|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mick994

|
Zaslal: po září 03, 2012 11:01 am Předmět: Sója a testosteron |
|
|
Brouzdal jsem si tak internetem a četl jsem si články o výživě, když jsem narazil na članek kde nabádají k vyhýbání se sóji, protože má negativní účinek na tvorbu testosteronu, tak jsem jsem se v tom ještě prohraboval a našel jsem plno dalších článku kde to vědci vyvraceli , a pak to zas někdo odsuzoval ...
Né že bych jí jedl non stop, jsem věrný pořádnýmu kusu masa , spíš tak 1 až 3 krát do týdne jako svačinu.
Tak mě tak zajímalo co si o tom myslí zdejší veřejnost.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: po září 03, 2012 11:29 am Předmět: |
|
|
Jestli čteš anglicky, doporučuju články na suppversity, kde se tomu věnují docela dost, konkrétně tady http://suppversity.blogspot.cz/search?q=soy
Moje osobní zkušenost je velmi negativní. Příležitostná umírněná konzumace samozřejmě nezpůsobí žádnou katastrofu, ale rozhodně bych se nespoléhal na sóju jako hlavní nebo jeden z hlavních zdrojů bílkovin.
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
|
| nahoru |
|
 |
blikk
|
Zaslal: ne září 22, 2013 4:08 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem zase včera četl několik článků, že vlastně nikdy nebylo prokázáno, že by soja nějak ovlivnovala hladiny hormonů a naopak nedávno se zjistilo, že obsahuje kompletní spektrum bílkovin, jako jediná bílkovina rostlinného typu. Četl jsem o tom hlavně proto, že tento semestr mám blbý rozvrh a nestíhám tolik brígády, takže budu muset místo 2 dávek syrovátkovýho dát asi jen jednu a právě jsem uvažoval nahrazením sojovým proteinem nebo obecně místo masa občas sojový (normální taky, ale prostě si to teď nemůžu dovolit). Nevíte jak to teda ve skutečnosti s tím sojovým masem je? I v některých knížkách jsem teď četl, že se zjistilo, že je vlastně soja ideální, tak fakt nevím.
|
|
| nahoru |
|
 |
LukeH2O
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: po září 23, 2013 2:55 am Předmět: |
|
|
A jak je na tom sojový protein? Vychází totiž opravdu o hodně levněji a pokud by se v podstatě vyrovnal sojový izolát jiným....
|
|
| nahoru |
|
 |
LukeH2O
|
Zaslal: po září 23, 2013 10:18 am Předmět: |
|
|
Já osobně bych sojový protein volil jako zpestření jídelníčku, nikoliv hlavní stavební látku. Podobně je i zajímavé zpestření hráškový protein. Ale základ by asi měl být syrovátkový a kaseinový protein. Toť pouze můj názor
|
|
| nahoru |
|
 |
blikk
|
Zaslal: po září 23, 2013 7:38 pm Předmět: |
|
|
Pak ovšem by to znamenalo, že sója v podstatě může nahradit maso. Pokud by obsahovala kompletní bílkoviny? A výhod je plno a to velmi zásadních - v prvé řadě cena, za druhé skladnost (nemusí být v ledničce, trvanlivost v podstatě neomezená), snadnost přípravy (hodim kostky do vody a je to... neobírám, neokrajuju, rychlá příprava...).
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: po září 23, 2013 7:55 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|