Kotrola jídelníčku

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kotrola jídelníčku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kotrola jídelníčku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mike Fuckface

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2012 12:40 pm    Předmět: Kotrola jídelníčku Odpovědět s citátem

Zdar, prosím o zhodnoceni jídelníčku.
Na úvod něco o mě:
Je mi 15 let. Cvičím 5x týdně, 4x ab split a 1x břicho + kardio. Jsem něco mezi endomorfem a mezimorfem (snadno ztloustnu, ale nejde to do extrémů). Jsem po několika měsících né-li rocích redukčního jídelníčku, s činkama cvičím 13 měsíců a před tím sem dělal rok Muay Thai. Od konce vánoc se mi podařilo zhubnout z 75 na 68 kg při výšce +-170 cm. Od začátku prázdnin jsem držel sacharidové vlny a podařilo se mi zhubnout na aktuálních 66 kg. Poprvé za několik let nejsem totální špekoun, ale problém je že si nejsem jistej kolik mám teť jíst když chci začít nabírat co nejkvalitněji svalovou hmotu. Přečetl jsem si na main webu článek o testosteronové výživě. S toho jsem teda vyhodnotil že bych měl mít přijem zhruba 2700kcal. Podle toho sem si to rozdělil na 160 g bílkovin (2,4 g na kilo váhy), 300 g sacharidů a 100 g tuků. Podle toho sem zhruba sestavil jídelníček.

teť teda ten jídelníček:
(vstávám ) 11:00 vitamín c, zinek a hořčik, kloubní výživa
11:30 4 vajíčka + ořechy
15:00 200 g masa + 100g vaječnejch těstovin nebo kuskusu
17:30 Assault
18:00 trénink
20:00 80 procentní protejn, dvě odměrky gaineru a kloubní výživa
21:30 200 g tuňáka nebo kuřecího masa + 120 g vaječných těstovin nebo kuskusu
00:00 100 g vysokotučného sýra + ořechy
02:00 odměrka nočního protejnu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Merrao

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2012 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, hodnotu na přibírání si musíš vyhodnotit tedy sám, nicméně já za sebe mám jednu připomínku a to, že 2h po tréninku už bys měl dávat jídlo, ne protein. Ten protein si s sebou ber do posilovny a dávej ho do 0,5-1h po tréninku a doma co nejdřív jídlo. ČILI doporučuji 18:30 +- dát gainer a 20:00 třeba to jídlo.

Za další, proč tam máš protein i gainer? (Asi jsem laik ale zdá se mi to trochu zbytečné)
Korny

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2012 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Merrao napsal:
Ahoj, hodnotu na přibírání si musíš vyhodnotit tedy sám, nicméně já za sebe mám jednu připomínku a to, že 2h po tréninku už bys měl dávat jídlo, ne protein. Ten protein si s sebou ber do posilovny a dávej ho do 0,5-1h po tréninku a doma co nejdřív jídlo. ČILI doporučuji 18:30 +- dát gainer a 20:00 třeba to jídlo.

Za další, proč tam máš protein i gainer? (Asi jsem laik ale zdá se mi to trochu zbytečné)

když v 18 začíná trénink, těžko ho skončí 18:30 aby mohl dát gainer ;)
Merrao

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2012 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Omg :) Moje chyba nepozornosti, spletla jsem si hodiny.
bellito

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Snadno tloustneš a při hmostnosti 66kg chceš do sebe dostat 100g tuků ?

Kde máš ve snídani sacharidy ?
Místo sacharidů tam dáš 30g tuků z vajec a ořechů ? A energii vezmeš z čeho?

Co ti dá 100g vysokotučného sýra ? Bílkovin tam bude sice tak 26g, ale tuků tak 30g+. Myslíš,že jsou nenasycený ?
Když si teda už dáš ten sýr a je v něm nějakých těch 26g bílkovin a k tomu ještě ořechy,které taky nemají bílkovin zrovna málo,proč 2h na to ještě bereš noční protein?
Většina bílkovin v tobě hnije. za chvíli ti takle ledviny a játra moc poděkují.

Kloubní výživu ber 30min před tréninkem (bere se +-půl hodiny před záteží) po už nemá jaksi moc smysl.

Kde máš ovoce a zeleninu?
balbi

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bellito napsal:
Snadno tloustneš a při hmostnosti 66kg chceš do sebe dostat 100g tuků ?

Kde máš ve snídani sacharidy ?
Místo sacharidů tam dáš 30g tuků z vajec a ořechů ? A energii vezmeš z čeho?

Co ti dá 100g vysokotučného sýra ? Bílkovin tam bude sice tak 26g, ale tuků tak 30g+. Myslíš,že jsou nenasycený ?
Když si teda už dáš ten sýr a je v něm nějakých těch 26g bílkovin a k tomu ještě ořechy,které taky nemají bílkovin zrovna málo,proč 2h na to ještě bereš noční protein?
Většina bílkovin v tobě hnije. za chvíli ti takle ledviny a játra moc poděkují.

Kloubní výživu ber 30min před tréninkem (bere se +-půl hodiny před záteží) po už nemá jaksi moc smysl.

Kde máš ovoce a zeleninu?

Ježiš, co ty jsi to tady začal blít za sračky?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
bellito

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Povídej,co se ti nelíbí a odůvodni
balbi

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 2:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Od kdy se bere energie jenom za sacharidů? ;) Však tuky ti dájí taky energii.

Vysokotučný sýr je v pohodě, kombinace bílkoviny a tuky je v klidu.

Na nočním proteinu nevidím nic špatnýho.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
bellito

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím,proč se chováš jako idiot a hend urážíš,ale to tady řešit nebudu.

Energie se bere převážně ze sacharidů a na co do sebe cpát místo nich tuky?

A na nočním proteinu taky nic špatného nevidím,jen je zbytečný,když si dá 100g toho sýra. Mléčné výrobky obecně se tráví poměrně dlouho,čili že ten sýr relativně dobře ten noční protein zastoupí a aspoň do sebe nebude cpát zbytečně tolik bílkovin.
Partridge

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten princip TS je fajn, každopádně pokud chceš nabírat opravdu kvalitně tak bych ho nedoporučoval a radši bych se zameřil na racionální pestrý jídelníček, který je pro kondičáka co si chce udržet nějaké to určité procento tuku nejadekvátnější. Jestli chceš tu TS zkusit, určitě bych ten energetický příjem na začátku snížil (ten příjem je na 66kg vysoký) at vydíš jak ti vyhovuje a v závislosti na výsledcích si ten jídelák upravíš sám.
+ máš hodně bílkovin
+nedrž ten příjem konstantně, ale přizpůsob ho v závislosti na treninku

Edit: bellito - ty by ses měl v prvé řadě ještě zaměřit sám na sebe, protože tvoje knowhow jak v treninku tak vyživě opravdu neni na takove urovni abys mohl radit druhym a maš v plno věcí očividně zmatky, no offense

Naposledy upravil Partridge dne ne srpen 19, 2012 3:04 pm, celkově upraveno 2 krát
balbi

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bellito napsal:
Nevím,proč se chováš jako idiot a hend urážíš,ale to tady řešit nebudu.

Energie se bere převážně ze sacharidů a na co do sebe cpát místo nich tuky?

A na nočním proteinu taky nic špatného nevidím,jen je zbytečný,když si dá 100g toho sýra. Mléčné výrobky obecně se tráví poměrně dlouho,čili že ten sýr relativně dobře ten noční protein zastoupí a aspoň do sebe nebude cpát zbytečně tolik bílkovin.

Já se nechovám jak idiot, ale když chceš někomu radit, tak aspoň nějak normálně a né chrlit takové blbosti

A když už jsem ten idiot, tak za " , " následuje mezera
Draper

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 3:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Balbi: Belito tu na foru zase takove "sracky neblije" , jak jsi jeho aktivitu pekne nazval :) Jen jeste neni zdegenerovanej novodobymi trendy a inovatorskymi pristupy, ktere se tu na foru tak fanaticky propaguji a jen se ridi starou dobrou a spolehlive fungujici klasikou. Tim ale nerikam, ze vse, co napsal, je uplne ok.
Magumi

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně to u tebe odhadem vychází tak na 160 gramů bílkovin, 90 gramů tuku a 320 gramů sacharidů denně (předpokládám 20 procentní přebytek a mírně aktivní životní styl). Před chvílí jsem to psal vedle - jíst tak po čtyřech hodinách, v každé porci tak 40 gramů bílkovin, tuky spíš dopoledne (před tréninkem), sacharidy odpoledne a k večeru (po tréninku). V tréninkové dny můžeš mít víc sacharidů (a uměrně míň tuků), v netréninkové dny klidně uber celkový příjem - tuky nechat, stáhnout sacharidy.
Mike Fuckface

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za odpověď, jídelníček vhodně poupravím. Za dva týdny co držím sacharidy na +-300g jsem přibral 1,5 kg rekl bych že docela kvalitních a síla šla taky nahoru.
Magumi

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě jedna rada - dřív nebo později budeš muset shodit ty tuky, co nutně nabereš. Doporučoval bych střídat deset až dvanáct týdnů nabírání s dvěma týdnama hubnutí; tyhle kratší cykly jsou hormonálně výhodnější, než několik měsíců hubnutí najednou.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kotrola jídelníčku Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: