|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gohan

|
Zaslal: st září 26, 2012 9:55 pm Předmět: Protein shake na snídani |
|
|
Zdravím, vím že dávat si po ránu jen proteinový shake není zdaleka optimální a že by se proteinem rozhodně nemělo nahrazovat jídlo a už vůbec ne snídaně.
Jaké k tomu jsou důvody?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st září 26, 2012 10:04 pm Předmět: Re: Protein shake na snídani |
|
|
Protože za půl hodiny tělo nebude vědět, žes něco jedl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: st září 26, 2012 10:05 pm Předmět: |
|
|
Trochu specifičtěji  docela mě zajímá jak k tomu dochází a jaktože k tomu nedochází při normálním jídle.
|
|
| nahoru |
|
 |
Kratus
|
Zaslal: čt září 27, 2012 2:17 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | Trochu specifičtěji docela mě zajímá jak k tomu dochází a jaktože k tomu nedochází při normálním jídle. |
důvodů je několik, první je asi objem a složení shaku (cca 40g prášku a 0,5l mléka/vody)
což při rychlosti jakou zpracuješ vodu neni ideální a v podstatě máš jen 40g prášku, což je co do objemu prd a máš pocit hladu. Pokud to srovnáš s normální snídaní typu jogurt nebo mléko + vločky které v žaludku ještě nabydou + nějaké ovoce a čaj, objem hmoty je jasný.
dál je to složení - bílkoviny v shaku jsou už naštěpené (odpadá část práce enzymů v žaludku) a tudíž se stráví mnohem rychleji. Tělu sice dodáš bílkoviny ale jen na cca 1 hodinu narozdíl od např vajec nebo tvarohu, které se tráví postupně několik hodin.
problém bych také viděl ve složení samotné snídaně, po ránu potřebuješ hlavně sacharidy, nejlepší jsou asi vločky, celozrnné pečivo apod.
Naposledy upravil Kratus dne čt září 27, 2012 9:32 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt září 27, 2012 3:13 pm Předmět: |
|
|
V ústech se ti bílkoviny neštěpí, kratusi. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Akulla

|
Zaslal: čt září 27, 2012 6:10 pm Předmět: |
|
|
podle me tady je nejlepsi nacrt zakladniho jidelnicku, ktery jde najit na interentu
body-test.cz/nacrt-zakladniho-jidelnicku
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: čt září 27, 2012 6:53 pm Předmět: |
|
|
| Akulla napsal: | podle me tady je nejlepsi nacrt zakladniho jidelnicku, ktery jde najit na interentu
body-test.cz/nacrt-zakladniho-jidelnicku |
To je krásné, ale je to úplně offtopic.
|
|
| nahoru |
|
 |
Akulla

|
Zaslal: čt září 27, 2012 7:47 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | | Akulla napsal: | podle me tady je nejlepsi nacrt zakladniho jidelnicku, ktery jde najit na interentu
body-test.cz/nacrt-zakladniho-jidelnicku |
To je krásné, ale je to úplně offtopic. |
no tam je prave napsano, ze protein s ovocem je docela vhodny na snidani:
Snídaně – velké jídlo, minimálně 30 g bílkovin a více (hranice u 50 g), hodně sacharidů, celkem až 25 % energie z celého dne
zdroje bílkovin: vařená vajíčka (smažená jezte minimálně; konzumujte vždy ale celá vejce i se žloutky), vývar bez masa, mléko, jogurt, kefír, podmáslí
zdroje sacharidů: obilné kaše (ovesné či žitné vločky, krupice, jáhly, kuskus, pohanka, bulgur, amarant, quinoa), celozrnné pečivo (nejlépe žitné nebo špaldová), ovoce
zdroje tuků: ořechy/jádra/semínka, může být trochu tvrdého sýru (ne tavený)
alternativa snídaně: gainer nebo meal replacement nebo protein+ovoce
zásadně nevhodné potraviny po ránu: maso, luštěniny, velké množství tvarohu. Ráno má žaludek málo kyseliny a neumí trávit maso. Luštěniny a tvaroh se také tráví delší dobu a hlavně se pomalu uvolňují do krve.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: pá září 28, 2012 12:10 am Předmět: |
|
|
Takže znova: Já se neptám CO jíst na snídani, ale ptám se, PROČ není samotný proteinový shake vhodná náhrada snídaně.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: pá září 28, 2012 12:13 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Francoa

|
Zaslal: pá září 28, 2012 10:03 am Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | | Takže znova: Já se neptám CO jíst na snídani, ale ptám se, PROČ není samotný proteinový shake vhodná náhrada snídaně. |
Podle mě si ten protein můžeš dát ale musíš ho upravit podle tohoto receptu od Vincenta Girondy.
Snídaně -
12 oz. půl a půl
2 vejce
1 polévková lžíce Mléčného & vaječného Proteinu
1 oz. Aminokyseliny
Dodatky, které budou použity s tímto nápojem:
3-4 tablety trávicích enzymů
1 tablet ribózy
1 tableta železa
3 Capsle Klíčkového oleje
takhle to dělam už rok a ješte se mi nic nestalo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Kratus
|
Zaslal: pá září 28, 2012 10:06 am Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | | Takže znova: Já se neptám CO jíst na snídani, ale ptám se, PROČ není samotný proteinový shake vhodná náhrada snídaně. |
1. protože ho strávíš za hodinu a využiješ z něj jen určité % neboť ráno tělo nepotřebuje tolik bílkovin naráz
2. v protein shaku nejsou sacharidy které jsou ráno potřeba
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá září 28, 2012 10:48 am Předmět: |
|
|
Ty potřebuješ nastartovat trávení a celý metabolismus právě kvalitní a "pevnou" snídaní (snadno stravitelné snídaně spíše jen před ranním tréninkem). Ráno potřebuješ všechny makroživiny, nejen bílkoviny. A nejde jen o makroživiny, ale i mikroživiny a fytochemikálie, které v proteinovém koktejlu nenajdeš.
Dále po lačnění v noci se nahromadila žluč ve žlučníku a je vhodné ji právě nechat zase vyměnit za novou tím, že si dáš i nějakou tu porci tuků, které v proteinu opět nenajdeš. Při pravidelném dlouhodobém skladování zluči se ti mohou vytvořit kameny, kort když k tomu máš třeba predispozici. Chyběla by ti také vláknina. A také, což mám potrvzené i z více stran ale nedokážu si to racionáně vysvětlit, při takhle malé nedostatečné a ještě tekuté snídani si rozhodíš inzulin na celý den a pak máš neustále pocit hladu (což se stává i při nedostatečném vyspání, ale to souvisí zas s leptinem). Stačí ti to takhle aspoň? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: pá září 28, 2012 11:32 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Gohan napsal: | | Takže znova: Já se neptám CO jíst na snídani, ale ptám se, PROČ není samotný proteinový shake vhodná náhrada snídaně. |
Ty potřebuješ nastartovat trávení a celý metabolismus právě kvalitní a "pevnou" snídaní (snadno stravitelné snídaně spíše jen před ranním tréninkem). Ráno potřebuješ všechny makroživiny, nejen bílkoviny. A nejde jen o makroživiny, ale i mikroživiny a fytochemikálie, které v proteinovém koktejlu nenajdeš.
Dále po lačnění v noci se nahromadila žluč ve žlučníku a je vhodné ji právě nechat zase vyměnit za novou tím, že si dáš i nějakou tu porci tuků, které v proteinu opět nenajdeš. Při pravidelném dlouhodobém skladování zluči se ti mohou vytvořit kameny, kort když k tomu máš třeba predispozici. Chyběla by ti také vláknina. A také, což mám potrvzené i z více stran ale nedokážu si to racionáně vysvětlit, při takhle malé nedostatečné a ještě tekuté snídani si rozhodíš inzulin na celý den a pak máš neustále pocit hladu (což se stává i při nedostatečném vyspání, ale to souvisí zas s leptinem). Stačí ti to takhle aspoň? |
Jojo, bohatě, dík
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: pá září 28, 2012 11:34 am Předmět: |
|
|
| Francoa napsal: | | Gohan napsal: | | Takže znova: Já se neptám CO jíst na snídani, ale ptám se, PROČ není samotný proteinový shake vhodná náhrada snídaně. |
Podle mě si ten protein můžeš dát ale musíš ho upravit podle tohoto receptu od Vincenta Girondy.
Snídaně -
12 oz. půl a půl
2 vejce
1 polévková lžíce Mléčného & vaječného Proteinu
1 oz. Aminokyseliny
Dodatky, které budou použity s tímto nápojem:
3-4 tablety trávicích enzymů
1 tablet ribózy
1 tableta železa
3 Capsle Klíčkového oleje
takhle to dělam už rok a ješte se mi nic nestalo. |
No jasně, už vidím kolik lidí se bude z rána jebat s tabletkama místo aby se najedli pořádně
Jinak speciálně pro tebe, ještě jednou, neptal jsem se JAK a s ČÍM to udělat, abych mohl na snídani mít protein, ale otázka byla zcela jasně daná jako PROČ není SAMOTNÝ proteinový shake vhodný jako náhrada snídane. Nechtěl jsem to vědět z toho důvodu že bych chtěl snídat protein, ale proto, abych tuto informaci kdyžtak měl, když ji někdy budu potřebovat. Rozumíme si?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|