|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Judson

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Johncreasy

|
Zaslal: st srpen 08, 2012 12:23 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: |
Johne, co si budeme povídat, Expendables jsou super. Koukat na staříky, jak se tam mydlej a pořád jim to jde je prostě úžasná nostalgie. Pořád to ale stojí jen na jménech, spoustě povedenejch vtípů a dobrejch efektech. To ten Batman toho nabízí určitě víc a co se týče Pána prstenů, do kterýho ses taky trefil, tak to je řemeslně naprosto dokonalé zpracování naaprosto dokonalého literárního díla, taže to jsi podle mě ulítnul opravdu hodně :) |
Ani náhodou. Dle mého je Pán prstenů vcelku brak, takže jsem neulítl vůbec. Dokonalé literární dílo, nebo něco, co se tomu zdálky přibližuje, jsi zřejmě ještě nečetl. Exp. jsou brak samozřejmě také, ovšem ti si na nic nehrají, tím spíš na pseudokulturu, která je ve skutečnosti mainsteamem pro celou rodinu.
Takhle umělecké dílo nevypadá. Pokud tvrdíš, že Batman nabízí víc, než Exp. pak máš jinou představu o akci (zaprodanče trikových výplachů ) a tvá nostalgie nebude stejného rázu, jako ta má. Mě totiž takový batman nemá absolutně co nabídnout.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: st srpen 08, 2012 12:34 pm Předmět: |
|
|
| Judson napsal: | Este tam ale chyby (i) Michael Dudikoff |
To má být provokace? Co by tam ten céčkovej nýmand dělal? Ty jeho videoninjafilmy mohl žrát tak maximálně desetiletej kluk. Už tak je strop, že je tam Chuck Norris. Tam je to spíš nějaká úcta ke stáří plus popularizace vtípky na jeho adresu, ale Dudikoff? A co takhle Sasha Mitchell, nebo Loren Avedon, Cynthia Rozkrok, Don Dragon Wilson, Mathias Hues, David Bradley? že by jsme z toho udělali totální propadák s hodnocením kolem 25%?
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: st srpen 08, 2012 12:43 pm Předmět: |
|
|
| Johncreasy napsal: | | Judson napsal: | Este tam ale chyby (i) Michael Dudikoff |
To má být provokace? Co by tam ten céčkovej nýmand dělal? Ty jeho videoninjafilmy mohl žrát tak maximálně desetiletej kluk. Už tak je strop, že je tam Chuck Norris. Tam je to spíš nějaká úcta ke stáří plus popularizace vtípky na jeho adresu, ale Dudikoff? A co takhle Sasha Mitchell, nebo Loren Avedon, Cynthia Rozkrok, Don Dragon Wilson, Mathias Hues, David Bradley? že by jsme z toho udělali totální propadák s hodnocením kolem 25%? |
Nene ti ne, ale Dudikoff a americky ninja to je klasa )
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st srpen 08, 2012 12:52 pm Předmět: |
|
|
| Johncreasy napsal: |
Ani náhodou. Dle mého je Pán prstenů vcelku brak, takže jsem neulítl vůbec. Dokonalé literární dílo, nebo něco, co se tomu zdálky přibližuje, jsi zřejmě ještě nečetl. |
Tolkien dle mého brak rozhodně nenapsal. Nemám rád takovou tu pózu, že co není třeba ruská klasika, není hodnotná literatura. Pokud vysloveně nečteš červenou knihovnu, tak je to otázka vkusu a literární kritici se můžou jít bodnout :) Pro mě je třeba dokonalé literární dílo "To" od Kinga, protože jsem těch skoro 1100 stran přečetl skoro v kuse a ta knížka pro mě byla intenzivní zážitek od začátku do konce.
| Johncreasy napsal: | Exp. jsou brak samozřejmě také, ovšem ti si na nic nehrají, tím spíš na pseudokulturu, která je ve skutečnosti mainsteamem pro celou rodinu.
Takhle umělecké dílo nevypadá. Pokud tvrdíš, že Batman nabízí víc, než Exp. pak máš jinou představu o akci (zaprodanče trikových výplachů ) a tvá nostalgie nebude stejného rázu, jako ta má. Mě totiž takový batman nemá absolutně co nabídnout. |
To bych mohl taky říct, že Expendables nejsou ani ryba, ani rak :) Když budu chtít komedii, pustím si Top Gun, když opravdu brutální akci, kouknu se na Full Metal Jacket nebo Apokalysu a když budu chtít drama, kouknu se na Lovce jelenů. Ale stejně se kouknu i na Expendables :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: st srpen 08, 2012 12:56 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: st srpen 08, 2012 1:16 pm Předmět: |
|
|
Nebavili jsme se u Exp o přesahu mezi žánry. Exp. to je čistě akční film s prvky komedie, a tím to hasne. Mluvil jsem o tom, že Pán prstenů si hraje na umělecký film a to podle mě není. Mimochodem, já filmy typu Exp. v podstatě nerad, tady jde ale o to neskutečně a v historii asi neopakovatelně nadupané osazenstvo. Stejně ale charizma, které jsem cítil z posledního Ramba nenahradí ani všichni dohromady. Ale v pohodě, vše je věc názoru.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st srpen 08, 2012 1:19 pm Předmět: |
|
|
Mě se z akčních filmů líbil asi nejvíc první Rambo, to nemělo chybu ten film :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: st srpen 08, 2012 1:26 pm Předmět: |
|
|
Tak to je speciální kapitola. Nejslavnější postava a ikona akčního žánru tady začala. Jedničku a čtyřku mám rád, každou pro odlišné hodnoty. Teď jdu na tvůj log.
|
|
| nahoru |
|
 |
RoscoeArbuckle
|
Zaslal: st srpen 08, 2012 5:44 pm Předmět: |
|
|
| Johncreasy napsal: | | zhovadilé fantasy (Pán prstenů, Star wars) . |
Johne, pokud považuješ Star Wars za ,,zhovadilý fantasy,, tak si pouštěj radši Večerníčky. Ani 100 dílů Ramba a Exp. neshají SW ani po kotníky. Proste je to tak jiná liga, že se to nedá hodnotit. SW je KULT, nejen filmovej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: st srpen 08, 2012 5:46 pm Předmět: |
|
|
| RoscoeArbuckle napsal: | | Johncreasy napsal: | | zhovadilé fantasy (Pán prstenů, Star wars) . |
Johne, pokud považuješ Star Wars za ,,zhovadilý fantasy,, tak si pouštěj radši Večerníčky. Ani 100 dílů Ramba a Exp. neshají SW ani po kotníky. Proste je to tak jiná liga, že se to nedá hodnotit. SW je KULT, nejen filmovej. |
A to same LOTR jezismarja, jak o tom nekdo muze rict ze je to zhovadilost, ta serie ma takovou historii jak zadna knizka nebo film
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: st srpen 08, 2012 8:34 pm Předmět: |
|
|
 ano, to je Harry Potter také. To, že se pro něco nadchne stádo oveček, neznamená, že to má nějakou skutečnou hodnotu, něco skutečného ke sdělení, nějaké originálně vyjádřené zamyšlení. Nepřu se s Váma pánové, že je to kult a pojem, ovšem stejně tak musím říci, že to pokládám za velmi, velmi hloupé. Zvlášť Star Wars je něco tak tupého, že je skutečně smutné, jakého významu a vlivu tohle veledílo dosáhlo. Chápu, že život těchto nesmyslných, ale pestrých figurek chtějí žít děti, ale u dospělého, který nebere návštěvu kina jen jako snobství, či společenskou záležitost....mě to rozesmívá. Zkuste raději nějaký film, kde jsou skutečné situace, skutečné dialogy. Jestli se chcete jenom bavit, je to Vaše věc a já s tím nemám problém. Pokud ale něco chci označit za vrchol kinematografie, je dobré být trochu obeznámen s kinematografií jako celkem, abych měl zmapováno, abych mohl porovnávat a abych netrávil čas jen tím, že sleduju pouze to, na co chodí do kina miliony tupých hlav. Na věci podbízivě podané, jednoduché až běda právě proto, aby to nemělo problém s oslovením co největší masy. Jak říkám..i já si rád dám nějakej akčňák, ke kterému mám vztah, ale uvědomuju si tu spoustu naivit a nedomyšleností, které takové filmy přinášejí. Star Wars, Lord..z těch patetických vět, směšně vážných výrazů hrdinů, klišoidních proslovů mudrců, trollů a mimozemských veličin federací se mi che blejt. Jo fajn, je to technicky dobře natočené, dali balík za triky, ale chce to brát takové filmy s nadhledem, který lidem bez rozhledu chybí. Takhle vznikají kulty z popkultury všeobecně. Skutečně hlubších a obsažných věcí se lidé bojí. Ti hloupější se bojí, že se budou nudit, ti chytřejší, že nepochopí. těch je často škoda.
|
|
| nahoru |
|
 |
marash
|
Zaslal: st srpen 08, 2012 8:42 pm Předmět: |
|
|
Johncreasy: to je ale snůška blábolů! Ale tvůj názor, i když bys aspoň nemusel urážet ty miliony lidí, kterým se SW nebo LOTR líbí... Co teda ty považuješ za vrchol kinematografie, když už si tady hraješ na největšího filmového odborníka na světě? (tím nechci říct, že já bych považoval SW za vrchol kinematografie, ačkoliv je to pro mě nejoblíbenější sága nejen co se filmů týče)
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
Zaslal: st srpen 08, 2012 8:44 pm Předmět: |
|
|
A proč podle tebe musí být vrchol kinematografie, hluboký film??
Kinematografie jako taková je aby lidi bavila a né aby je vyučovala a něco zdělovala přece.
To stádo oveček o kterém mluvíš je ale sakra velký stádo a to, že na to chodí, právě tvoří celý komplex všeho.
Film nemusí zdělovat vůbec nic. Film má jediný úkol, aby se na něj někdo podíval. A když se na něj podívá miliony lidí, a stane se z něho třeba ten kult, tak je pro mě vrchol kinematografie.
Mám rád taky hluboký filmy k zamyšlení ale taky se chci bavit.
|
|
| nahoru |
|
 |
xCROWx
|
Zaslal: st srpen 08, 2012 8:49 pm Předmět: |
|
|
Obvious troll is obvious _________________ "Give the guy a gun and he's superman, give him two and he's God."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|