Jak na angličtinu??

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak na angličtinu??  Úvodní stránka -> Ostatní -> Jak na angličtinu??
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máča napsal:
Teď nastupuju do páťáku na výšce, takže do Anglie bych mohl teoreticky vyjet v létě. Začnu s těma seriálama a napadlo mě, že bych mohl zkusit překládat anglické sportovní články- to by mě mohlo i jakžtatž bavit a myslím, že tam ta angličtina nebude nijak extra složitá.
Doučování zatím neplánuju, už jsem před časem chodil.Pomohlo mi to v gramatice, ale slovní zásobu a překlad se myslím nejlíp naučím právě těma seriálama atd.

Prošvihl jsi čas. Měls jet tohle léto do USA či se podívat na Erasmus. Do Anglie stále jet můžeš, sice tam budeš pravděpodobně dělat u pásu, ale pokud budeš sdílet bydlení s ukecanými lidmi, tvá angličtina půjde nahoru hodně rychle. U seriálů se naučíš jakž takž rozumět, ale ne mluvit.

Edit: Ještě mě napadlo. Než ztrácet čas v Anglii u pásu, přes léto se pořádají, řekněme tábory, pro mladé lidi z celého světa. Pracuješ tam nějakých 4-6 hodin a za to máš jídlo, ubytování a různé výlety. Hlavní výhodou je že se tam sjedou mladí lidé z celého světa a každý si tam chce pokecat, tudíž na rozmluvení neexistuje asi nic lepšího, krom placených kurzů.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kecem

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 5:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Určitě jsou seriály parádní věc, můžu doporučit Futuramu , dobře se poslouchá a titulky žádné nepotřebuješ.

Co bych ti ale určitě doporučil, tak si stáhni iTunes (pokud nemáš) a odebírej podcasty. Jsou tam podcasty zaměřené přímo na výuku angličtiny. Osobně odebírám ENGLISH AS A SECOND LANGUAGE PODCAST ( http://www.eslpod.com/website/index_new.html ), mluví to nějaký profesor z Kalifornie, takže pokud ti nevadí US angličtina (já ji preferuju, uk nemám rád a už vůbec nemám rád aussie), tak ti to dá hodně moc. Nemluví tam vůbec o nějakých kravinách, jsou tam roleplay (žádné nakupování, cestování atd..,ale třeba overbearing dad, getting fired from a job..) a English cafe , kde mluví třeba o spolcích na univerzitách, us autorech. Mluví fakt pomalu a vysvětluje, co jak máš vyslovovat.

A k tomu mluvení, docela jsem čuměl v Praze. Cítil jsem se tam jak cizinec. V Hard Rocku jsem kecal s barmankou z Kanady (myslela si, že nejsem Čech, tak to mě zalichotila , protože sama říkala, že Češi a angličtina nic moc ), na Staromáku ti černoši se snaží prodat weed, takže tam si člověk pokecá.

Jinak plánuju příští prázdniny za velkou louži díky Work and Travel. Byl někdo? Docela bych pokecal..
Crewe

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím. Teď jsem taky objevil tenhle topic, jelikož je to pro mě akorát aktuální... - Tenhle rok maturuju z AJ. - Angličtinu mám za 3. - Neučím se to, kašlu na to. Beztak nás v tý škole moc nenaučej... - Furt jenom děláme nesmysli z učebnice, nemluvíme.
- Nebudu sem psát, že můj cíl je si AJ zlepšit a odmaturovat, to je jasný. Spíš mi jde o to, že prostě zaboha nerozumím těm kulturisťáckejm filmům :-D - Dost mě to štve, jelikož na to titulky vůbec neexistujou. Něco pochytím, ale opravdu jen něco. - Což mi je k hovnu.
Poslední dobou jsem se začal dívat na filmy s titulkama. - A je to znát, film od filmu pomaličku, trošičku víc rozumím, takže v tom hodlám pokračovat.
Chtěl bych začít sledovat ještě seriály s titulkama (s CZ. , jelikož si na to bez titulek nevěřím) - Seriály, myslíte, že bude dobrej nápad začít třeba na Griffinovejch/Futuramě a potom přejít na How I Met Your Mother? - Co by mi mohlo pomoci, abych dokázal porozumět kulturistickému filmu? Díky.
Waffels

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem v maturitním ročníku. Je naprosto jedno na co se budeš v té angličtině dívat, hlavně že to bude original a upřimně bych ti doporučil radši s originalnima titlama.
Bez urážky je ale drsné, že ve čtvrtáku prostě nerozumíš takové banalitě jako je třeba nějaký kulturistický film, nadruhou stranu vím, že to tak má relativně velká část lidí (studentů) co znám, pokad nemaj sami nějakou iniciativu se ten jazyk učit, tak si v 18ti letech anglicky neuměj ani objednat kafe a muže za to jenom naše pojebané školství a učitelé.
Plus neni to jenom o tom čuměni na filmy, divej se na anglicke tv stanice ne na podělanou novu, překladej si songy, čti a překladej si seriozni anglicke zpravodajstvi a nečti pojebane novinkycz, nebo prostě chatuj etc. je toho hodně co mužeš dělat.
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Crewe - přesně jak ti radí kolega nademnou, čti zprávy v AJ, poslouchej radio, kde mluví anglicky atd.

Futurama, Griffinovy nebo třeba Simpsni (na ty jsem koukal s učitelkou já), zezačátku AJ dabing a české titulky, poté s anglickýma titulkama (jakmile nebudeš rozumět slovíčku - PAUZA - slovník), poté bez - jen čistě poslech. Tu angličtinu si musíš naposlouchat, porozumět jejich zkratkám atd.

HIMYM není tak jednoduchý na překlad, to si nech na později .

Podívej na tenhle kanál, ta ženská mluví hezky a srozumitelně:
smetak

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejjednodusi na anglictinu mas takovy ty manga pohadky a masakry. Ne, nemyslim tim chapadla vsude, kde te napadne
Narcooo

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.csfd.cz/film/231617-anglictina-extra/

Tomuhle musis rozumet i kdyby si nechtel
Btw ja sem se nejlip pripravoval z prekladu . Vzal sem Bridge a proste sem jel ,kdyz te to bude trosku bavit tak je maturita pak docela fraska .
Crewe

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 4:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za rady kluci. - Dneska začínám s komplet filmama v ANG. (Předtím to bylo jenom občas, když film nebyl nadabovaný :-D)
- Začnu s Griffinovejma s CZ titulkama. (Byl bych rád, když bych po pár seriích mohl přejít na ang. tit. ,dále budu pokračovat na Futuramu a potom HIMYM)
- Anglický texty si čtu hodně, ale bez slovníku a jenom tak si to vduchu překládám ani nevnímám, jestli tomu rozumím, nebo ne, ale většinou to nějak sesmolím. - Hodně chodím na BB.com/CAJ.com/MD.com apod. Začnu si číst ještě zprávy na bbc a uvidíme, jak se to zlepší.
- Jo já vím, že je drsný, že nerozumím kult. filmu, ale prostě nikdo to po mě nikdy nechtěl, tak proč jsem se to měl učit. Bohužel toho teď lituju.. - Snad se mi ta angličtina dá do kupy. Ani mě osobně to nijak netrápí, jelikož stejně s angličtinou jako já je na tom polovina třídy - Jak jsem psal, učitelka po nás nic nechce, jenom furt děláme zasran* cvičení v učebnicích. - To je vše...
Wass

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 6:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nás na "prestižní" střední škole učí angličtinu Ruska, která někdy neumí ani česky... taky šílenost; na AJ jsou nejlepší zezačátku hry a filmy, třeba HIMYM mi přijde na pochopení angličtiny strašně jednoduchej, oproti TBBT, tam s AJ titulkama nerozumim ani půlce vtipů... co vim od ségry, tak ta si dost pochvalovala nějaký AJ kurz, kde se fakt hodně mluvilo, to je nejlepší možnost, jak se naučit jakejkoliv jazyk, mluvit mluvit mluvit :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak na angličtinu?? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: