úrazy hlavy při tréningu/sparingu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - úrazy hlavy při tréningu/sparingu  Úvodní stránka -> Bojové sporty -> úrazy hlavy při tréningu/sparingu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sheepHUNTER

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 7:07 pm    Předmět: úrazy hlavy při tréningu/sparingu Odpovědět s citátem

Zdar, měl bych na vás dotaz ohledně možnosti šance hlavy při obyč. tréningu/sparingu, chodim cvičit pár týdnů a ještě jsem se nenaučil moc bránit, takže když trénujeme sparing tak občas nějakou tu ránu taky dostanu, chci se zeptat jaká je možnost třeba na nějaké krvácení do mozku (asi ta nejhorší varianta)nebo něco takového? Věřim že to nebude na denním pořádku, ale i tak se to stát může když zrovna hlava je cílovým místem úderů, ale jak velká rána, nebo jestli by to muselo být do bezvědomí to je asi těžké takhle napsat/říct. Předpokládám že by to musela být trochu jiná šlupka, ale stejně se radši ptám, nevím jak je to běžné u těhle sportů. Po včerejšku se mi dneska v práci celej den tak trochu "motala" hlava a nebyl sem schopnej se na nic soustředit, což nemívám... Nevim jestli to mam přisuzovat tréningu a hysterčit, chodit k doktorovi když mi jakoby nic neni.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
balbi

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolik ti je let a jaký sport děláš-konkrétně?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
sheepHUNTER

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

..no jestli to k něčemu pomůže věk 25 a muay thai..
Chuckis

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prodávají se i "helmy" přímo na bojové sporty. Na jednu stranu je to určitě dobrá věc, ale na druhou stranu mi přijde, že díky pocitu z chrániče se člověk nesnaží tolik držet kryt a rychle vracet ruce po úderech.
Zdeněk76

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar, k tvojí otázce: nejsem doktor, ani nemám medicínské vzdělání, ale: sám osobně bych to vyhodnotil jako lehký otřes mozku a zvážil bych, zda jít k doktorovi. Ten ti ale řekne to samý co já: klid, klid, klid. Rozhodně bych to nechal pár dní bez tréninku.
A teď obecně: myslím si, že to krvácení do mozku je fakt pech, ale častějc bych to viděl právě na ten otřes a taky zranění krční páteře, která ty rány pohlcuje.
Ale fundovanou odpověď ti dá spíš asi doktor.

Rychle na stránku:

Přejdi na: