KATEGORIE STRONGMAN DO 105KG

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - KATEGORIE STRONGMAN DO 105KG  Úvodní stránka -> Strongman -> KATEGORIE STRONGMAN DO 105KG
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Byli byste pro zavedení kategorie strongman do 105 kg, podobně jako v některých zahraničních zemích?
ANO
70%
 70%  [ 36 ]
NE
29%
 29%  [ 15 ]
Celkem hlasů : 51

Autor Zpráva
CIZO

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No_pain napsal:

tak jasně někomu sypka nevadí, ale někomu se prostě příčí... udělejme z toho sport... silová atletika jak má být :)

Zdeňku, musíš respektovat trend který je ve světě, resp. nejde se snažit z toho udělat sport jako vzpírání, nebo trojboj, to je nesmysl. To je jako jít hlavou proti zdi a nic to nepřinese.

Derek Poundstone
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
No_pain

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
No_pain napsal:

tak jasně někomu sypka nevadí, ale někomu se prostě příčí... udělejme z toho sport... silová atletika jak má být :)

Zdeňku, musíš respektovat trend který je ve světě, resp. nejde se snažit z toho udělat sport jako vzpírání, nebo trojboj, to je nesmysl. To je jako jít hlavou proti zdi a nic to nepřinese.

tak mi řekni co je ve světě? Hovada jako Šíma a Šalata a nikdo jinej? to si nemyslím... když už vznikla amatérská divize u nás, tak proč ne rozdělená na 2 když to prostě přinese větší popularizaci? navíc vznik této kategorie stávající závodníky nijak neomezí, téměř nikdo se pod těch 105 nevejde :))) tohle je nádhernej chlapskej sport a nechci aby to bylo jen pro vybraných 20 závodníků v republice :)

Miroslav Brabenec

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
No_pain napsal:

Nevím jaký je trend ve světě nebo kde jinde, ale doping nemá co dělat nikde. Zvlášť na této úrovni, kde si kluci ničí zdraví naprosto zbytečně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Petey

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ano,da sa to brat takto (doping nikde)...alebo sa to da brat realne,ze doping je vsade a vysporiadat sa s tym
Miroslav Brabenec

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

honzik833 napsal:

Tak jako o tom ani potom, ale nekteri kluci jsou velci i bez a silni take. Takze bych se zase toho nebal :-) Kdo chce tak stejne bude brat, kdo nechce pojede i bez toho..

Tohle nemusí platit navždy.

Naposledy upravil Miroslav Brabenec dne pá srpen 24, 2012 4:13 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
CIZO

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 4:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle je věc, kterou nikdo neovlivní, jen sami závodníci, takže je zbytečné to brát v potaz a řešit. To nechte jiným sportům, které s tím mají zábavy až až :)

Derek Poundstone
Miroslav Brabenec

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 4:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Tohle je věc, kterou nikdo neovlivní, jen sami závodníci, takže je zbytečné to brát v potaz a řešit. To nechcte jiným sportům, které s tím mají zábavy až až :)

Zábavy není nikdy dost.
CIZO

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Derek Poundstone
čaky

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevidim problem pro zavedeni novačkovske divize,tech kluku co jen trenuji je fakt hodně a treba by si zasloužili poměřit silu treba jen 3 do roka..nebo podobně.AMATEŘI uz davno nejsou Amateři a pro spousty novačku je nesmysl nastoupit do českeho poharu kdyz maj odnest 15O kufry na max.apd.vzpomente si když jsme začinali mi vsichni co ted zavodime v českem poharu. Všichni by meli dostat stejnou šanci jako mi.
ps:za chyby se omlouvám...

jen muj nazor Jan Pluháček
Majesty

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No_pain napsal:
Majesty napsal:
Strongmani jsou postaveni uz od zakladu systemove tak, ze se sypat bude, takze tohle je diskuze uplne mimo misu

Ale tady se ty chytráku bavíme o amatérské scéně, ne o profitřídě, kdo chce ať sype, já zavodím bez toho a vím že to jde!!!! A o míse mi nic nepovídej ty teoretiku

No jiste, promin, nechtel jsem se te dotknout
powr

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 6:11 pm    Předmět: .. Odpovědět s citátem

Prostě pokud někdo 105tku bude chtít udělat, tak vyhlásí kategorii do 105kg a je to.. Lidi určitě přijedou. A disciplíny by přece nemusely být lehké, o tom to přece není. Naopak, být silný a přitom nebýt vepřová hlava budí respekt.
MartinM

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 9:15 pm    Předmět: to mě vytočilo! Odpovědět s citátem

Tak na začátek,úplně mě vytočí,když tu někdo automaticky počítá s dopingem,jde doprdele o sport sakra,tak proč si hned brát berličky,mýsto aby se makalo.
Dnes když vyslovíte slovo doping,tak 90% lidí hned vidí kulturistiku,to snad chcete aby viděli strongman sport a všichni říkali:"to jo,kdybych sypal tak to taky dám".To pak nemůže mít strongman sport respekt u lidí a vůbec v médiích (ve kterých je i tak minimum).
Samozřejmě kdo chce ať si bere co chce,ale nebudem to přece brát jako prakticky nutnost.
MartinM

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 9:44 pm    Předmět: 2 kategorie,není problém Odpovědět s citátem

Teď k hlavnímu tématu.
Osobně v tom nevidím problém,jak v organizaci,tak v propagaci.S organizací nějaké ty zkušebosti mám a tak si troufnu říct,že jako nejoptimálnější bych viděl toto řešení:
na standartním závodě (myšleno např.kufry 125kg,axle kolem 120,pneu 450kg a podobně) by souběžně závodily všichni závodníci bez rozdílu vah,pouze popř.lehčí udělá holt třeba 3opakování a "těžkotonážník" holt 10op.,samozřejmě ne víc,raději ať lehčí dá jen 1op.
Jo jasný,lehčí budou vždy na chvostu výsledkové listiny (i když to nerad píšu, ale jde o příklad,jsem přesvědčen a vím,že lečí závodníci daleko předstihnou i ty těžší),ale při vyhlašování celkových výsledků se vyhlásí kategorie dvě,a to do 105 nad 105.
Diváci si přijdou na své,ti co ctějí vidět obry,budou je tam mít,sponzoři budo rádi,že jsou jak závodníci,tak lidi.
A na konci sezony bude vyhlášení obou kagorií a především i kategorie o nejlepšího strongmana roku.Tak určitě předstihne 105ka těžšího,protože například bude mít účast na všech závodech a tím celkový počet bodů větší,než obr,co jde tak cca 3,4 závody za rok.

Je to jen můj návrh,který bych i rád vyzkoušel třeba hned na dalším ročníku Strongman Šternberk 2013.
Samozřejmě se vše musí doladit,když bude hodně soutěžících,tak třeba ubrat disciplínu,ať to zas není dlouhý celej den.
Byla by to motivace účastnit se pokud možno všech závodů,lehčí budou konečně ocenění a zároveň přímá motivace od "obrů".A "obři" se budou snažit,aby vyhráli ve své kategorii a náhodou je nepředčil někdo ze 105.
Zdar a sílu a hlavně, jde o sprt,tak sportujme především proto,že nás to baví.
Martin
honzik833

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 10:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobre reseni martine. jen se obavam, ze by mohlo nastat toto. Prihlasi se na zavody vetsi poct ucastniku. Kluci co bodou chtit jet voji poharovku do 105 kg a pak obrici nad 105 kilo.

Samozrejme pokud se pojede pohar a budes chcit hlidat body, tak budes chtit jet kazdej zavod pokud to pujde. Pak nastane to, ze bude az moc zavodniku a jak pises cela soutez se az mo natahne :-) To by asi take nebylo zadouci.. pak by mohlo byt reseni omezovat pocet ucastniku, ale to povazuji za krajni reseni a ne prilis dobre. Vzdycky se pak najde nekdo kdo by se pripadne na zavody nedostal a citil se timto poskozeny..
champa

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2012 11:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doufám, že vám do toho mohu trošku vstoupit. Závody už dělám mnoho let a ne jedny. Tento sport je založen na show a na ničem jiném, z toho žije. Lidi chtěj vidět maximální výkony nejlépe nadlidské. Nikoho nezajímá jestli ten nebo onen sype či nikoli, co si budem povídat, čistejch je i v "amatérech" velmi málo. Ale o tom se tu nebavíme. Amatéři byli zařazeni proto, aby se závodníkům lépe zařazovalo do "profíků". Bohužel je trochu vidět, že se tam těm klukům stejně moc nechce, důvod? Jednoduchý v amatérech jednička - v profíkách určitě napoprvé ne... To spousta kluků špatně nese. Amatérské závody jsou v podstatě otevřené ikdyž se to trošku zazdilo registrací, ale co brání amatérovi v registraci? K ničemu ho nezavazuje a jestli má nebo nemá 105kg je uplně jedno. Já jsem proti kategorii do 105kg, proč? Je to jednoduchý, závody trvají cca 4 hodiny, udržte pozornost diváků dýl... Další věc tady se sice každej chce přihlásit do 105kg, ale pak až dojde na lámání chleba, tak se přihlásí sotva pár závodníků... A je tady spousta dalších proti, určitě víc než pro... Jinak jsem toho názoru, že závody se mají dělat tak, aby většina závodníků startovního pole zvládla všechny, takže nač dávat 600 gumu, když jí otočí 1 závodník? To lidi fakt tolik nebaví, mimoto tento závodník má pak v podstatě vyhranej závod, protože když nebude špatnej na ostatních disciplínách, je těžší ho dohnat... Nicméně možnost udělat závody třeba do 105kg má každej, takže ukažte, co ve vás je, možná závodníci této kategorie budou skromnější a přijedou na závody ikdyž nevyhrajou peníze nebo budou vědět, že jim nikdo nezaplatí cestu. Ostatně, já nevím jak kdo, ale mě nikdo na powerliftingové závody cestu nezaplatil a umístění na republice také ne, takže se domnívám, že strongman závody, tak jak jsme je nastavili jsou velmi zajímavé o co se odměn týče. Zkuste si jednou sehnat sponzory na závody a uspořádejte je, věřím, že nejen já, ale spousta dalších vám s tím ráda pomůže, ale není to sranda to mi věřte. Spousta kluků závody udělá jen jednou a dost (nemyslím tím jen Žďár).
Jsem se nějak rozepsal, za to se omlouvám, ale domnívám se, že tato diskuse stejně nikam nepovede a nic nevyřeší :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - KATEGORIE STRONGMAN DO 105KG Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: