Dieta - Váš názor?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dieta - Váš názor?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dieta - Váš názor?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
petr871

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 4:54 pm    Předmět: Dieta - Váš názor? Odpovědět s citátem

Ahoj,
cvičím cca. půl roku pravidelně a posledních pár měsíců s osobním trenérem. Za tu dobu co cvičím sem nabral svalovou hmotu, ale i celkem dost tuku, který nyní chci shodit. Chtěl bych se Vás zeptat, co si myslíte o postupu, který mi naordinoval můj osobní trenér, jak se říká, důvěřuj ale prověřuj. Tak bych chtěl znát Váš názor (těch co o tom něco opravdu vědí a né slyšeli někde bůhví kde).
Nyní Vám to tedy popíšu:
1 měsíc jsem měl jíst 300 sach. denně – což fungovalo, shodil jsem s tím 4 kila tuku (bez kardia, sacharidy pouzte ve formě rýže, takže prakticky jím jen rýži, maso na vodě, bílky koktejly a tunaka, nic jineho)

Nyní mi nařídil at se držím tohoto:
Bílkoviny v gramech den po dni
200
200
200
100
200
200
100
200
200
200
100
200
200
100
Sacharidy v gramech den po dni
100
100
300
100
300
200
100
200
100
200
200
100
300
200
100
300
Celkem nechápu proč v den kdy mám 100 sach. mám sníst jen 100 blk.?! neměl bych jich spíš v dnech s málo sacharidy jíst více? Jaký vliv má množství bílkovin na hubnutí proboha?
Stravu mám držet stejnou (bílky, maso, zelenina, rýže, tunak, proteiny) na ochranu beru aminokys. glutamin a taky beru spalovač.

Jaký je tedy Váš názor, popřípadě už jste něco podobného zkoušeli? Díky všem co se podělí o svůj názor. Pěkný den. Jinak momentálně Vážím cca. 77-80 kg. Nic jiného než výše uvedé nejím, kardio zatím nedělám. Jak už sem říkal, shodil sem 4 kila jen díky tomu že jsem jedl 300g sach. denně (3pytliky ryže, žadne tuky jen bilkoviny)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirdano

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 9:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tohle je hrozně relativní, sacharidy řikáš že jen z rýže, bílkoviny nepíšeš kde bereš a tuky uplně vynecháváš, ale ty sou taky potřeba
petr871

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 6:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bílkoviny beru z masa (hovězí, kuřecí ryby), bílku, tunaka, proteinových 90% koktejů, tuky žádné - dieta!!!
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

petr871 napsal:
tuky žádné - dieta!!!

Běž si prosímtě něco nastudovat o výživě, protože máš velké mezery.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

úlet
Greeg

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no když za den budeš mít příjem 100 g. s a 100 g b. a tuky žádné jak píšeš tak budeš mít příjem kolem 3500 kj , zkusil ses nad tim nejdřív trochu zamyslet ? kdyby ano tak i bez tady toho tématu zjistíš že je to blbost ...
Mick994

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chudák, nakopal všechny tuky do jednoho.

Tuky živočišného původu jsou špatné = Ten tvuj dieta!!! nepřítel.
Tuky rostliného původu (ale také obsažené v rybím mase a rybím tuku) (omega 3 a 6) jsou zdravé , pomáhají jak budovat svalovinu tak i spalovat tuk, prostě vše co je třeba = TO JSOU TY DOBRÉ.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tady přeci nejde vůbec o kalorie
petr871

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Greg: A co jako? Nerozím ti, kalorie mě moc nezjímají..

Ostatní s těma tukama máte samozdřejmě pravdu, špatn ějste mě pochopili, myslel sem že s eptáš jestli njím naky spatný tuky (burgry, tlustý maso atd..) vím že bych bych měl příjmat i naky tuky (rybí, omega 3 atd.. ale nějak sem je neřešil a prostě sem nejedl žádny.. To není zas tak fatální ne? Do budocna napravím, ale nepokládal sem to za důležité... Z čeho bych je tedy v dietě podle tebe měl příjmat?

Jinak spíš mě zajímalo jestli sou ok, ty hodnoty v těch vlnách (mám 80-77kg)- ostatní by mělo být v pořádku, dělal mi to prof. kult...¨

Jen se chci přesvědčit z víc ezdrojů..
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Chudák, nakopal všechny tuky do jednoho.

Tuky živočišného původu jsou špatné = Ten tvuj dieta!!! nepřítel.
Tuky rostliného původu (ale také obsažené v rybím mase a rybím tuku) (omega 3 a 6) jsou zdravé , pomáhají jak budovat svalovinu tak i spalovat tuk, prostě vše co je třeba = TO JSOU TY DOBRÉ.

To je samozřejmě nesmysl.

Tuky živočišného původu a cholesterol jsou základ pro budování svalů. Nevyhýbal bych se jim ani v dietě. Ta démonizace nasycených mastných kyselin je naprosto neopodstatněná.

Pořád je tady zakořeněná ta představa, že za ten tuk co máme na břiše můžou tuky, které jíme, hlavně ty tuhé, živočišné, ale tahle teorie je příliš zjednodušená a fyziologie člověka tímhle způsobem prostě a jednoduše nefunguje. Tělo nevytváří a neskladuje tuk jako reakci na zvýšený příjem tuků v potravě!

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
matejkorvin

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 12:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dve kombinacie zivin v jednom jedle su povolene, ci uz ti ide o nabratie kvalitnej hmoty alebo o zhodenie tuku a udrzanie si co najviac svalov
1.bielkoviny + sacharidy s co najmenej tukmi
2.bielkoviny + tuky s co najmenej sacharidmi

ak mas v jednom jedle zaroven sacharidy aj tuky, je to zle
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
Shalke

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To Matejkorvin: Můžeš mi říct kde jsi vyčetl tuhle informaci (o tom že jen B a sachry nebo B a tuky). Nějakou studii, autora. Předem díky za odpověď.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 10:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

taky by mě to zajímalo... třeba zrovna ted na MD publikovali video Antoina Vaillanta, kde má asi 200g masa, rejži a přidá tam i olivovej olej a to samé vidím i všude jinde - v jídlech mají být zastoupeny všechny tři složky a nebo tuky+bílkoviny... pravidlo je jen nikdy né samotné tuky, samotné sacharidy a nebo tuky+sacharidy.
Taky bych teda kdyžtak prosil o objasnění
jirdano

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 11:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
... pravidlo je jen nikdy né samotné tuky, samotné sacharidy a nebo tuky+sacharidy..

to že ne samotné tuky nebo tuky se sacharidy bych chápal, ale proč ne samotné sacharidy? když si dam třeba k svačině misku rýže bez ničeho tak je to špatně? dík za odpověď
Greeg

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano napsal:
guruhonza napsal:
... pravidlo je jen nikdy né samotné tuky, samotné sacharidy a nebo tuky+sacharidy..

to že ne samotné tuky nebo tuky se sacharidy bych chápal, ale proč ne samotné sacharidy? když si dam třeba k svačině misku rýže bez ničeho tak je to špatně? dík za odpověď

tak o tuhle problematiku se taky trochu zajímám a jasnou odpověd jsem ještě nedostal. Co se týče tuků tak z toho co jsem zjistil tak samotná konzumace jenom tuků by neměla mít žádné negativní důsledky ( tedy myšleno v rozumné míře ne že slupneš kostku másla ) ale stejně většina z nás jí tuky bud se sacharidama nebo bílkovinama .
Ty sacharidy, pokud je jíš samotné ( beru jako samotné jídlo třeba oběd jenom sacharidy) tak stravitelnost je mnohem lepší. V žaludku se samotné sacharidy lépe tráví a rychleji štěpí ( také větší vliv na hladinu cukru v krvi) .
Pokud to nakombinuješ tak ta vstřebatelnost je horší, ani bílkoviny ani sacharidy se 100% nestráví a také se zpomalí vzestup cukru v krvi.
Pokud k sach. nebo bíl. přidáš tuk tak se opět zhoršuje vstřebatelnost a prodlužuje dobu trávení ( které ale pak není tolik kvalitní) .
Obecně tuky a sacharidy neni tak hrozná kombinace jak se zdá, ale v rozumné míře. Je třeba počítat s tím že obě složky jsou dost energeticky vydatné.
Tady je třeba jako dobrý příklad hořká čokoláda, složení nevim přesně ale bývá tam myslim i 40% tuku a zbytek energie sachry. Ale díky tukům má velmi malé GI . Proto zastávám ten názor že když jí jíš rozumně a s ohledem na přijaté kalorie tak se po ní netloustne.
Tak tohle je asi tak to co jsem se tak různě dočetl a dozvěděl od výž. poradců atd.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dieta - Váš názor? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: