hoveziho masa, kdyz ho ji takhle hodne tak zustava ve streve kde by mohlo dochazet k hnilobnym procesum tak nevim v jake periode provadi klystyr.
Debilita je to mozna pro bezneho cloveka ale ,,normalni,, nema kulturistickou stravu.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vliv na zdraví časté konzumace hovězího Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: