|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
JosefH

|
Zaslal: st srpen 29, 2012 6:37 pm Předmět: Antibiotika |
|
|
Zdravím. Chci se zeptat na možná trochu hloupou otázku.
Nebývám skoro vůbec nemocný a neberu žádné léky nebo prášky. Naposledy jsem měl snad na základce. Ted mě bohužel kousla nebo štípla nějaká potvora do nohy u kotníku a dostal jsem do toho menší zánět. Doktorka mi napsala antibiotika, která navíc mám užívat měsíc. Chci se zeptat, jestli můžu normálně cvičit (posiluju 4x týdně), nebo jestli to nějak ovlivní fungování těla nebo něco podobného. Jinak ty antibiotika brát nebudu, protože přestat cvičit nechci
Moc děkuju za odpovědi nebo postřehy
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
balbi

|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
jir.ka
|
Zaslal: st srpen 29, 2012 10:20 pm Předmět: |
|
|
Ty antibiotika ti nepredepsala jen tak. Az ti pude noha do haje, tak si pak nestezuj :D
|
|
| nahoru |
|
 |
JosefH

|
Zaslal: čt srpen 30, 2012 6:00 am Předmět: |
|
|
To jste mě teda moc nepotěšili.
Ale díky za rady
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: so září 15, 2012 8:11 pm Předmět: |
|
|
Jojo, s antibiotikama a zanetem to neni dobre cvicit. Ale jak zacnes, tak ses zase za chvili zpet.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vidlák
|
Zaslal: so září 15, 2012 8:23 pm Předmět: |
|
|
To ses měl ale ptát doktorky.
Já se jen podělím o svou zkušenost. Zarazil jsem si trojtalíř od kola do achilovky a dostal zánět. Mimochodem to je teď super, protože ostatní bikeři dávají těžké prachy za kérku s otiskem trojtalíře, kdežto já to mám DIY  . Nafasoval jsem na to taky prášky-antibiotika a chodil jsem do práce (se souhlasem lékaře). Tahal jsem se s těžkými regály a přežil jsem to.
Každopádně raději brát antibiotika a necvičit než cvičit a nebrat antibiotika. Jinak se toho zánětu nezbavíš a budeš v místech, která se ve slušné společnosti nevyslovují.
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: so září 15, 2012 8:32 pm Předmět: |
|
|
ATB zatěžují tělo a játra a cvičení dělá v podstatě totéž. Doporučil bych necvičit a aspoň se ve volném čase můžeš zaměřit na čtení teorie, dokonalý jídelák, tréninkové plány a tak a potom na to vlítnout naplno.
|
|
| nahoru |
|
 |
JosefH

|
Zaslal: ne září 16, 2012 6:58 am Předmět: |
|
|
Díky za reakce.
Antibiotika jsem bral týden, místo měsíce (já vím, že jsem kokot  ) a pak jsem měl ještě skoro týden pauzu na rekonvalescenci. Teď už zase cvičím. Asi za dva týdny jdu na krev, tak to snad bude ok.
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: ne září 16, 2012 8:48 am Předmět: |
|
|
antibiotika taky vetsinou nedobiram zcela - jen po dobu akutnich priznaku + pokud se mi je "doktor" chysta napsat, tak je odmitnu a zadam nejaku alternativu. jedine pokud me ukeca, tak pristoupim na tu jeho "lecbu". nechci byt prvnim zcela rezistentnim clovekem na antibiotika - tudiz nevylecitelnym - diky tomu, ze doktori antibiotika predepisuji na kazdou kravinu a nejlepe uz od utleho detstvi ...
pokud si dobral ten hnus, tak se co nejdrive snaz napravit svoji strevni mikrofloru neb antibiotika proste zabiji v tele vse zive - to spatne i to dobre - to je proste medicina tretiho tisicileti .... na skutecnou lecbu si budeme muset jeste nekolik stoleti/tisicileti pockat ..:)
|
|
| nahoru |
|
 |
JosefH

|
Zaslal: ne září 16, 2012 8:54 am Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: | antibiotika taky vetsinou nedobiram zcela - jen po dobu akutnich priznaku + pokud se mi je "doktor" chysta napsat, tak je odmitnu a zadam nejaku alternativu. jedine pokud me ukeca, tak pristoupim na tu jeho "lecbu". nechci byt prvnim zcela rezistentnim clovekem na antibiotika - tudiz nevylecitelnym - diky tomu, ze doktori antibiotika predepisuji na kazdou kravinu a nejlepe uz od utleho detstvi ...
pokud si dobral ten hnus, tak se co nejdrive snaz napravit svoji strevni mikrofloru neb antibiotika proste zabiji v tele vse zive - to spatne i to dobre - to je proste medicina tretiho tisicileti .... na skutecnou lecbu si budeme muset jeste nekolik stoleti/tisicileti pockat ..:) |
líp bych to nenapsal. 100% pravda
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: ne září 16, 2012 9:50 am Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: | antibiotika taky vetsinou nedobiram zcela - jen po dobu akutnich priznaku + pokud se mi je "doktor" chysta napsat, tak je odmitnu a zadam nejaku alternativu. jedine pokud me ukeca, tak pristoupim na tu jeho "lecbu". nechci byt prvnim zcela rezistentnim clovekem na antibiotika - tudiz nevylecitelnym - diky tomu, ze doktori antibiotika predepisuji na kazdou kravinu a nejlepe uz od utleho detstvi ...
|
právě tím, že nedobereš antibiotika "zcela" vzniká rezistence. Malé množství bakterií přežije, namnoží se zpátky a pak je nelze stejným antibiotikem zabít... takže pokud už bereš antibiotika, tak dokonce
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: ne září 16, 2012 9:52 am Předmět: |
|
|
Přesně tak, to je jedno ze základních pravidel když bereš antibiotika, VŽDY DOBRAT CELOU DÁVKU !
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: ne září 16, 2012 10:49 am Předmět: |
|
|
videl jsem dokument v TV ohledne antibiotik - diky tomu jsem si utvoril nazor, ze neni potreba antibiotika nutne dobrat. navic kdyz vim, cim vsim mi uskodi, tak se je snazim co nejvice omezovat. az si prectu padne duvody ohledne toho, proc antibiotika uplne dobrat, tak mozna zmenim nazor. ale jen proto, ze pan doktor rekne, ze se to ma vybrat cely .... uroven ceskeho skolstvi je tristni a polovina doktoru (, pravniku a pod.) nemela vubec vysokou skolu vystudovat neb na to proste nemaji ...
mam velice spatne zivotni skusenosti s doktorama a jejich "leky" a proste jim neverim
a ze by rezistence vznikla tim, ze se nedobere cela krabicka?? ty tablety na sebe nejak navazuji a pokud do tela nedostanu i tu posledni, tak se to cely podela??
cela nase popoulace vi ze ma antibiotika kompletne dobrat a vetsina to tak dela - a rezistence na antibiotika stoupa tak, ze nekteri lekari jiz biji na poplach - a nerekl bych ze je to proto, ze se antibiotika nedoberou - je to tim, ze se predepisuji prilis casto - alespon takovy je nazor odborniku ...
ale jestli chcete poslouchat ty pany s titulama, ktere mohly ziskat pouze v CR neb skola bere tolik penez, kolik lidi vystuduje ...
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: ne září 16, 2012 11:26 am Předmět: |
|
|
Jde o to, že když to nedobereš, vznikne rezistence a příště už tělo na tyto antibiotika nebude reagovat.
To, že někteří doktoři předepíšou antibiotika bez toho, aby ti udělali vyšetření, jaký druh antibiotik ti dát, to je věc druhá
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|