|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
BumbleBee

|
Zaslal: po únor 27, 2012 6:47 pm Předmět: |
|
|
Cital som ze je to aj porucha v hlave, ked ma clovek stale na nieco chut - co je moj pripad :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
gurmán
|
Zaslal: pá březen 16, 2012 4:31 pm Předmět: |
|
|
Je OK dát si prasečák po 3 týdnech sach. vln ? Tuky jdou skvěle dolů, ale ty cukry už docela potřebuju...
Jinak já jsem hrozný maniak do ovesných vloček, mohl bych je žrát od rána do večera (a to nejlíp s tvarohem - fakt  ) , takže to asi bude pořádná vločková nálož, kombinovaná s nějakou tou čokoládou, mlíkem, jogurtem, tvarohem a dvěma normálními jídly (zřejmě kuřecí stehýnka s těstovinama). A taky ovoce - ve vlnách jím sacharidy převážně v rýži/těstovinách a snažím se nejíst tolik jednoduchých cukrů (beru nějaké vitaminové doplňky - po ránu Celaskon + B-komplex)...ale jednodenní nacukrování po dlouhé dietě je snad OK
Aktuálně mám 66,5 kg a necelých 15% t. tuku. Cvičím P90x a jedu vlny 50 - 150 - 200 - 50 - 150 - 200 - 300; funguje to bezvadně . S hubnutím jsem začal v prosinci, měl jsem 77 Kg a téměř 25% t. tuku (student před maturou, tak trochu ajťák  >> sezení, sezení, sezení, žraní, žraní, ... dokud jsem se hýbal, celkem to šlo, ale pak jsem přestal a váha šla nahoru - sice dost pomalu, ale jistě). Mým cílem je nejdřív zhubnout tak na těch 11-12% t. tuku, chvilku to udržovat (mírné vlny 200-300-250) a pak začít nabírat (podle tabulek z F-Sportu to vypadá tak na 350g sach.). Jinak jsem zřejmě mezomorf. Dělám to správně ?
Jinak sorry za OT, ale nevíte o nějakých kvalitních expanderech ? Když někam jedu, tak s sebou přece nepotáhnu činky... momentálně cvičím P90x a chtěl bych v tom pokračovat minimálně do konce diety. Článků o tréninku je zde na Ronnie.cz celkem dost, takže si už nějaký vyberu...
Edit : BTW zapoměl jsem napsat, že vlny jedu teprve třetí týden. Předtím jsem jel techniku "zdravé stravy" - jídelníček víceméně podobný (tzn. tvaroh, cottage, tuny čínského zelí, rajčat, okurek, ředkviček, ryby a kuře, rýže a těstoviny, jogurty, ovoce, mléko, vyřazení smažených jídel, nějaká ta vejce, atd.). P90x jedu víceméně od začátku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vladic

|
Zaslal: pá březen 16, 2012 8:09 pm Předmět: |
|
|
určitě dej "day off", to slovo prasečák se mi nelíbí , to zavání přežíráním se.. dej si normálně cokoliv na co máš chuť ale rozumně , zas se úplně nepřežer.. např. ráno nake cornflake nebo palačinky, pak na oběd pizzu atd.. prostě dát si to co tomu tělu chybělo .. Při tvém %BF bych takove dny "refeed" dával minimálně jednou za 2 tydny , klidně i jednou za týden, ale s rozumem.. Dej si na co máš chuť , prostě jako bys nebyl ten jeden den v dietě a pak na druhý den pokračuj v tvém režimu :)..Co sem tak někde četl tak by se tím měla vyrovnat hladina hormonů v těle, psychicky by ti to mělo pomoct + nabereš do svalu nějaky ten glykogen na druhý den budeš mít více energie :) _________________ "Consistency is the key to succes"
|
|
| nahoru |
|
 |
gurmán
|
Zaslal: so březen 17, 2012 1:02 pm Předmět: |
|
|
No, asi takhle - sestavil jsem si na ten zítřek jakýsi jídelníček (hlavní jídla : vepřové s chlupatými knedlíky - oběd a boloňské špagety - večeře). K snídani obrovská hromada vloček s mlíkem  a s hrozinkama. Svačiny pořeším ovocem (jablka, banán) a rohlíkama (normální rohlík jsem už neměl asi 4 měsíce !!  ) s marmeládou (tu jsem neměl snad ještě déle). Jinak pojedeme k babičce, takže pudingu se nevyhnu  . A asi si dám nějaké mandle a oříškovou čokoládu....
A teď trochu jiný pohled na věc - když jsem to napsal černý na bílý, hned jsem si řekl - tohle přece nemůžu sežrat !  Jako jestli zvládnu jenom půlku z toho, co jsem si napsal, tak to sem vypíšu včetně orientačních kalorických hodnot. Kdysi bych to možná dal, ale teď mám trochu scvrklý žaludek.
Jako je fajn, že hubnu, ale metabolismus je opravdu dost nízko a i v P90x se mi po těch 3 týdnech vln dost snižuje výkon (nadám tolik opakování, hlavně AbRipperX mi dělá problémy)...takže cukr fakt potřebuju. Navíc se už nemůžu dívat na to, jak se všichni kolem ládují buchtami, ovocem, marmeládou a dalším zakázaným jídlem. Takže když se přežeru, tak mi to zase hooooodně dlouho nebude vadit
Pak budu zase normálně pokračovat ve vlnách (a asi hodím nějakou drastičtější - 0-50-100-150-200-250-300). Věřím, že mi to pomůže
|
|
| nahoru |
|
 |
Trhanec
|
Zaslal: po červenec 30, 2012 7:38 pm Předmět: |
|
|
Chtěl bych se zeptat... Když pojedu prasečák, jedu ho společně den s nejvyšší vlnou nebo nejvyšší vlnu třeba 400 a pak další den vyhrazenej na prasečák?
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: út červenec 31, 2012 4:58 am Předmět: |
|
|
místo těch 400 _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Trhanec
|
Zaslal: út červenec 31, 2012 8:52 am Předmět: |
|
|
Místo 400... to se mám vykašlat na vlnu a žrát jen jak prase?
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: út červenec 31, 2012 8:54 am Předmět: |
|
|
Neni ani tak dulezite, jake dny mas predtim, ale spis co udelas den potom, kopa aerobky a sachry velmi nizko 0-100 a za dva dny si zas ok.
|
|
| nahoru |
|
 |
Trhanec
|
Zaslal: út červenec 31, 2012 10:27 am Předmět: |
|
|
Dobře a mám držet společně s prasečákem i sachry vysoko relativně, třeba těch 400 nebo na to kašlat a jíst pizzu, kebab, mekáč, buchtu... Prostě samý nezdravý jídlo, nemám v plánu teda jíst nějaký dorty a podobný kraviny a nepřehánět to, ale jde mi o to jak by takovej prasečák měl vypadat.
|
|
| nahoru |
|
 |
cocman
|
Zaslal: út červenec 31, 2012 10:52 am Předmět: |
|
|
Moc to resis..ono stejne kdyz pred tim mas vlnu treba 350, tak toho moc nesezeres a to si muzes delat plany jaky chces. V pulce dne ti bude stejnak blbe
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: út červenec 31, 2012 10:52 am Předmět: |
|
|
Prasecak je od toho, aby ses zas dostal do psychicke pohody (zasytil chute na sladke, smazene apod.) a taky od toho, aby ten kaloricky vykyv nakopl tvuj metabolismus. Takze neres zadne mnozstvi sacharidu, bilkovin a tuku, ale proste od rana zer na co mas chut a prezer se toho tak, at nemas pak potrebu to nejmene dalsi 2 mesice do sebe cpat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: út červenec 31, 2012 11:22 am Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | | Prasecak je od toho, aby ses zas dostal do psychicke pohody (zasytil chute na sladke, smazene apod.) a taky od toho, aby ten kaloricky vykyv nakopl tvuj metabolismus. Takze neres zadne mnozstvi sacharidu, bilkovin a tuku, ale proste od rana zer na co mas chut a prezer se toho tak, at nemas pak potrebu to nejmene dalsi 2 mesice do sebe cpat. |
S tím metabolismem nemáš pravdu, ono obecně jídlo nemá téměř žádný vliv (pokud pomineme termický efekt). Když 3 dny nebudeš jíst nic, hodnota metabolismu se nezmění.
Co má vliv je cvičení a tělesná hmotnost, jak z krátkodobého, tak z dlouhodobého hlediska. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
Frantatu

|
Zaslal: út červenec 31, 2012 11:34 am Předmět: re |
|
|
Takže pokud přibližne 1x za 14 dni hodne přisný diety porušim tak tim nic nepokazím ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: út červenec 31, 2012 11:38 am Předmět: |
|
|
Johny: kdysi jsem to tu cetl, ze prasecak nakopne uz tak dietou zpomaleny metabolismus, ale ruku za to do ohne nedam, pravepodobne mas pravdu ty
Frantatu: ja, kdyz hubl, tak jsem pak zkousel davat kazdou nedeli volny den (neprejidat se, ale normalne si dat co chci) a vaha pak dolu sla, ale strasne pomalu. A prasecak je o to horsi, ze jis kolik muzes, ja bych to s nim neprehanel, 1-2x za dietu bohate staci.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út červenec 31, 2012 11:51 am Předmět: |
|
|
Kdo jede správně dietu, nepotřebuje prasečák. Kdo má setsakra podseknutý příjem a nebo výkyvy v kalorickém příjmu (viz sach. vlny), tak je jasný, že ten mozek lační po těch nejhorších možných potravinách (kopa nekvalitního tuku + cukrů).
Kdo nemá závodní ambice, tak ať si radši nastaví pohodovou dietu s vyřazením nesmyslných potravin, které tělu nic moc nedají, a postaví si jídelníček na racionálním základu. Přidat k tomu aerobní aktivitu a je klid. Nebo je snad lepší natahat do sebe vodu, zablokovat si trávení kopou jídla, z toho většinu ještě poslat do záchodu a druhý den být grogy z předešlého "inzulinového" dne?
Prasečák je výmluva pro ty, co nedokážou být disciplinovaní v jídle a musí se na něco vymluvit, aby se mohli nažrat jako prasata. Něco jiného je carb-up, který je stokrát lepší a účinnější, než tohle to žraní všeho možnýho kolem sebe. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|