| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mlevora
|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 8:04 am Předmět: bila nebo hneda ryze? |
|
|
Jakou jite? Je dobre se porad cpat klasickou bilou (dlouhozrnou) ryzi, kdyz ma vysoky glykemicky index? Je bila ryze kvalitni zdroj sacharidu?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
Levandule
|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 9:41 am Předmět: |
|
|
Záleží co tím sleduješ. Pokud se chceš stravovat racionálně, tak určitě je neloupaná rýže lepší. Pokud více dáš na sportovní výživu a rychlé doplňování sacharidů, tak je lepší bílá rýže.
Jinak GI rýže je zhruba na úrovni brambor. U hnědé rýže je samozřejmě nižší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 9:57 am Předmět: |
|
|
tvl,pořádně cvič a neřeš píčoviny. _________________ Věci se nestávají..věci se tvoří !
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 10:53 am Předmět: |
|
|
Hneda ryze nebo basmati. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 11:31 am Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Hneda ryze nebo basmati . |
Basmati můžu doporučit. nejen, že má nejnižší glykemický index, ale i chuťově je naprosto senzační.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 11:56 am Předmět: |
|
|
| Pavelcb napsal: | | tvl,pořádně cvič a neřeš píčoviny. |
to mi pripomelo,jak jsem se ti snazil naznacit v telefonu,ze jsou ruzne druhy ryze a bylo mi hned jasne ze tudy cesta nevede :D a to je vlastne dobry pristup..druhy ryze by meli resit lide,na vrcholove urovni...pro 99 procent lidi je to zbytecne,takze ti pavle davam za pravdu :) a verim ze do zari si na tech osmi procentech tuku :D to se zmakne neboj
Naposledy upravil Peca dne čt červenec 19, 2012 12:12 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Paštika
|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 12:53 pm Předmět: |
|
|
medop.cz/medop/ostatni/podporuje-vetsi-konzumace-ryze-vznik-diabetu
Podle logiky "to nemá smysl řešit" nemá smysl řešit jestli bílé, nebo celozrnné pečivo, a v podstatě je možno denní potřebu sacharidů pokrýt kostkovým cukrem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Greeg

|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 1:59 pm Předmět: |
|
|
mě chutná nejvíc hnědá kulatozrnná, ale když do sebe musim dostat 500g sacharidů, tam už to všechno v celozrnné formně špatně trávim takže musim hledat nějaké čistší formy a to si myslim že basmati je asi nejlepší , jak chutově tak strukturou zrna ( díky tomu menší GI uvádí se kolem 50 ) .
|
|
| nahoru |
|
 |
kamilz
|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 6:22 pm Předmět: |
|
|
Budu v menšině, ale Basmati je hnus :-). Nejvíc mi chutná klasika Lagris Paraboiled, nebo Indiánská.
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 7:06 pm Předmět: |
|
|
Ta hnědá rýže (natural či co) má spoustu nevýhod.
1. Musí se to vařit o mnoho déle
2. I tak to chutná jako největší srajda co jsem kdy měl, je to prostě tvrdá slupkatá šlichta, vůbec to nechutná jako rýže (a to sním kdeco, to i palačinky ze špaldové celozrnné mouky jsou proti tomu mňamka)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Paštika
|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 7:19 pm Předmět: |
|
|
| RavenStalker napsal: | Ta hnědá rýže (natural či co) má spoustu nevýhod.
1. Musí se to vařit o mnoho déle
2. I tak to chutná jako největší srajda co jsem kdy měl, je to prostě tvrdá slupkatá šlichta, vůbec to nechutná jako rýže (a to sním kdeco, to i palačinky ze špaldové celozrnné mouky jsou proti tomu mňamka) |
Tady je skutečně chyba na straně uživatele. Prodává se i předvařená natural v sáčcích pro takové kuchařské esa jako jsi ty. A hnědá od Uncle Bens je pochoutka. Nicméně Basmati je nahradí všechny stejně dobře.
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
|
| nahoru |
|
 |
Levandule
|
Zaslal: pá červenec 20, 2012 5:33 am Předmět: |
|
|
Ne nadarmo se říká že Basmati je krávna rýže. Je lehce stavitelná (stravitelnější než hnědá rýže) a přitom mám nízký GI. Navíc je rychle připravitelná.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |