42 Trenink 26.7.2012 dalsi ze strongman pokusu na domacim dvorku :-)
1) Axle lift: 6x46,5kg , 2x76 kg (odpadlo jedno kolo pokus prerusen), 5x86kg, 4x86kg. Pusodne jsem chtel jet jen pushpresy, ale byl jsem zbaven konstrukce na kterou bych si odlozil axla, takze jen tak zlehka ( co se tyka tlaku:-) premisteni nemam rad, jelikoz jej neumim)
2) Tire flip: Tak jsem sel na druhe pokusy o pokoreni gumky (po minule depresi a neuspechu) :-) ani tentokrate se mi nepovedlo gumu uspesne prevratit. Pokud byla guma uplne na zemi tak to jsem si s ti nevedel vubec rady. Posleze jsem presel na usnadneni a podlozeni gumky. Lehce to pomohlo a nekolikrat jsem byl na dobre ceste. Bohuzel vzdy neco chybelo a nepovedlo se zvitezit. Ale ja se nevzdam a gumu doufam brzo pokorim. Celkem jsem sel 4 nastupy na gumu.
3) Sand bag 100kg: 1x15m ze zeme na plosinu ve vysce 1m, 1x30m pytel z plosiny tam a zpet. Nejvetsi problem byl, ze mistama jsem se primacknutym pytem zacinal dusit :-) tak to bylo takove neprijemne. Zkusil jsem to a priste na tom zapracuji.
4) Axle deadlift: 6x86kg, 3x113,4kg, 5x153,4, 1x174,2kg miss, 1x174,2kg, tady budu muset vytahnout delsi osu at se mi na ni gumky vlezou, bo to jsou pak nervy je tam vsecky dostat a uz neni dalsi misto.
pěkný video, ale ta pneumatika, to je divný, kdybys jí nepřevrátil budiž, ale ty ani pořádně neodlepíš a to se mi u tebe jakžto poměrně silného a víc jak 140kilo vážícího člověka nezdá, tam bude chyba jinde
Honzo, jestli můžu z vlastní zkušenosti poradit, nelámej ty disciplíny přes koleno. Tělo se musí přizpůsobit, musíš vybudovat pořádnej silovej základ. 150 ve dřepu a 200 v mrtvym tahu je strašně málo na to, abys mohl zvedat 450kilovou pneu. Letos se určitě závodit nechystáš, tak si naplánuj na podzim-zimu pořádnou silovou přípravu, soustřeď se na nohy, záda s třed těla (vršek máš silnej, to je vidět) a příští jaro můžeš natrénovat základní disciplíny a zkusit si zazávodit. Držim palce
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Honzo, jestli můžu z vlastní zkušenosti poradit, nelámej ty disciplíny přes koleno. Tělo se musí přizpůsobit, musíš vybudovat pořádnej silovej základ. 150 ve dřepu a 200 v mrtvym tahu je strašně málo na to, abys mohl zvedat 450kilovou pneu. Letos se určitě závodit nechystáš, tak si naplánuj na podzim-zimu pořádnou silovou přípravu, soustřeď se na nohy, záda s třed těla (vršek máš silnej, to je vidět) a příští jaro můžeš natrénovat základní disciplíny a zkusit si zazávodit. Držim palce
200kg v mrtvole málo abys mohl zvedat 450kg pneu...tak kolik Cizo já se na ní na podzim těšim
200kg v mrtvole málo abys mohl zvedat 450kg pneu...tak kolik Cizo já se na ní na podzim těšim
Ono se to nedá říct nějak přesně. Honzik je třeba velkej a má pořádnou váhu, což samozřejmě taky hodně pomáhá třeba právě při převracení pneu. Spíš jsem chtěl obecně naznačit, že bez toho silového základu to prostě moc dobře nepůjde, resp. 1 - 2 disciplíny možná jo, ale s 200kg mrtvolou se určitě nedají ze země odlepovat 150kg kufry, nedá se do schodů zvedat 200 - 250kg závaží a se 150kg dřepem a neposíleným středem těla bude asi velkej problém chodit 300kg Superyoke.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Ono se to nedá říct nějak přesně. Honzik je třeba velkej a má pořádnou váhu, což samozřejmě taky hodně pomáhá třeba právě při převracení pneu. Spíš jsem chtěl obecně naznačit, že bez toho silového základu to prostě moc dobře nepůjde, resp. 1 - 2 disciplíny možná jo, ale s 200kg mrtvolou se určitě nedají ze země odlepovat 150kg kufry, nedá se do schodů zvedat 200 - 250kg závaží a se 150kg dřepem a neposíleným středem těla bude asi velkej problém chodit 300kg Superyoke.
Tak mit 200 na mrtvolu tak si piskam ;-) jako tyhle argumenty znam a postupne se na tom snazim pracovat, ale hold si budu s poradnymi vykony dat pauzu ;-) superyoka jsem zkousel jen 260 jednou v zovote a tak trochu me to zlomilo. Ono se to zlepsi. Dam jedny zavody udelam/neudelam si ostudu a chytnu motivaci do treninku a pak to poleti a pujde samo:-)
CIZOPASNIK napsal:
Tak vim, ze silovej zaklad mam trochu slabej na takove akce jako prevreaceni pneu, ale neni to tak dlouho nejaky ten mesic zpet co jsem na treninku tocil pneu i 10x. Tak envim kde je tedkom chyba. Jako by sila rozhodla, ze odejde. Co se tyka zavodu no rad bych letos jel Beskydskeho strongmana. Puvodne jsem chtel soutezit az na presrok, ale bylo mi dporuceno at si to zkusim i letos :-) No vrsek tela mam asi silnejsi jak spodek to vim, budu muset na tom zapracovat. jestli to jeste pujde ;-)
jo mozna to bude v pohode, jen si to trochu srovnam v hlave a najdu mozna i lepsi motivaci. Tedy spise jen co zesilim..
No_pain napsal:
V hlavě nejspíš :) kámo... víc odhodlání a nevzdávej se :)
Zaslal: so červenec 28, 2012 4:56 pm Předmět: kufry
celkem snadná výroba kufrů a hlavně jedna z nejlevnějších,dobrej nápad.Pak napiš rozměry a váhu v základu.
V 100kg pytli máš písek?
Jo a už se na tebe těším na Beskydským strongmanovi,musíme se potkat,ať držíme "spolek" na Moravě.
Nech si dařit
_________________ STRONGMAN ŠTERNBERK
"nikdy si nenech ukrást svůj sen"
Zaslal: so červenec 28, 2012 5:44 pm Předmět: Re: kufry
MartinM napsal:
celkem snadná výroba kufrů a hlavně jedna z nejlevnějších,dobrej nápad.Pak napiš rozměry a váhu v základu.
V 100kg pytli máš písek?
Jo a už se na tebe těším na Beskydským strongmanovi,musíme se potkat,ať držíme "spolek" na Moravě.
Nech si dařit
No vyroba relativne snadna.. :-) tak zatim o se rozmeru tyce je to asi takhle: * 60 cm delky
* 30 cm prumer
* tycka pro nakladani je "lesenovka"49mm prumeru delky 120 cm
* drzak madla je 12 mm zavitova tyc.
Co se tyce pytlu s piskem je to takova smes sterku a kameni, pisek jsem nemel v dobe nahazovani k dispozici.
Co se Beskydskeho strongmana tyce, prihlasku jsem poslal, zatim bez odpovedi. V pripade nouze nejvysi pojedu jako divak :-) Ikdyz i kdybych sel soutezit nebude to nic moc, ale to bude jak na olympiade. Prijedu podporit soutezniho ducha:-) a budu v podstate take divak ;-)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru