Zažívací problémy se suplementací

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zažívací problémy se suplementací  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zažívací problémy se suplementací
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Miloš Barna

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 5:37 pm    Předmět: Zažívací problémy se suplementací Odpovědět s citátem

Již rok chodím do posilovny a zařadit suplementy vzhledem k mému věku (17 let) jsem se rozhodl a před nějakou dobou. Nechtěl jsem tělu způsobit nějaký velký šok, neboť na takto podanou stravu není zvyklé, tím pádem jsem začal pouhým proteinem. Tento syrovátkový protein byl vyroben firmou Sport NUTRITION. Začal jsem tedy dávkou 30g jednou denně po tréninku. Po každé dávce jsem cítil nadýmání a občas bolesti břicha. Nepřikládal jsem tomu velkou pozornost a koupil jsem si i kaseinový protein a začal jsem dávkovat i před spaním. A se zvýšením dávky přišla bohužel i řídká stolice a zřídkakdy i průjem. To se mi již zdálo divné a úplně jsem proteiny vysadil a po nějaké době tyto zažívací problémy přestaly. Usoudil jsem, že právě tento protein pro mne není vhodný a zakoupil jsem jiný. Konkrétně to byl Compress Expand Colostrum od Nutrendu. Měl jsem pouze jednou denně zmíněnou dávku 30g syrovátky a problémy se vrátily. Ten stejný postup jsem zkusil i s Gainerem od USN a vše se opakovalo.
Chtěl bych čas strávený v posilovně (3-4x týdně) co nejvíce zefektivnit, proto bych rád užíval v objemové fázi aspoň gainer. Spím minimálně 8 hodin denně a snažím se jíst tak, abych v objemové fázi měl alespoň 2g bílkovin na kg tělesné hmotnosti a také pořádnou dávku sacharidů. Když jsem ale jídelníček procházel bod po bodu, s normální stravou (u mě to znamená snídani doma, svačinu ve škole, oběd ve školní jídelně, svačinu leckdy ve škole nebo doma a večeři doma) jsem těchto hodnot nedosáhl.
Druhý den po cvičení zejména hrudníku a tricepsů mě svaly bolí opravdu hodně (víc než při suplementaci). Pro toto jsem hledal vysvětlení a našel jsem, že to může být způsobeno nedostatkem bílkovin.
Za rok, kdy se o bodybuilding opravdu dost zajímám (odbírám Muscle&Fitness, občas Svět kulturistiky, ptám se kde můžu, čtu pečlivě tuto stránku) jsem na svůj problém nenašel odpověď. Projel jsem celé fórum a podobný problém jsem tu nenašel, tak doufám, že jsem nic nepřehlédl, protože číst tenhle sloh nezabere málo času.
Předem děkuji za odpověď.
Miloš Barna
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 5:41 pm    Předmět: Re: Zažívací problémy se suplementací Odpovědět s citátem

S čím si proteiny míchal?
Archi

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já měl podobný problém, ale jen když jsem si dal velkou dávkou ( proteinu, gaineru ) anebo jsem to moc málo zředil.Také když jsem to míchal s mlékem nebo když jsem předtím měl nějaký mléčný výrobky.Od té doby co to míchám s vodou a hlavně hodně ředím se mi to stává vyjímečně.

Ale stejně mi přijde, že zažívací potíže mám pořád a taky se z toho stala věc psychiky.Že čím víc na to myslím tím je to horší, něco jak placebo
seeya

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mam tiez travenie ako male dieta, tak sa k tomu vyjadrim. Tiez som si myslel ze som nejaky lovec mamutov alebo co a jedaval strasne vela masa a k tomu som skusal rozne proteiny. Vacsinou to koncilo srackou a niekolkodnovym pokazenym zaludkom. Nedavno som sa na to vykaslal a davam hlavne sacharidy, maso iba tak normalne a cuduj sa svete problemi zmizli.
Ponaucenie (pre mna) je ze bielkoviny sa bez dostatocneho prisunu sacharidov jednoducho nestravia. Skoda ze som to pochopil dost neskoro.
Vidlák

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 6:28 pm    Předmět: Re: Zažívací problémy se suplementací Odpovědět s citátem

Miloš Barna napsal:
abych v objemové fázi měl alespoň 2g bílkovin na kg tělesné hmotnosti

Tak pokud počítáš jen živočišné bílkoviny, tak už je to slušná nálož. To slovo alespoň mě dost straší. Zajímalo by mě, kde je ta horní hranice, protože i 2g na kg mi přijde až až.
Miloš Barna

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 6:54 pm    Předmět: Re: Zažívací problémy se suplementací Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
S čím si proteiny míchal?

Proteiny
jsem přes den - po tréninku míchal s vodou, kvůli rychlejšímu vstřebávání. Po tom, se mi dělalo více špatně. Po mléku to bylo lepší. To jsem užíval hlavně na noc.
Miloš Barna

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 6:57 pm    Předmět: Re: Zažívací problémy se suplementací Odpovědět s citátem

Vidlák napsal:
Miloš Barna napsal:

Tak pokud počítáš jen živočišné bílkoviny, tak už je to slušná nálož. To slovo alespoň mě dost straší. Zajímalo by mě, kde je ta horní hranice, protože i 2g na kg mi přijde až až.

Narazil jsem na to více než v 10ti zdrojích, přesně na tohle množství. Samozřejmě se jedná o všechny druhy bílkovin. Tzn., že když si přečteš složení jakéhokoliv výrobku, je tam většinou udán počet bílkovin v gramech. Když to celé spočítáš, tak bych já, pokud chci očekávat nějaký nárůst čisté svalové hmoty měl jako 78kg vážící, přijmout 156g bílkovin.
Miloš Barna

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:
Ja mam tiez travenie ako male dieta, tak sa k tomu vyjadrim. Tiez som si myslel ze som nejaky lovec mamutov alebo co a jedaval strasne vela masa a k tomu som skusal rozne proteiny. Vacsinou to koncilo srackou a niekolkodnovym pokazenym zaludkom. Nedavno som sa na to vykaslal a davam hlavne sacharidy, maso iba tak normalne a cuduj sa svete problemi zmizli.
Ponaucenie (pre mna) je ze bielkoviny sa bez dostatocneho prisunu sacharidov jednoducho nestravia. Skoda ze som to pochopil dost neskoro.

Děkuju moc za radu
Akulla

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 7:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no kdyz Ti tekuta strava nedela dobre, radeji bych ji temer omezil. Uplne normalne jde prijmout dostatek sacharidu i bilkovin v pevne strave. Pit ciste proteinovy napoj po treninku neni vubec vhodne, je treba ho michat s maltodextrinem nebo glukozou, pit samostatny vysokoprocentni protein je tak na odrovnani jater. Telo potrebuje hlavne cukry, teda nejaky sacharidak s nizkym obsahem bilkovin. A po dvou hodinach poradne jidlo. Rikam, zkus uzivat tekutou stravu jen po treninku, no a kdyby to nadymani a obtize pokracovali i nadale, sacharidak zmen na slazene mleko Muller, stoji kolem 20Kc, coz neni tak hrozne. Sice ti gainer nenahradi na 100%, ale porad lepsi nez nic. A pred treninkem uzivej vitaminy C a B, zeleny caj v tabletkach taktez neni spatnej. Na nejake nakopavace typu Assault mas jeste asi cas. Co se tyce gaineru, doporucuji BIGA od Nutrendu. Prichut cokolada je vyborna, banan je naopak velice hnusny. Vyhoda je i v tom, ze muzes koupit male baleni a kdyby Ti nevyhovoval, tak jednoduse ho vyhodis, nebo darujes kamaradovi
https://obchod.ronnie.cz/s-2882-compress-b-i-g.html
Miloš Barna

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 9:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Akulla napsal:
no kdyz Ti tekuta strava nedela dobre, radeji bych ji temer omezil. Uplne normalne jde prijmout dostatek sacharidu i bilkovin v pevne strave. Pit ciste proteinovy napoj po treninku neni vubec vhodne, je treba ho michat s maltodextrinem nebo glukozou, pit samostatny vysokoprocentni protein je tak na odrovnani jater. Telo potrebuje hlavne cukry, teda nejaky sacharidak s nizkym obsahem bilkovin. A po dvou hodinach poradne jidlo. Rikam, zkus uzivat tekutou stravu jen po treninku, no a kdyby to nadymani a obtize pokracovali i nadale, sacharidak zmen na slazene mleko Muller, stoji kolem 20Kc, coz neni tak hrozne. Sice ti gainer nenahradi na 100%, ale porad lepsi nez nic. A pred treninkem uzivej vitaminy C a B, zeleny caj v tabletkach taktez neni spatnej. Na nejake nakopavace typu Assault mas jeste asi cas. Co se tyce gaineru, doporucuji BIGA od Nutrendu. Prichut cokolada je vyborna, banan je naopak velice hnusny. Vyhoda je i v tom, ze muzes koupit male baleni a kdyby Ti nevyhovoval, tak jednoduse ho vyhodis, nebo darujes kamaradovi

takovouhle radu jsem potřeboval, děkuju :)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 9:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Miloš Barna napsal:
Vidlák napsal:
Miloš Barna napsal:

Narazil jsem na to více než v 10ti zdrojích, přesně na tohle množství. Samozřejmě se jedná o všechny druhy bílkovin. Tzn., že když si přečteš složení jakéhokoliv výrobku, je tam většinou udán počet bílkovin v gramech. Když to celé spočítáš, tak bych já, pokud chci očekávat nějaký nárůst čisté svalové hmoty měl jako 78kg vážící, přijmout 156g bílkovin.

Člověk může příjmout podstatně méně, důležité je, aby dosáhnul pozitivní dusíkové bilance. Jestli to bude z 1,1 g nebo 2 g už záleží na jiných faktorech. Tyhle teoretické rady ala příjměte aspoň 2 g na 1 kg TH, jinak Vám svaly neporostou, jsou dost zcestné.

Akulla napsal:
... Pit ciste proteinovy napoj po treninku neni vubec vhodne, je treba ho michat s maltodextrinem nebo glukozou, pit samostatny vysokoprocentni protein je tak na odrovnani jater....

Odrovnání jater? Co to tu šíříš za poplašný zprávy?
Akulla

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 10:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak cisty protein ihned po treninku muze zatezovat jatra ne?
Jorg

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Miloš Barna napsal:
Vidlák napsal:
Miloš Barna napsal:

Člověk může příjmout podstatně méně, důležité je, aby dosáhnul pozitivní dusíkové bilance. Jestli to bude z 1,1 g nebo 2 g už záleží na jiných faktorech. Tyhle teoretické rady ala příjměte aspoň 2 g na 1 kg TH, jinak Vám svaly neporostou, jsou dost zcestné.

Akulla napsal:
... Pit ciste proteinovy napoj po treninku neni vubec vhodne, je treba ho michat s maltodextrinem nebo glukozou, pit samostatny vysokoprocentni protein je tak na odrovnani jater....

Odrovnání jater? Co to tu šíříš za poplašný zprávy?

:DD Ja asi pred 5-timy rokmi skoncil v nemocnici z rovnakeho dovodu.
1, chybajuca vlaknina
2, nadbytok proteinov

jedno pekne rano som isiel na WC a v zachode bola krv. v nemocnici ma otvorili a mal som zapalene hrube crevo. za tyzden som schudol 10 kil..
takze co sa tyka bielkovin 1.5 max 2 g
ak clovek prdi ako vzducholod Zeppelin potom to netravi a nema zmysel davat vela bielkovin.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Akullo, nikde tu nepíšeš o jakou dávku proteinu se po tréninku jedná, o jakou formu, na jakou tělesnou hmotnost, výšku a věk atd.
To je jako bych napsal "sůl ti zkazí dezert". Co se z tohoto trvzení čtenář dozví? Že sůl je do dezertů špatná, nebo zapojí hlavu a řekne si, že to je přitažený za vlasy a hlavně záleží na množství přidané soli?

To, že jsi se dostal Jorgi až do nemocnice, tak to už je vrchol nerespektování těla a ignorance ve stravování. Jinak to říct nejde. Mimochodem Tvůj případ už je doopravdy extrém, ani nechci vědět, jak si se stravoval...
Jorg

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 1:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Akullo, nikde tu nepíšeš o jakou dávku proteinu se po tréninku jedná, o jakou formu, na jakou tělesnou hmotnost, výšku a věk atd.
To je jako bych napsal "sůl ti zkazí dezert". Co se z tohoto trvzení čtenář dozví? Že sůl je do dezertů špatná, nebo zapojí hlavu a řekne si, že to je přitažený za vlasy a hlavně záleží na množství přidané soli?

To, že jsi se dostal Jorgi až do nemocnice, tak to už je vrchol nerespektování těla a ignorance ve stravování. Jinak to říct nejde. Mimochodem Tvůj případ už je doopravdy extrém, ani nechci vědět, jak si se stravoval...

No boli to zaciatky...preto teraz kazdemu odporucujem trenera. Aspon jednu hodinu raz za jeden-dva tyzdne.
Strava pozostavala z klasickych potravin pre kulturistov. vajcia, tvaroh, proteinove prasky.
co som podcenil boli vlaknina, ovocie, zelenina.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zažívací problémy se suplementací Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: