|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Reiben

|
Zaslal: so červen 09, 2012 8:48 am Předmět: Renegade diet |
|
|
O prázdninách chci najet na RD, ale nemám ještě úplně všechny potřebný informace, abych to mohl spustit (na knížku bohužel v dohledné době nejsou finance).
Tady jsem si vypůjčil od daymoona z logu pár bodů o RD.
1. Vynechte snídani
2. V průběhu dopoledne pijte jen kávu a vodu
3. Začněte jíst po 14-16 hodinách od posledního jídla
4. V průběhu prvních 4 hodin po konce půstu snězte 20-35g bílkovin, 10-15g tuků a dostatek zeleniny. Žádné škrobovité sacharidy ani ovoce není povoleno.
5. V průběhu těchto 4 hodin můžete jídlo rozložit do 1, 2 nebo 3 jídel.
6. Cvičte odpoledne a po skončení tréniku hned začněte jíst po další 4 hodiny.
7. V průběhu těchto 4 hodin můžete jídlo rozložit opět do 1, 2 nebo 3 jídel.
8. Přestaňte jíst 2-3 hodiny ulehnutím do postele.
9. Pokud máte kalorický deficit, doplňte ho zdravými tuky. V případě, že jste snědli v hlavním jídle vysoké množství sacharidů, držte obsah tuků na nízkem až omezeném množství.
Není mi jasný jak je to se žrací fázi po tréninku. Je tam nějak přesně určeno, co bych měl jíst? Jaký kombinace živin a v jakým množství?... Myslel jsem, že po tréninku dám klasicky PTN, potom maso+příloha ve velkým množství a nakonec třeba tvaroh+mandle.
Co se týče ovoce. Je ve fázi po tréninku povoleno?
Ještě mě zajímá jak je to v případě odpočinkového dnu (ten by byl 1x v týdnu). Vůbec nevím jak v den volna by měl ten jídelníček vypadat. První 4 hodiny teda jen bílkoviny, tuky a zelenina a potom žrací fáze. Oproti tréninkovýmu dnu asi míň sachrů, ale pokud vím, tak je povolený i nějaký cheat meal.
Zkrátka mám v tom celkem bordel, takže rady uvitím. _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Vladic

|
Zaslal: so červen 09, 2012 9:35 am Předmět: |
|
|
Já jen tak zkráceně napíšu jak by to mělo idealně vypadat:
"Undereating fáze" (4hodiny po půstu) - V této fázi přijmout cca 30-40gB 10-20gT a žádné škrobovité sacharidy, to jsou hodnoty kdy by neměla být nijak velká inzulínová odezva. Vypadá to většinou tak že se jí hodně zeleniny (nějaký větší salát) s vejci , možností je hodně (v knize popisuje že pokud sníš víc, tak to poznáš protože se budeš cítit unavený tím že tělo přejde do toho parasympathetic stavu)
"Overeating fáze" (další 4hodiny) - idealní je trénovat před začátkem overeating a hlavního jídla dne. Pokud nebyl v ten den trénink tak tu fázi se doporučuje začít s čerstvou zeleninou, salátem (čím víc tím líp, různé druhy a barvy) , poté by měly následovat bílkoviny a až úplně na konec sacharidy (není to podmínkou, ale je to kvůli toho že při tomto postupu se sní sacharidů fakt jen tolik kolik je potřeba a ne více ), ale jinak je tomu když je trénink, tam není výhodné jíst tolik zeleniny a už vůbec ne v prvním jídle , tam popisuje že po tréninku cca 30-40min příjmout nějaké potréninkové jídlo s obsahem bílkovin i sacharidů a pak přejít na hlavní jídlo ( Já to dělám tak, že přeskočím tu fázi se zeleninou a jdu rovnou na hlavní jídlo a mám k tomu hodně sacharidů, nejlépe komplexních - rýže ,těstoviny, brambory), jídla v té fázi si může každý rozdělit jak mu to vyhovuje , 1-3 jídla většinou...
Pár tipů co ještě je tam doporučených jako např. před začátkém overeat fáze vypít teplou vodu s vymačkanou šťávou z citrónu pro zlepšení trávení a využití živin, doporučuje hodně kousat/žvýkat to jídlo před polknutím (nehltat to po kusech), další prospěšná věc jsou trávící enzymy před největším jídlem (ale to není nutnost, taky nic takového nemám a problémy nepociťuju)
*To je tak stručně popsáno dle renegade diety, ale většinou si to každý ještě upraví k obrazu svému, já třeba kombinuju renegade s leangains protokolem, v tréninkový den jím víc sacharidů a méně tuků a v netréninkový den naopak
*To s tím ovocem je v knize popsáno tak, že by se mělo konzumovat jen po hlavním jídle jako dezert, vyjímka je třeba když někdo trénuje ráno tak po tréninku (banán který je nahnědlý) kvůli poměru glukóza/fruktóza.
(ale já jím ovoce taky víc než by se podle knihy mělo a vyhovuje mi to)
*S tím cheat mealem platí "IIFYM" (If It Fits Your Macros) , žádná věda
_________________ "Consistency is the key to succes"
|
|
| nahoru |
|
 |
chippie

|
Zaslal: so červen 09, 2012 2:24 pm Předmět: |
|
|
Mel bych jen poznamecku k tomu co jist v overeating fazi. Prislo mi celkem zajimave, ze bys v te fazi mel jist potreaviny s vysokym glykemickym indexem, takze ryze nebo brambory sou v pohode, celozrnne pecivo se uz tak moc nedoporucuje.
Jinac asi byt tebou bych se snazil jidelnicek postupne upravovat a nedelat jen jeden velky skok. Precijen ten pozvolny prechod je mnohem prijemnejsi nez kdyz ze dne na den zacnes cukrovat jen vecer. A ten tvaroh s mandlemi muzes podle me klidne dat i v undereating fazi, navecer tim zbytecne zaplacas zaludek.
To Vladic:
Nevim co si predstavit pod kombinaci leangains a RD. Pokud to spravne chapu tak hlavni rozdil mezi temato dietama je, ze v leangains je hlavni jidlo ve fazi po treninku at je to kdykoli. Zatimco RD ma pevne stanovene overeating a undereating faze. Zajimalo by me jake jsou dalsi znaky leangains. Zacal jsem nedavno upravovat jidelnicek timhle smerem a dostal jsem se k tomu, ze mam 16h pust a 8h zraci fazi do ktere vetsinou vmestnam 3 jidla. Chtel bych jit trochu dal a rozdelit ty ziviny ve trech jidlech nejak rozumne a hlavne tak jak to ma byt.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: so červen 09, 2012 2:40 pm Předmět: |
|
|
| chippie napsal: |
Nevim co si predstavit pod kombinaci leangains a RD. |
Celej ten koncept 16/8 si asi Jason vypůjčil od LG, myslím, že se o tom zmiňuje i v knížce. Takže RD z části vznikla díky přístupu k IF, který už dlouho propaguje Martin Berkhan. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
Vladic

|
Zaslal: so červen 09, 2012 5:34 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Nevim co si predstavit pod kombinaci leangains a RD. |
Leangains cyklování příjmu v tréninkové a netréninkové dny, hlavně sacharidy/tuky a celkově kalorie, renegade - tam se nic takového neřeší .. Jinak sacharidy s vysim GI kvuli toho ze je dulezite aby ta "inzulinova vychylka/jehla" byla co nejvetsi a taky aby co nejrychleji se ustalila, coz u sacharidu ktere se budou dlouho travit nelze rict a klidne muzes mit zvyseny inzulin dlouho nekolik hodin po jidle , treba i v noci .. _________________ "Consistency is the key to succes"
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: so červen 09, 2012 6:52 pm Předmět: |
|
|
Vladic: díky za info, ještě do prázdnin si o tom něco počtu a pak to zkusím na ty 2 měsíce jak mi to bude vyhovovat a kdyžtak už u toho zůstanu. _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: so červen 09, 2012 8:09 pm Předmět: |
|
|
Já opět dodám to, co jsem na toto téma psal již jinde: tyhle diety jsou úžasně praktický a pohodlný, ale rozhodně nejsou pro pořádný chlapy, kteří váží přes 90 kg a chtějí nabrat svaly. Podle mě to v těch osmi hodinách a nějakých 3-4 jídlech prostě nejde užrat. On taky Berkhan v jednom článku píše o tom, že LG dietou se vypracujete na hmotnost, která se cca rovná vaší výšce mínus sto. Rozhodně na LG či RD dietě nevyhodíte Rocka z ringu. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: st červen 13, 2012 7:22 am Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | | Já opět dodám to, co jsem na toto téma psal již jinde: tyhle diety jsou úžasně praktický a pohodlný, ale rozhodně nejsou pro pořádný chlapy, kteří váží přes 90 kg a chtějí nabrat svaly. Podle mě to v těch osmi hodinách a nějakých 3-4 jídlech prostě nejde užrat. On taky Berkhan v jednom článku píše o tom, že LG dietou se vypracujete na hmotnost, která se cca rovná vaší výšce mínus sto. Rozhodně na LG či RD dietě nevyhodíte Rocka z ringu. |
Zlatý bludišťák za tuhle hlášku Ale v podstatě máš pravdu, pokud je člověk endomorf a má opravdu pomalý metabolismus, tak se dá pomalu postupovat, ale pokud je člověk hardgainer tak LG/RD/WD není opravdu optimální cesta ke svalům
|
|
| nahoru |
|
 |
elnino

|
Zaslal: st červen 13, 2012 4:20 pm Předmět: |
|
|
myslite si,ze je teda mozne, aby s timto stylem normalni ektomorf pribral? nebo je to spise neco ve styl - shodit tuk a nabrat co nejvic kvalitne? _________________ Fanaticzny styl życie
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st červen 13, 2012 4:25 pm Předmět: |
|
|
| elnino napsal: | | myslite si,ze je teda mozne, aby s timto stylem normalni ektomorf pribral? nebo je to spise neco ve styl - shodit tuk a nabrat co nejvic kvalitne? |
Podle mě je to hlavně o zkvalitnění, tzn. shodit tuk, zachovat či lépe ještě vybudovat nějakou sval. hmotu, cítit se dobře, být fit, mít energii. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: st červen 13, 2012 5:50 pm Předmět: |
|
|
| elnino napsal: | | myslite si,ze je teda mozne, aby s timto stylem normalni ektomorf pribral? nebo je to spise neco ve styl - shodit tuk a nabrat co nejvic kvalitne? |
IMHO pokud ten člověk bude mít jako cílovou váhu do 85-90 kg, tak to lze pojmout i objemově. Tzn., že pokud je někdo hubenej čahoun, tak to pro něj nebude, ale pokud je někdo hubenej prcek, tak by to mělo fungovat. Pořád je to o základní poučce o výdeji a příjmu energie. Jak si to kdo poskládá a co komu vyhovuje, je už další věc. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
cukrkostka
|
Zaslal: so červen 16, 2012 11:07 pm Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | | Já opět dodám to, co jsem na toto téma psal již jinde: tyhle diety jsou úžasně praktický a pohodlný, ale rozhodně nejsou pro pořádný chlapy, kteří váží přes 90 kg a chtějí nabrat svaly. Podle mě to v těch osmi hodinách a nějakých 3-4 jídlech prostě nejde užrat. On taky Berkhan v jednom článku píše o tom, že LG dietou se vypracujete na hmotnost, která se cca rovná vaší výšce mínus sto. Rozhodně na LG či RD dietě nevyhodíte Rocka z ringu. |
V tomhle bych ale rek, ze souhlasim s Jasonem Ferruggiou, ze malo lidi ma kolem 90-100kg vahy pod 10% tuku, takze bych urcite nejdriv sundal ten tuk (tim padem se dostanes o dost kg min casto a RD bude fungovat v poho a krasne to ujis) a pak teprv zacal kvalitne svaly pribirat,az se dostanes kolem tech 10% tuku. Protoze Jason zminuje hodnekrat, ze nabrani svalu,pokud ses tlustej, je na hovno
EDIT- tohle psal LAMICE27
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: pá červen 22, 2012 3:53 pm Předmět: |
|
|
Zdravím. Dost jsem o tomhle začal uvažovat a jde mi o to, jestli se to hodí , i když budu chodit na brigádu ( na stavbu)? = velká fyzická zátěž. Na brigádě budu končit, tak ve 4 +/- a potom bych chtěl ještě chodit cvičit/rotoped. Nepojedu přímo renegade, ale pojedu Warrior diet - Co jsem, tak četl, tak to je skoro stejný. Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: pá červen 22, 2012 6:42 pm Předmět: |
|
|
Teoreticky nevidím důvod, proč by to nešlo, ale musíš vyzkoušet sám, jak ti bude vyhovovat cca 20 hodin denně v obrovským kalorickým deficitu a do toho pracovat.
Není to pro každého. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|