Problém s E250

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Problém s E250  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Problém s E250
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Doorn

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 7:14 pm    Předmět: Problém s E250 Odpovědět s citátem

Zdravím, nedávno jsem zjistil, že většina uzenin obsahuje E250, čili dusitan sodný. Nejsem posedlý Éčkama jako většina populace, ale
citace:
Studií výzkumného centra v Chicagu uvádějí, že u testovaných zvířat - myší - se již při velmi malé dávce nitrosaminů (při opakovaném podání 0,3mikrogramu na gram hmotnosti pokusného zvířete) rozvinula rakovina - zejména jater a plic. U morčat se vyskytla taktéž rakovina, která byla velmi podobná rakovině žaludku u lidí. Nežádoucí účinky mohou způsobit nejen vznikající nitrosaminy ale i samotný dusitan, jehož vliv na lidské zdraví je neustále diskutován. Řada kvalitních vědců a expertů v Kalifornii nedokázala, že dusitan sodný je pro člověka toxický......Konzumace vyššího objemu dusitanů může vést k problémům jako jsou např. bolesti břicha, bolesti hlavy, pokles krevního tlaku, závratě.
zdroj: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E250

Ale tohle není jedinný můj problém. Poslední dobou, pár let jsem byl často unavený každé odpoledne jsem musel spát, měl jsem bolesti hlavy a často jsem měl průjem. Nemyslím, že jsem musel pořád na záchod, prostě jen má stolice nedosahovala kvality jaké by asi měla. Už je to lepší, protože jsem začal více jíst. Ale nemyslím si, že by to bylo jen z jídla, plno lidí v mém okolí na střední jedlo stejně a myslím, že plno lidí ve světě jí málo a tyhle problémy nemá. Nemyslím málo, prostě špatně, snídaně dva rohlíky se šunkou, oběd to co je ve škole a večeře dva rohlíky. Prostě strava člověka, co se o to vůbec nezajímá.

Pak jsem narazil na tohle http://www.emulgatory.cz/pribehy-s-ecky/bolesti-hlavy-alergie-a-e250-clanek Řekl bych, že to je můj případ.

Teď k mým otázkám. Jak je možné, že se u nás může E250 přidávat do jídla, když je vědecky prokázáno, že způsobuje rakovinu? Je možné, že mám na to taky alergii? Je E250 i v šunce od řezníka popř. v šunce v supermarketech (nebalená)?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chery

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 7:33 pm    Předmět: Re: Problém s E250 Odpovědět s citátem

Doorn napsal:
Zdravím, nedávno jsem zjistil, že většina uzenin obsahuje E250, čili dusitan sodný. Nejsem posedlý Éčkama jako většina populace, ale
citace:
Studií výzkumného centra v Chicagu uvádějí, že u testovaných zvířat - myší - se již při velmi malé dávce nitrosaminů (při opakovaném podání 0,3mikrogramu na gram hmotnosti pokusného zvířete) rozvinula rakovina - zejména jater a plic. U morčat se vyskytla taktéž rakovina, která byla velmi podobná rakovině žaludku u lidí. Nežádoucí účinky mohou způsobit nejen vznikající nitrosaminy ale i samotný dusitan, jehož vliv na lidské zdraví je neustále diskutován. Řada kvalitních vědců a expertů v Kalifornii nedokázala, že dusitan sodný je pro člověka toxický......Konzumace vyššího objemu dusitanů může vést k problémům jako jsou např. bolesti břicha, bolesti hlavy, pokles krevního tlaku, závratě.
zdroj: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E250

Ale tohle není jedinný můj problém. Poslední dobou, pár let jsem byl často unavený každé odpoledne jsem musel spát, měl jsem bolesti hlavy a často jsem měl průjem. Nemyslím, že jsem musel pořád na záchod, prostě jen má stolice nedosahovala kvality jaké by asi měla. Už je to lepší, protože jsem začal více jíst. Ale nemyslím si, že by to bylo jen z jídla, plno lidí v mém okolí na střední jedlo stejně a myslím, že plno lidí ve světě jí málo a tyhle problémy nemá. Nemyslím málo, prostě špatně, snídaně dva rohlíky se šunkou, oběd to co je ve škole a večeře dva rohlíky. Prostě strava člověka, co se o to vůbec nezajímá.

Pak jsem narazil na tohle http://www.emulgatory.cz/pribehy-s-ecky/bolesti-hlavy-alergie-a-e250-clanek Řekl bych, že to je můj případ.

Teď k mým otázkám. Jak je možné, že se u nás může E250 přidávat do jídla, když je vědecky prokázáno, že způsobuje rakovinu? Je možné, že mám na to taky alergii? Je E250 i v šunce od řezníka popř. v šunce v supermarketech (nebalená)?

Ceska republika..jinak, tady je stranka o vsech ECKACH,co jsou http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E250

Na zacatku je zminka je muze byt pricinou alergie
Doorn

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 7:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co myslíš tím Ceska republika? Btw tuhle stránku jsem přece postoval.
Chery

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 8:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doorn napsal:
Co myslíš tím Ceska republika? Btw tuhle stránku jsem přece postoval.

Promin,moje nepozornost k veceru
Ale,myslel jsem tim,ze v CR se todle nejak neresi
jari

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 9:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tvé "problémy" můžou být způsobeny naprosto čímkoli, ikdybys rozebral denní činnosti do podrobna, poměr tuků, cukrů, bílkovin a stravy celkově nemusíš se dopídit k jádru věci. Je hezký, že ses upnul zrovna na e250, což má svý opodstatnění ale v globálu to nemůsí vůbec souviset.

Stejně se myšlenky na to jen tak nezbavíš, nezbývá než číst etikety a e250 se co možná nejvíce vyhybat.

I tak, ruku na srdce, dáš za sou stravu ruku do ohně? Ono příklad "jídelníčku" cos uvedl by asi podobný stavy přivodil každýmu druhýmu.
Pokud chceš aby tělo dobře fungovalo - pestrá strava a dostatek vitamínů, co víc řešit??
To, že se lidi z tvýho okolí spokojí s rohlíkama a jsou v pohodě je jejich možná plus ale opět to vůči tobě neznamená vůbec nic.

BTW, číst nežádoucí účinky éček, potažmo potravin celých není moje hoby akorát tak vrazí člověku brouka do hlavy.

Nicméně rozumím tomu, že existují jedinci, kteří jsou citlivější na tohle a na tamto, paní v článku se zdá svůj problém vyřešila, pokud je i tvým e250, není nic jednoduššího, než se mu vyvarovat.
riker

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

e250 se taky vyhybam. zadny problemy jsem sice nezpozoroval, ale i tak do sebe nebudu cpat jedy.

jedinej problem je ze ve vetsine obchodu zadny uzeniny bez e250 nenajdes... takze je kvuli tomu v podstate nejim...
RavenStalker

PříspěvekZaslal: čt červenec 05, 2012 6:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Eee nejíst uzeniny protože většina z nich stejně stojí za vykuřpé...?

Existuje i jiný jídlo.

Rychle na stránku:

Přejdi na: