|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
nanobeast
|
Zaslal: pá prosinec 23, 2011 7:06 pm Předmět: Paleo strava |
|
|
Zdravim..začal sem se zajmat o změnu jídelníčku a s ohledem na to že loni me docela sedl trenink ve stylu 300/crossfit nemohl sme si nevšimnout, že se s tímto pojí i tento stravovací návyk.. Obecně je my mnoho věcí známo ale přece jen mám nějaký dotaz a připadnou pomoc se začátkem od zkušenějších bych ocenil...
1. Je nějaká zelenina které je třeba se vyhýbat popřípadě jí konzumovat v omezeném množství (např. kukuřice)
2. Jaké druhy masa konzumujete? mám ted na mysli jestli je třeba volit libové typy nebo například krkovička atd. neni také problém
3. Konzumujete ovoce? Vím, že někdo doporučuje a někdo ne. Já osobně bych se k tomu přikláněl..
4. Jaké reálné množství zeleniny za den spořádáte (vyčetl sem hodnoty až ke 2kg denně).
To by bylo zatím asi vše..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cocman
|
Zaslal: pá prosinec 23, 2011 7:16 pm Předmět: |
|
|
1. Kukurice vubec. Stejne tak vsechny lusteniny a brambory (vyjma sladkych brambor).
2. Maso uplne vsechno. Nechci rict, ze cim tucnejsi tim lepsi, ale rozhodne nejist furt jen kureci prsicka bez gramu tuku :)..slanina je v tomhle ohledu nejlepsi jidlo a rozhodne s ni nesetri.
3. Ovoce to zalezi na volbe kazdyho, presne jak si napsal. Osobne se ridim tim, ze pokud chci nabrat, tak tam ovoce posilam ve velkym mnozstvi a kdyz chci vylepsit formu, tak ho omezim treba jen na 3 kousky denne.
4. Se zeleninou rozhodne nesetri. Cim vic, tim lip, ale zase vseho moc skodi...proste s kazdym jidlem nejaka zelenina
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: pá červenec 27, 2012 11:38 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: so srpen 11, 2012 4:29 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: so srpen 11, 2012 4:42 pm Předmět: |
|
|
jj uz sem cetl a zapomnel to sem dat _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: so srpen 11, 2012 5:02 pm Předmět: |
|
|
za sebe muzu jenom doporucit  vahu si drzim lehounce pod 90kg a sem spokojenej, mam mnohem lepsi zazivani a celkove vic energie, nedrzim teda striktni paleo, takze zarazuju i mlecny vyrobky a obcas si udelam uplne volnej den, kdy zeru co chci, ale to uz se snazim taky trochu krotit, protoze je mi z toho pak akorat blbe _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: so srpen 11, 2012 10:14 pm Předmět: |
|
|
Je realne mozny se pri paleo strave dostat na nejakou vyssi vahu rekneme ze 100kg na 120kg? (chtel bych to zkusit ale zaroven chci zacit se strongman treninkem a pribrat nejakou hmotu) _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: so srpen 11, 2012 10:41 pm Předmět: |
|
|
Při striktním paleu podle mě určitě ne. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
dies

|
Zaslal: ne srpen 12, 2012 5:34 am Předmět: |
|
|
| Johny HaRd napsal: | | Při striktním paleu podle mě určitě ne. |
Vies to zdovodnit?
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: ne srpen 12, 2012 9:14 am Předmět: |
|
|
dies: Pokusím se.
Předně jeden z principů paleo diet je, že se dívá na sacharidy jako na postradatelnou složku potravy. Uplně je nevynechává, pořád mají svůj účel (zdroj energie pro CNS, erytrocyty, glykogen), ale přesto tvrdí, že se bez nich obejdeme, resp. vystačíme s velmi malým množstvím, které získáme z ovoce, zeleniny nebo sladkých brambor. A s tím já naprosto souhlasím, ale u sportovců je situace trošku jiná a když chceš být nejsilnější chlap na světě, tak bude úplně jiná.
O strongmanech nic moc nevím, jediným zdrojem informací je pro mě Cizův videolog, ale myslím si, že oni se bez velkého množství sacharidů prostě neobejdou. Samozřejmě teoreticky ano, teoreticky má tělo schopnost resyntetizovat glykogen z nesacharidových zdrojů, ale prakticky ne.
Sám jsem při striktním paleu v kalorickém nadbytku nebyl schopen udržet si sílu ať jsem dělal, co jsem dělal. Jednou tu někdo napsal, že carbs=performance, a je to 100% pravda. Jediná cesta bylo zařadit po tréninku víc sacharidů z "nonpaleo" zdrojů a síla šla zase nahoru. Opět, teoreticky by asi šlo získat dostatek sacharidů z ovoce, zeleniny a sladkých brambor, ale prakticky je to pro mě nepředstavitelná situace.
Paleo diet (ne úplně striktní) je sice pro mě ta nejzdravější cesta, ze který už nikdy nesejdu, ale k cíli 120kg strongman podle mě rozhodně nevede.
PS: Jestli sem napíše Cizo, že jede paleo, tak to beru zpět. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
randall
|
Zaslal: ne srpen 12, 2012 10:09 am Předmět: |
|
|
ahoj,zhruba čtrnáct dní jedu taky paleo ikdyž mléčný výrobky jsem nevyřadil,ale řeším podobnej problém,při cvičení,převážně crossfit se cejtim dobře,ale hlavní prioritou je pro mě box a thaibox a tam už citim,že chybí štáva,treninky trvaj i dvě hodky,jde mi o to jesli je to tim,že si tělo teprv zvyka nebo prostě na tuku se takhle fungovat nedá.Jinak mi toto stravování max vyhovuje,žádnaj napřijemnej hlad,trávení šlape paradně,v práci po obědě na mě nepadá unava,přijde mi,že mi stačí meně spánku aniž bych to během dne pocitoval
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: ne srpen 12, 2012 10:13 am Předmět: |
|
|
Četl jsem, že nějakou dobu trvá, než si tělo zvykne na to, využívat jako hlavní zdroj energie tuky.....taky jsem šetl, že nejhorší je překovat první zhruba 4týdny, ale pak by to už mělo být OK
|
|
| nahoru |
|
 |
randall
|
Zaslal: ne srpen 12, 2012 10:27 am Předmět: |
|
|
taky jsem to četl vydržim a uvidim,ale i tak asi zařadim občas k snídani misto vajec a slaniny vločky (mam ja rád a chyběli by mi asi  )
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|