Neco na hudbu

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Neco na hudbu  Úvodní stránka -> Ostatní -> Neco na hudbu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 9:39 pm    Předmět: Neco na hudbu Odpovědět s citátem

Zdravim potrebuju od zkusenych lidi pomoc s vyberem sluchatek a mp3 ci mp4 prehravace. U sluchatek je pry dobry Koss a Sennheiser a zatim mi padl do oka http://www.alza.cz/samsung-galaxy-s-wi-fi-5-0-d253232.htm#popis. Takze zadam tipy, rady a zkusenosti + kritiku
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pain2

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 9:46 pm    Předmět: Re: Neco na hudbu Odpovědět s citátem

Abych řekl pravdu, tak u toho platíš jen za značku a dost zbytečně. já osobně mám Panasonicy za 200,- tvarované špunty. Měl jsem před tím Koss za 800,- a ty se mi za 3 měíce dodrbaly tím, jak mi ztvrdlo pogumování od drátků. Co se týče parametrů, tak impedance, citlivost, příkon jsou na stejných hodnotách. Má rada: zbytečně nevyhazovat prachy ;)
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 9:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

J ja mam koss porta pro a je mi to na nic ani na muj hudebni styl to nesedi a hraje to moc do okoli. Premyslim taky jaky ten hudebni prehravac. Tamten samsung byl mohl mit okolo tech 3 tisic
blazen

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a máš u těch svých Panasonic doživotní záruku? nejspíš ne... Souhlas, že Koss a Senheiser jsou asi nej a kvalitní značky v rozumné cenové relaci

osobně mám Koss Pathfinder a nemůžu si je vynachválit, hlavně na cestování třeba v autobusu jsou jako stvořený a slyšíš v nich jen a pouze hudbu a neruší tě nic z okolí :) mám je už přes 2 roky a za tu dobu jsem s nimi neměl vůbec žádný problém a používám je 2-3x týdně...
pain2

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:
a máš u těch svých Panasonic doživotní záruku? nejspíš ne... Souhlas, že Koss a Senheiser jsou asi nej a kvalitní značky v rozumné cenové relaci

osobně mám Koss Pathfinder a nemůžu si je vynachválit, hlavně na cestování třeba v autobusu jsou jako stvořený a slyšíš v nich jen a pouze hudbu a neruší tě nic z okolí :) mám je už přes 2 roky a za tu dobu jsem s nimi neměl vůbec žádný problém a používám je 2-3x týdně...

U těch Panasoniců taky mám odhlučněné okolí. Je to jen jakýsi předsudek, že dražší=lepší. A doživotní záruka k čemu? :D Zničí se, vyhodím a koupím druhé. Je to spotřební zboží a doživotní záruka je vyloženě reklamní tah. Je tam opravdu hoooodně podmínek, za kterých jsou ochotni tu záruku uplatnit.
blazen

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tím pádem si raději koupíš Trabanta místo Ferrari? jasně... :D

s doživotní zárukou osobní zkušenost nemám ale soused hraje v kapele na bicí a používá při hraní Kossy za 3 litry a prý mu v pohodě uznali obě reklamace co jim posílal ikdyž tu závadu zavinil nejspíš sám :)
pain2

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 10:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:

s doživotní zárukou osobní zkušenost nemám ale soused hraje v kapele na bicí a používá při hraní Kossy za 3 litry a prý mu v pohodě uznali obě reklamace co jim posílal ikdyž tu závadu zavinil nejspíš sám :)

Psal jsem při stejných parametrech ;) Trabant a Ferrari má docela dost odlišné parametry... U elektroniky je to všeobecně dost i o značce. A já jsem zase kytarista a s těma rádoby zbytečnýma příplatkama mám zkušenosti a hledám levnější varianty na stejné úrovni jako ty drahé. Pak nějakou záruku nemusím řešit a to, že měl Kossy už 2x na reklamaci to o něčem vypovídá. Já mám ty sluchátka už druhým rokem a bez potíží.
kyselinovzdorny kytovec

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 10:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže to tu uvedeme na pravou míru.
Sennheiser je v oblasti sluchátek kvalitní značka, Koss žádný zázrak není.
U sluchátek až na velmi málo výjimek platí, že čím větší cena, tím lepší kvalita zpracování, zvuk atd. Do cca 2000 Kč se s rostoucí cenou výrazně zlepšují výše uvedené parametry.
Parametry jako impedance, citlivost, kmitočtový rozsah atd. o výsledném zvuku téměř nic neříkají a porovnávat podle nich sluchátka je hloupost.
Chtělo by to uvést cenový strop, v jakých podmínkách budou sluchátka používána, jaký hudební styl se na nich bude poslouchat. Uvedu nějaké tipy v cenových hladinách pro špunty ( které jsou podle mě pro většínu lidí nejlepší volba, protože většina lidí poslouchá venku nebo v mhd atd. ):
do cca 1000 : a-jays one
do cca 2000 : vsonic gr-04
do cca 3000 : phonak audeo pfe 112
výše pak vsonic gr-07
Všechno je to ale o individuálních preferencích.
pain2

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 10:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kyselinovzdorny kytovec napsal:

Parametry jako impedance, citlivost, kmitočtový rozsah atd. o výsledném zvuku téměř nic neříkají a porovnávat podle nich sluchátka je hloupost.

Až zase taková hloupost to není ;) Měl jsem i v uších od našeho zpěváka, co má in-ear odposlechy a kupoval si k tomu vysílači Sennheiser CX 980. A opravdu ten rozdíl není tak razantní, abych kvůli hudbě vyhazoval peníze. Ano, je to čistě individuální a každý má k tomu svůj přístup. Ty hodnoty by v tom případě byly úplně zbytečné a nesměrodatné. Kdybych to měl převést do výživy, tak dle tvého tvrzení by bylo jedno, jestli je v daném produktu 5g bílkovin a 30g nasycených mastných kyselin nebo 20g bílkovin a 5g nenasycených. Ty hodnoty jsou důležité taky.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 11:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U tech sluchatek je to styl rock a metal predevsim... no jeden borec mi doporucoval Kiss UR40. Nechce zas spunty, ale neco podobneho jak tady ty koss
kyselinovzdorny kytovec

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 11:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hodnoty impedance směrodatné např. jen pro někoho kdo má slabý zdroj zvuku a tak bude vědět jestli sluchátka dostatečně vybudí. Frekvenční rozsah je také celkem zbytečná informace, protože slyšitelné spektrum zahrají snad každá sluchátka.
Když to vezmeme zjednodušeně, kdyby tyto údaje určovaly jak bude co hrát, tak by některá špičková sluchátka v ceně 30 000 kč neměly některé hodnoty podobné jako sluchátka za 500 kč.
Kdo si vybírá sluchátka nebo přehrávač, nejlepší bude přečíst si něco z
http://forum.avmania.e15.cz/ případně se zeptat přímo tam a ne na fóru o kulturistice :).
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 11:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasny, ale tak nekdo to muze mit jako hobby nebo to treba i prodava a zna to.
pain2

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 11:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kyselinovzdorny kytovec napsal:
Hodnoty impedance směrodatné např. jen pro někoho kdo má slabý zdroj zvuku a tak bude vědět jestli sluchátka dostatečně vybudí. Frekvenční rozsah je také celkem zbytečná informace, protože slyšitelné spektrum zahrají snad každá sluchátka.
Když to vezmeme zjednodušeně, kdyby tyto údaje určovaly jak bude co hrát, tak by některá špičková sluchátka v ceně 30 000 kč neměly některé hodnoty podobné jako sluchátka za 500 kč.
Kdo si vybírá sluchátka nebo přehrávač, nejlepší bude přečíst si něco z
http://forum.avmania.e15.cz/ případně se zeptat přímo tam a ne na fóru o kulturistice :).

A tak já jsem v tomhle pečlivý už jen kvůli tomu, že jsem kytarista a u lampového aparátu a boxu k tomu jsou tyto hodnoty hodně důležité :D
blazen

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 8:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pain2 napsal:
blazen napsal:

Psal jsem při stejných parametrech ;) Trabant a Ferrari má docela dost odlišné parametry... U elektroniky je to všeobecně dost i o značce. A já jsem zase kytarista a s těma rádoby zbytečnýma příplatkama mám zkušenosti a hledám levnější varianty na stejné úrovni jako ty drahé. Pak nějakou záruku nemusím řešit a to, že měl Kossy už 2x na reklamaci to o něčem vypovídá . Já mám ty sluchátka už druhým rokem a bez potíží.

aspoň si ty moje příspěvky čti prosím tě, psal jsem že si to nejspíš zavinil sám (nejspíš určitě), a v tom já spatřuju výhodu doživotní záruky.. jestli by sis radši po každé takové "závadě" koupil nový sluchátka (tedy ty, který stojí 3 tisíce), tak by se ti to velmi brzo přestalo vyplácet :D
pain2

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:
pain2 napsal:
blazen napsal:

Psal jsem při stejných parametrech ;) Trabant a Ferrari má docela dost odlišné parametry... U elektroniky je to všeobecně dost i o značce. A já jsem zase kytarista a s těma rádoby zbytečnýma příplatkama mám zkušenosti a hledám levnější varianty na stejné úrovni jako ty drahé. Pak nějakou záruku nemusím řešit a to, že měl Kossy už 2x na reklamaci to o něčem vypovídá . Já mám ty sluchátka už druhým rokem a bez potíží.

aspoň si ty moje příspěvky čti prosím tě, psal jsem že si to nejspíš zavinil sám (nejspíš určitě), a v tom já spatřuju výhodu doživotní záruky.. jestli by sis radši po každé takové "závadě" koupil nový sluchátka (tedy ty, který stojí 3 tisíce), tak by se ti to velmi brzo přestalo vyplácet :D

Já si to čtu pořádně ;) práveže ty sluchátka, přestože si to zavinil sám, nevydržely a za ty prachy by něco vydržet měly :D :D A ty si čti pořádně, co já píšu. Hledám levnější varianty, takže já bych si rozhodně nekoupil sluchátka za 3.000,- a proto by mě nemrzelo sluchátka vyhodit a koupit druhé.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Neco na hudbu Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: