|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Pájín4

|
Zaslal: so červen 23, 2012 6:50 pm Předmět: Gainer do rysovani? |
|
|
Momentalne jsem v mem prvnim rysovani a chci se zeptat. Doted jsem mel po treninku protein+gainer, jelikoz jsem v diete mel bych ho kompletne vymazat, nebo si dat aspon trochu at me tolik neboli svaly?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Johny HaRd
|
Zaslal: so červen 23, 2012 7:10 pm Předmět: |
|
|
Asi je to ta poslední věc, která by měla vliv na to jestli tvoje první rýsování bude úspěšné nebo ne, takže jak chceš, v tvém případě to je jedno.
Jinak svaly tě budou bolet uplně stejně, nehledě na to, jestli si dáš po tréninku gainer nebo ne. Za svalové bolesti jsou odpovědná mikrotraumata, která způsobují otok -> bolesti a jsou tedy vlatně příznaky (mikro)zánětu a strava má zde minimální vliv. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
jamesco

|
Zaslal: so červen 23, 2012 7:34 pm Předmět: |
|
|
Johny HaRd: Tohle mě opravdu zajímá, takže vůbec nezáleží jestli si dam třeba nějaké rychlé cukry po tréninku? Neber to špatně, je to opravdu jenom otázka, moc se v tom ještě neorientuju.
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: so červen 23, 2012 7:44 pm Předmět: |
|
|
bezprostředně po tréninku sou rychlý cukry žádoucí i v dietě, záleží na celkové energetické bilanci, takže dokud se vejdeš orientačně do denního příjmu energie, tak si dávej klidně ten gainer, nebo i glukopur a podobné
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: so červen 23, 2012 8:02 pm Předmět: |
|
|
| jamesco napsal: | | Johny HaRd: Tohle mě opravdu zajímá, takže vůbec nezáleží jestli si dam třeba nějaké rychlé cukry po tréninku? Neber to špatně, je to opravdu jenom otázka, moc se v tom ještě neorientuju. |
Psal jsem v jeho případě, protože vzhledem k dotazu asi bude začátečník.
Ono dost záleží na druhu tréninku a na tom, jestli tě zajímá zdravý životní styl. Pokud se snažíš jíst co nejzdravěji, tak rychlé cukry podle mě nemají v jídelníčku co dělat ani po tréninku.
Pokud trénuješ tím způsobem, že od sebe odděluješ silový a aerobní trénink, což je rozumné z mnoha důvodů, tak po silovém nějaké cukry klidně můžeš dát, rozhodně tím neztloustneš, a po aerobním bych nedával nic, protože pokud ráno vstaneš, jdeš si na lačno zaběhat za účelem redukce podkožního tuku a pak vypiješ 50g glukopuru nebo gaineru, tak si můžeš akorát tak pogratulovat, že jsi právě promarnil hodinu života. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: so červen 23, 2012 8:09 pm Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: | | bezprostředně po tréninku sou rychlý cukry žádoucí i v dietě, záleží na celkové energetické bilanci, takže dokud se vejdeš orientačně do denního příjmu energie, tak si dávej klidně ten gainer, nebo i glukopur a podobné |
Jo, spousta lidí tu celkovou energetickou bilanci a první zákon termodynamický miluje, protože to znamená, že můžou sežrat cokoliv a pokud se vejdou do kalorií, tak je to v pořádku.
Bohužel to takhle vždycky nefunguje, samozřejmě nechci popírat fyzikální zákony, ale jsou lidi, kteří přibírají tuk a jedí méně kalorií než spálí a lidé, kteří tuk hubnou a jedí více kalorií než spálí. Je tomu tak jednoduše proto, že tuková tkáň není regulována kalorickým příjem, ani výdejem, ale hormonem insulinem. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: so červen 23, 2012 8:55 pm Předmět: |
|
|
já neřikám že může jíst co chce, ale že po tréninku chceš určitý množství jednoduchejch cukrů - zdůrazňuji po tréninku
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: so červen 23, 2012 9:26 pm Předmět: |
|
|
Předpokládám, že myslíš bezprostředně po tréninku ve formě koktejlu.
Za mě, můžou tam být a nemusí, ve finále pravděpodobně nikdo nezpozoruje žádný rozdíl. Ale...
Ty je hned po tréninku pravděpodobně doporučuješ, aby se co nejrychleji obnovily zásoby glykogenu. Tady bych rád podotknul, že pokud po tréninku nějakou dobu vydržíš a až pak sacharidy doplníš (pevnou stravou), tak budeš insulin-senzitivnější a o to bude obnova glykogenu efektivnější. Stejně tak už později nebude všechna krev ve svalech, redistribuje se i do GIT a i to zefektivní trávení. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
dogeatdog
|
Zaslal: ne červen 24, 2012 8:33 am Předmět: |
|
|
| Johny HaRd napsal: | Předpokládám, že myslíš bezprostředně po tréninku ve formě koktejlu.
Za mě, můžou tam být a nemusí, ve finále pravděpodobně nikdo nezpozoruje žádný rozdíl. Ale...
Ty je hned po tréninku pravděpodobně doporučuješ, aby se co nejrychleji obnovily zásoby glykogenu. Tady bych rád podotknul, že pokud po tréninku nějakou dobu vydržíš a až pak sacharidy doplníš (pevnou stravou), tak budeš insulin-senzitivnější a o to bude obnova glykogenu efektivnější. Stejně tak už později nebude všechna krev ve svalech, redistribuje se i do GIT a i to zefektivní trávení. |
Omlouvám se za OT, ale toto co jsi napsal mi už delší dobu vrtá hlavou. Jaká je REÁLNÁ (nikoli výrobci doplňků doporučená) potřeba těla na doplnění cukrů / bílkovin řekněme bezprostřední 2 hodiny po tréninku? Když pominu riziko u glykemiků, kteří to nutně potřebují doplnit, jsou vesměs dva názorové proudy:
1) okamžitě doplnit cukry a do hodiny pevná strava sachr/bílkovina
2) kašlat na cukry, pustit tam protein a do hodiny pevná strava sachr/bílkovina.
Já mám zafixovanou okamžitou prevenci proti hypoglyko (individuální), následně protein, poté jídlo. Jenže..
1) co udělá tělo s proteinem, který vletí do rozpumpovaného těla?
2) co udělá gainer, který vletí do rozpumpovaného těla?
3) co udělá tělo, když tam po cvičení nevletí nic a dostane až hodinu po cvičení pevnou stravu?
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne červen 24, 2012 9:11 am Předmět: |
|
|
| Johny HaRd napsal: | Předpokládám, že myslíš bezprostředně po tréninku ve formě koktejlu.
Ty je hned po tréninku pravděpodobně doporučuješ, aby se co nejrychleji obnovily zásoby glykogenu. Tady bych rád podotknul, že pokud po tréninku nějakou dobu vydržíš a až pak sacharidy doplníš (pevnou stravou), tak budeš insulin-senzitivnější a o to bude obnova glykogenu efektivnější. Stejně tak už později nebude všechna krev ve svalech, redistribuje se i do GIT a i to zefektivní trávení. |
To je jedna strana mince, která přispívá tomu, aby si počkal s příjmem živin po tréninku. Zapomínáš ale na druhou stranu mince (neberme teď v potaz lehký trénink), že v inzulin-dependentních tkáních se během intenzivního výkonu otevírá tzv. "zátěžový" vstup, skrze který dokážou buňky přijímat živiny i bez pomoci inzulinu. Tento vstup je otevřený ještě nějakou dobu po zátěži.
Pokud tedy někdo zvolí potréninkový koktejl, měl by být pozorný a dbát na jeho správném složení, protože čím komplexnější živiny v koktejlu budou, tím hůř se živiny využijou, z důvodu toho, že GIT nemá momentálně dostatek krve, jak jsi správně podotknul, a enzymy nejsou aktivní.
Tudíž teď je otázka, co je výhodnější - počkat, nebo tam "poslat" koktejl? To už tady na fóru asi teoreticky nevyřešíme. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne červen 24, 2012 9:33 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Tudíž teď je otázka, co je výhodnější - počkat, nebo tam "poslat" koktejl? To už tady na fóru asi teoreticky nevyřešíme. |
Nejvyhodnejsi je se tim hlavne nestresovat, vsak ono si telo nejak poradi, at uz zvolis prvni moznost nebo druhou :-) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: ne červen 24, 2012 4:04 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: |
To je jedna strana mince, která přispívá tomu, aby si počkal s příjmem živin po tréninku. Zapomínáš ale na druhou stranu mince (neberme teď v potaz lehký trénink), že v inzulin-dependentních tkáních se během intenzivního výkonu otevírá tzv. "zátěžový" vstup, skrze který dokážou buňky přijímat živiny i bez pomoci inzulinu. Tento vstup je otevřený ještě nějakou dobu po zátěži.
Pokud tedy někdo zvolí potréninkový koktejl, měl by být pozorný a dbát na jeho správném složení, protože čím komplexnější živiny v koktejlu budou, tím hůř se živiny využijou, z důvodu toho, že GIT nemá momentálně dostatek krve, jak jsi správně podotknul, a enzymy nejsou aktivní.
Tudíž teď je otázka, co je výhodnější - počkat, nebo tam "poslat" koktejl? To už tady na fóru asi teoreticky nevyřešíme. |
Teoreticky máš pravdu, ale určitě se mnou budeš souhlasit, že ten "zátěžový" vstup se otevírá pro živiny endogenního původu, především z jater, kde se během zátěže pod vlivem katecholaminů stimuluje glukoneogeneze, glykogenolýza a lipolýza a vznikají tak substráty potřebné pro pracující svaly.
Těžko to asi příroda zamýšlela tak, že během stresové reakce budeš doplňovat glukosu z venku. Což samozřejmě nemusí znamenat, že to tak nejde udělat, teoreticky to jde, a jak říkáš, co je výhodnější tu asi nevyřešíme.
EDIT: dogeatdog, odkážu tě na tenhle článek http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/how-many-carbohydrates-do-you-need.html _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne červen 24, 2012 6:06 pm Předmět: |
|
|
Samozřejmě máš pravdu, ale ona ta glukóza přijatá z koktejlu, pokud je ve správné formě, přichází zcela jistě do jater, čímž se stává po metabolizaci v nich endogenním zdrojem a platí pro ní možnost využít "zátěžový" vstup. Ale jak už jsem řekl předtím a teď ty, to tu nijak bohužel prakticky nedokážem, na to jsme malí páni bez potřebného vybavení, které uvidíme za celý život maximálně tak z rychlíku.
Každopádně pokud se budeme bavit o kondičním cvičenci a takový jedinec má zvládnutá jídla přes den, tak ten koktejl po cvičení je spíše taková třešnička a já to beru osobně jako odměnu za kvalitní trénink, než jako honbu za zastavením katabolismu. Byly doby, kdy jsem neměl na gainery a proteiny a ty výsledky taky byly. Takže asi takhle. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: ne červen 24, 2012 6:37 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: |
Každopádně pokud se budeme bavit o kondičním cvičenci a takový jedinec má zvládnutá jídla přes den, tak ten koktejl po cvičení je spíše taková třešnička a já to beru osobně jako odměnu za kvalitní trénink, než jako honbu za zastavením katabolismu. Byly doby, kdy jsem neměl na gainery a proteiny a ty výsledky taky byly. Takže asi takhle. |
S tím samozřejmě souhlasím.
Já osobně proteiny a gainery už celkem dlouho nepoužívám a taky jsem nezaznamenal žádný rozdíl. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
Pájín4

|
Zaslal: po červen 25, 2012 3:10 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|