Dobrý den,
Mám pár dotazů ohledně „preparátů pro/na cvičení“
Cvičím již asi 5 let. V současné době (20 let) vážím kolem 82kg.
Nedávno jsem si řekl, že cvičím již nějakou tu dobu na to, abych mohl vyzkoušet nějaké ty preparáty, které by mohli mojí postavu vylepšit. Shodou okolností jsem se dal do konverzace s kamarádem, který mi doporučil kombinaci několika výrobků:
1. BCAA -
Dymatize BCAA Complex 2200 400 cps
2. Sacharid -
Dymatize Mega
Gainer 1500g
3. Protein - Six Star Hardcore Whey
Protein 907g
4. Creatin monohydrát 800 mg, 500 kps., Amix
edit, viz pravidla fóra!
Výrobky jsem zakoupil a ještě před započetím užívání, bych měl několik dotazů:
1. Co se týče dávkování, všude se píše něco jiného tak jsem z toho zmaten:
a) BCAA – Tady se píše: 4 tablety denně, pro nejlepší výsledky berte 2 tablety 45 až 60 minut před cvičením a další 2 tablety 15 - 30 minut po tréninku.
To samozřejmě chápu, tedy 2 před (45-60min) a 2 po (15-30min). Ovšem toto platí pro dny, kdy cvičím, ale ve dnech kdy necvičím? Necvičím každý den, většinou 4x týdně, mám si tablety brát i ve dny, kdy necvičím, nebo ne? A jestli ano tak kdy a kolik?
b) Sacharid – zde je to asi jasné, píše se: ve vodě: smíchejte 3 odměrky se 450 ml vody, míchejte 20 s, nebo dokud se zcela nerozpustí, v mléku: smíchejte 3 vrchovaté odměrky do 800 ml mléka, opět promíchejte – takže to asi platí pro každý den, ať cvičím či ne.
c) Protein – zde se píše 1 dávku večer před spaním – též asi není problém, tedy každý den
d) Creatin – Zde se píše:
Creatine Monohydrate 6 kapslí denně asi 60 min před tréninkem. Dávku vždy zapijte dostatečným množstvím vody. A co ve dny kdy necvičím? Mám též brát či ne? A jestli ANO tak kdy a jaký počet?
To jsou mé otázky ohledně dávkování.
2. Dále jsem se chtěl optat:
a) S čím je to lepší rozmíchávat? Mléko či voda? A jestli mléko tak jaké? Nízkotučné?
b) Nevadí, když to mixuji mixérem na velké otáčky? Neztrácí potom obsažené látky na účinku? Všude jsem totiž četl: „míchejte 20sec, nebo doku se nerozpustí“, tak mě napadlo, zda nevadí, když to rozmixuji mixérem na elektřinu?
c) Co kofein? Též jsem se nikde dočetl, že kofein má negativní účiny na
creatin? Co je na tom pravdy?
Moc Vám děkuji za odpovědi!
S pozdravem,
Fanda