Zase sem hodím report pro Aminostar, chvástání brát s rezervou a nadhledem:)
Hmotnost:
80,7 kg (kategorie do 82.5 kg)
Výkony:
dřep: 240 ok - 260 WR ok - 280 WR ok
benč: 140 ok - 155 WR ok - 175 x
mrtvý tah: 230 x - 230 ok - 250 ok
total: 685 WR kg (reshel 717,88b)
Umístění:
silový trojboj T18/19 do 82.5 kg - 1. místo
absolutní pořadí v silovém trojboji - dorostenci (do 19 let) - 1. místo
absolutní pořadí v silovém trojboji - junioři (do 23 let) - 2. místo
Tituly:
Mistr Evropy v silovém trojboji (T18/19 do 82.5 kg)
Absolutní dorostenecký mistr Evropy
Absolutní juniorský vicemistr Evropy
Jak jsem již avizoval dopředu, na Mistrovství Evropy jsem jel absolutně nepřipravený a jakýkoliv obstojný výsledek bych považoval za skvělý úspěch. Téměř měsíc bez činek a maturita na krku se na samotném závodu samozřejmě silně poznamenaly, avšak teď po závodech nemohu říci, že bych byl s výkony nespokojený. Soutěž jsem tedy pojal spíše rekreačně, podle čehož vypadá i závěrečný výkon.
Ve středu ráno po lehčím odvodňování jsem navážil 80.7 kg, tudíž do kategorie jsem se vešel celkem v pohodě. Od minulé soutěže je to necelých 8 kg nahoře, avšak jak jsem již řekl, maturita a silně nekvalitní strava se na mě holt trochu poznamenaly:) Ve středu po vážení začalo nemalé obžérství a zavodňování, kdy jsem víceméně celý den proležel v posteli a jen do sebe cpal kvanta jídla.
Vystoupení silových trojbojařů začalo v pátek dopoledne, přičemž my jako dorostenci a junioři nastupovali ve druhé skupině v rámci dopoledního bloku. Díky perfektní rozcvičovně a dostatku času jsem začal důkladnou rozcvičkou a na dřepy jsem tak byl perfektně připravený. Váhy jsem volil opravdu na jistotu, chtěl jsem hlavně zapsat, i proto jsem si nechal k úvodnímu pokusu naložit 240 kg. Nic se nepokazilo a já úspěšně zapsal, spadla ze mě taková ta klasická nervozita a mohlo se v klidu začít závodit. Druhým i třetím pokusem jsem atakoval světový rekord a úspěšně jsem navýšil jeho hranici nejdříve na 260 kg a poté i na 280 kg.
Soutěž pokračovala benchpressem, kde jsem šel také na jistotu a pro první dva pokusy volil velice volné triko, které mi dovolilo bez problémů položit téměř jakoukoliv váhu. První pokus 140 kg opět na jistotu a lehce zatlačeno. Druhý pokus byl útokem na další světový rekord, nechal jsem si naložit 155 kg, což bylo nakonec úspěšně zvednuto a světový rekord zapsán. Poté jsem chtěl ještě vyzkoušet menší triko, ve kterém by čísla byla přeci jen zajímavější. Na tréninku byl v něm problém položit nějakých 180 kg, proto mi nahlásili 175 kg a já tam šel s tím, že buď položím, nebo si to nechám rovnou odebrat. Činka šla nakonec na hrudník téměř sama a nahoru to také nebylo nějak extrémně těžké. Rozhodčím se však nelíbila má zřejmě nedopnutá ruka a pokus mi nejspíše právem neuznali.
Závěrečný mrtvý tah jsem si vlastní chybou pokazil. V základním pokusu na 230 kg jsem totiž udělal hloupou technickou chybu, která mě připravila o jeden cenný pokus v závěrečném totalu. Napodruhé však již úspěšně zatáhnuto a třetím pokusem jsem zapsal i 250 kg. Světový rekord měl, myslím, hodnotu něco okolo 260 kg, kterou jsem mohl atakovat čtvrtým pokusem, ale holt se už nějako nechtělo:)
S trojbojem 685 kg (který je mimochodem také novým světovým rekordem) a celkovými výsledky nemohu být nespokojený. Přípravě jsem věnoval naprosté minimum času a v závěru to snad není ani tak katastrofické, jak jsem původně očekával. Svoji kategorii jsem vyhrál a v absolutním pořadí jsem bral mezi dorostenci první a mezi juniory druhé místo. Každopádně se nyní hodlám opřít do pořádné přípravy na MS, kde bych rád předvedl o dost jinačí čísla.
Co se týče suplementace, mezi nutnosti během závodu řadím BCAAčka a aminokyseliny, dále stimulanty jako GTI a Synephrine a také neméně důležitý Multiminerál, díky kterému jsem se vyvaroval klasickým závodním křečím. Před soutěží jsem také nasadil klasicky kreatin, glutamin, Anabolic Booster a ZMA.
Na závěr bych ještě chtěl poděkovat svým týmovým kolegům, Richardu Novotnému za perfektní support a mému otci Luďku Kalenskému, který se o nás také pečlivě staral.
dřep (široký, činka na trapézech)
75x10
115x8
135x6 (opasek)
155x4
- nesnáším tyhle dřepy, jsou to úplně jiný páky a je to pro mě brutálně těžký.. ale zas na druhou stranu je to slabina, kterou bude třeba občas potrénovat..
mrtvý tah
120x6
160x4
180x2
200x1
- všechno bez opasku, kupodivu to šlo celkem dobře :)
Tak to mě těší ..k tomu tribu a diosgeninu subjektivně ano, podle svých zkušeností, kdy jsem vysadil veškerou jinou suplementaci a zkoušel jet bez suple a pak jen kombo tribu+diosgenin, jsem opravdu cítil rozdíl.
Jinak doufám, že se potkáme v srpnu ve Vrchlabí, kde pak na afterparty můžeme taky hodit řeč
benchpress (cg)
70x10
90x8
110x6
120x3
70x8x3 (ucg)
50x8x2
- 110 i 120 hezky silove trefených, bylo by tam asi na víc dneska, ale proč benč zbytečně hrotit a přes bolavý záda jsem už taky nechtěl moc dalších nástupů absolvovat, času na něj je habaděj
millitary press
50x8
60x6
70x2
50x6x2 (ucg)
- v millitary jsem slabej na vyšších vahách, další slabina, kterou bude potřeba potrénovat..
upažování + upažování v předklonu
3x15 - 7,5 + 3x12
pullover
3x10 - 35
2 série pumping
triceps bands
3x15
core
- o víkendu jsem se na Votvíráku brutálně spálil, benčovat tak se sežehlejma ramenama a zádama nebyla zrovna hitparáda
dřep (široký, činka na trapézech)
75x8
115x6
135x6
75x15x2 (ultrawide)
- 135 lehota, minule jsem to šel s opaskem a tentokrát bez opasku mnohem lehčí.. akorát mi tou bolestí slezly asi tři vrstvy kůže ze zad a zas takovej hardcore jsem dneska na spálenejch zádech podstupovat nechtěl
mrtvý tah
120x6
170x3
190x2
- jenom lehce dnes bez opasku..
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru