Sach. Vlny - kontrola, rady úpravy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sach. Vlny - kontrola, rady úpravy  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Sach. Vlny - kontrola, rady úpravy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tracey

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny HaRd napsal:

EDIT: Neřekl bych, že tenhle styl stravování je nový trend, naopak.

Omlouvám se, nazvěme to tedy módním trendem Já vám to neberu, říkám, že někomu vyhovovat může, ale pokud slečna, jak sama píše, maso moc nemusí, tak to asi pro ni moc nebude. Vlastně když se nad tím zamyslím, tak jsem tady snad žádnou ženu neviděla něco podobného dodržovat.
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tracey napsal:
Johny HaRd napsal:

EDIT: Neřekl bych, že tenhle styl stravování je nový trend, naopak.

Omlouvám se, nazvěme to tedy módním trendem Já vám to neberu, říkám, že někomu vyhovovat může, ale pokud slečna, jak sama píše, maso moc nemusí, tak to asi pro ni moc nebude. Vlastně když se nad tím zamyslím, tak jsem tady snad žádnou ženu neviděla něco podobného dodržovat.

Je pravda, že třeba co se týče IF, tak se ženám příliš nedoporučuje nebo maximálně 14 hodin. Dávat rady bych si v tomhle případě nedovolil, to nechám na zkušenějších.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Draper

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tracey napsal:
dies napsal:
PALEO

Proč najednou půlka fóra paleo, WD, IF apod. považuje za všelék?

Vsak neboj za rok uz tu o WD, LG ci paleo nikdo nebude poradne ani vedet. Ted to ale bude jeste asi kulminovat, takze hadam tak podzim - v zime tu bude mit 80% logu v nazvu jedno z tehle cool zkratek :)

Jinak osobne to neodsuzuji ani nijak nezastavam, jen se to tu siri jak mor a ne vzdy a pro kazdeho je to vhodne a myslim si, ze klasicky zpusob stravovani je stejne nejlepsi a nejucinnnejsi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubaz

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 7:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

protoze tady si lidi proste nedokazou rict jo budu cvicit rozumne, budu rozumne nejak 4-6x denne jist a hotovo, tady vsichni potrebujou super plan a sestaveny jidelnicek
eallinne

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím jak ostatní tady, ale já jsem už zkoušela jíst pravidelně kvalitně a bla bla zase něco už vim, posiluju cvičím aerobně hlavně teda taky proto, že mě to baví, ale chtěla bych aby ty svalíky byli taky vidět a normální stravou se cvičením mi to prostě dolu nejde, tak zkouším ty vlny jenže ted mi to nejde i s nima a tak bych ráda znala nějaky kvalifikovaný nazor proc / (viz muj dotaz, ktery zde skoro kazdy ignoruje a bavi se v toimto topicu o paleu)

A kde je chyba. Ale tady se kazdej jen dozvi at lidi cvici a jedi rozumne ale vlny existuji, ucinkuji a ja bych rada vedela co delam spatne ... co je na tom spatneho?
jirdano

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ono k rozumnýmu cvičení a stravování vede poměrně dlouhá a klikatá cesta.. pokud člověk nemá už vícero zkušeností s přesně daným jídelníčkem, tak je hodně těžký to "rozumně" regulovat
eallinne

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano napsal:
ono k rozumnýmu cvičení a stravování vede poměrně dlouhá a klikatá cesta.. pokud člověk nemá už vícero zkušeností s přesně daným jídelníčkem, tak je hodně těžký to "rozumně" regulovat

mam s tim zklusenosti od roku 2006 a posiluju od 2004 resp. posiluju spise v te dobe jsem zacala chodit do posilovny a postupne jsem vypilovala
jirdano

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eallinne napsal:
...

já už názor psal, nicméně u holek ty zkušenosti prostě nemam a původně jsem si neuvědomil kde se u nich pohybuje procento tuku atp.. pokud chceš mermomocí vlny a takhle ti to nejde, tak je hold budeš muset udělat opravdu striktní, prostě na rejži a kuřecím na vodě (nebrat doslova jak to tu někteří dělají) a když to nepude tak se hold poohlédnout jinde nicméně osobně jsem proti vlnám
eallinne

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano: Děkuji za názor
dies

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
protoze tady si lidi proste nedokazou rict jo budu cvicit rozumne, budu rozumne nejak 4-6x denne jist a hotovo, tady vsichni potrebujou super plan a sestaveny jidelnicek

A niektori ludia odsudzuju nieco, coho podstatu ani nepoznaju, ze?
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:

Vsak neboj za rok uz tu o WD, LG ci paleo nikdo nebude poradne ani vedet. Ted to ale bude jeste asi kulminovat, takze hadam tak podzim - v zime tu bude mit 80% logu v nazvu jedno z tehle cool zkratek :).

Nevím, proč máš na to takový skeptický pohled. Co vím, WD tu jsme cca 3, LG tak 4 (mluvím o těch, co píší log), paleo taky tak podobně, takže je to pořád minimum ze všech ostatních cvičících.
"Cool zkratka" - na to nevím, co bych ti napsal, asi jen že "CKD", "vlny" atd. je taky "cool zkratka"......o to přeci vůbec nejde.

Jinak teď ještě odpovím k tučně zvýrazněnému textu : já si myslím přesný opak, na hlavních a nejznámějších zahraničních webech o posilování a výživě se o tomto druhu stravování začíná psát víc a víc, prosakuje mezi veřejnost, má více a více příznivců, takže si myslím, že další léto se tu bude pořád o Paleo (...) mluvit.

Jen jsem také proti výrokům, že wd, lg ,paleo atd. je nejlepší, je jediná cesta, je pro každého vhodné, bez chyby, to určitě NE. Je třeba to vyzkoušet, získat zkušenost A PAK POROVNÁVAT. Ne po dnech, týdnech, ale spíš měsících...

A hlavně: WD/LG/PALEO (...) NENÍ něco víc, je to jen něco JINÉHO, dalo by se říct, že to jde "proti proudu.", nic víc nic míň.

Naposledy upravil Frozz. dne čt srpen 16, 2012 8:51 pm, celkově upraveno 1 krát
dies

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2012 8:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eallinne napsal:
Měla bych taky jeden dotaz. Zkouším sacharidové vlny na rozpohybování metabolismu a samoizřejmě na úbytek tuku. Našla jsem si článek zde na ronnie a nastavila si ji na 30-30-90-130-170-200-200. Nehodlám jít nekam na prkna, ale chtěla bych se trosku zpevnit odtucnením. Polisluji, 2x týdně a běhám venku či na elipticalu celkem cca 4x týdně hodinu, ačkoliv jsem v článku četla že hubnout se bude i bez pohybu ale ním je to lepší, s tím souhlasím, nedokázala bych se nehýbat. Zatím ale po14 dnech nešlo dolu ani deko. Přiznávám se ale že si denně dám 2KL araš. másla a občas přidám šunku či eidam k bílkům nebo k masu, také nemám pokaždé prsa ale třeba stehno, myslela jsem, že když nemám chut závodit že tyhle úpravy nevadí. Mám jet tedy striknějc? nebo počkat? Ubrat už asi nemohu, už takhle mám hlad jako blázen
Jako suroviny pouzivam B: kureci, tunak, bílky, tvaroh, cottage S: racia, ryze, kuskus

Jsem mrnava, mam 166cm, 60kg a z toho 17kg tuku

Kolko tuku a bielkovin denne prijimas? Vo vlnach nejde len o sacharidy, bez zvysku jedalnicka sa neda hladat problem v stagnacii.

Ak si tipnem, ze bielkovin prijmes denne cca 90g, tukov max 50g tak si par stovak kalorii pod svojim bazalnym metabolizmom (v najnizsej vlne). K tomu cvicenie 6x tyzdenne. Nedivim sa, ze mas obrovsky hlad a nechudnes.
eallinne

PříspěvekZaslal: pá srpen 17, 2012 7:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dies:

Jasně, ale sacharidy mam tak jak jsem psala (30-30-130-170-200-200) bilkoviny v rozmezi 90-120g tuky do 25g ale vzhledem k arasid. maslu asi o neco vic. Nizke to bude ale to bych pak musela upravit jak? zvedat bilkoviny je blbost, sacharidy taky tuky zase abych jich jedla 80 denne nevim no ... proto se tady ptam a tobe dekuji ze se tu se mnou o tom bavis, moc takovych lidi tady neni

jinak vychazim z tohoto:
http://kulturistika.ronnie.cz/c-306-sach.-vlny-iv..html
dies

PříspěvekZaslal: pá srpen 17, 2012 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Viem, ze sacharidove vlny odporucaju znizit prijem tuku na minimum. Co je presny opak toho co hovori paleo. Ano, znova sa vraciam k paleu, ale neboj, nejdem ta na to presviedcat ;) Len si davam dohromady "mudrosti"oboch stran.

V skratke - zdrave tuky (orechy, olivy, avokado, ryby tuk, ...) nie su pre nas skodlive, prave naopak, potrebujeme ich. Paleo neodporuca konzumaciu obilnin v zhladom na ich skodlivu zlozku - lepok. Cast populacie je na lepok vyslovene alergicka - celiakia, cast sa prisposobila. Sacharidy teda odporucaju zo zeleniny a ovocia.

Spat k sach.vlnam. Vazis 60kg, z toho tvrdis ze je 17kg tuku. Tvoja cista hmotnost je teda 43kg. Bielkovin prijimas medzi 90-120g co je v poriadku. Tvoj bazalny metabolizmus je odhadom niekde medzi 1300-1400 kcal (cca priemer vzorcov Harris-Benedict, Bernstein, James). Pri sportovej aktivite 6x do tyzdna to mozeme vynasobit 1.6, a dostaneme sa na cca 2200 kcal potrebnych pre udrzanie vahy. Aby si za tyzden schudla napr. 500g tuku, musis znizit denny prijem o cca 640 kcal (500/7 = 71g tuku za den, 71*9 = 639 kcal). 2200 - 640 je 1560 kcal . Toto by teoreticky mal byt tvoj denny prijem energie. Ak sa pozries vyssie, vidis, ze si nad hranicou bazalneho metabolizmu. Telo by teda malo mat dostatok energie na zakladne procesy, ale pri tvojom vydaji by si to 0.5kg tuku mohla zhodit.
Ak tuky navysim na 30g (25 + to maslo) vychadza ti pri najnizsej vlne denny prijem kalorii 750 - 870 kcal, podla toho kolko bielkovin prijmes (90-120g). 2 dni prijimas energiu daleko pod odporucanou hranicou. Pri 130g sacharidov si stale pod danou hranicou, aj ked toto je uz prijatelnejsia vlna. Pri max vlne kde prijmes 120g B, 200gS, 30g T mas 1550 kcal. Si tam kde by si teoreticky mala byt. Ak sa teda chces drzat sach.vln, mala by si v dni s 30 a 130g S zvysit prijem tuku na 105g (pri 30g S), a 60g (pri 130g S) a vyrovnat danu hranicu, tzn. zahnat hlad ;)

Podla Primal Blueprint, co vlastne mozeme nazvat paleo stravovanim, je hranica, pri ktorej clovek chudne medzi 50-100g sacharidov na den. 100-150g na udrzanie, 200+ priberanie.
Ak budeme tejto teorii doverovat :) a zlucime to s tym co som pisal vyssie, mohol by tvoj priemerny jedalnicej vyzerat cca takto: 90-120g B, cca 80g S, a 80g T. Paleo to nebude, kedze budes jest ryzu, obilniny a pod. Sacharidy vsak udrzis na uzde, cim nastartujes spalovanie tukovych zasob.

Vela stastia ;)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Sach. Vlny - kontrola, rady úpravy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: