|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mast0d0nt
|
Zaslal: čt srpen 09, 2012 7:16 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | | Mast0d0nt napsal: | | Pr!nc napsal: | | To snídáš výše uvedené potraviny všechny v jedné snídani? |
ano... další jídlo mám až za 4-5 hodin |
A není stejně těch bílkovin zbytečně moc? Já měl za to, že po ránu spíše hodně sacharidů a trochu bílkovin. A to, že nejíš každé 2-3 hodiny určitě neznamená, že přijdeš o svaly. |
ptal jsem se na ten sejra, interval mezi jídly mám 4-5 hodin, o svaly se vážně nebojím... ale díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kuše
|
Zaslal: čt srpen 09, 2012 7:24 pm Předmět: |
|
|
přes pm jsem ti poslal kvalitnější diskusní forum o posilování a všeho kolem, tady se normální odpovědi nedočkáš...
k tématu:
U sýrů platí univerzální pravidlo, které říká, že se zvyšujícím se zastoupením tuku v potravině klesá podíl bílkovin. Pět plátků (100 g) 30% Eidamu přinese tělu 30 g bílkovin. Stejné množství 45% Eidamu o trochu méně – 24 g bílkovin. Protože sportovci vyžadují pro ochranu či růst svalové hmoty, reparaci tkání a podporu imunity vyšší příjem bílkovin, jsou méně tučné sýry i pro osoby s vyšší spotřebou energie výhodnější. Mléčná bílkovina obsahuje plné spektrum všech nepostradatelných aminokyselin. Sýry jsou tedy výborným zdrojem hodnotných proteinů. Množství bílkovin v sýrech (zvláště tvrdých) je poměrně velké. Bílkoviny významně zatěžují trávící soustavu a tím vytváří méně příznivé podmínky pro práci kosterní svaloviny. Není tedy dobré sýry jíst těsně před intenzivní fyzickou aktivitou. Bílkoviny v sýrech jsou v podobě kaseinu. Kasein se dlouho tráví a prodlužují pocit sytosti po jídle. Tím se sýry hodí buď na snídani, oběd nebo večeři, popř. v jakémkoliv jídle, které není v brzké době následováno sportovním výkonem. V sýrech se nachází poměrně velké množství tryptofanu – aminokyseliny, která uvolňuje od stresu a napomáhá navodit spánek.
Trenéra bych nakopal do prdky
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt srpen 09, 2012 7:31 pm Předmět: |
|
|
Jen bych dodal, že ne všechny sýry jsou pouze na bázi kaseinu. Existují i syrovátkové sýry, které by měly být rychleji stravitelné.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: čt srpen 09, 2012 7:32 pm Předmět: |
|
|
| kuše napsal: | | přes pm jsem ti poslal kvalitnější diskusní forum o posilování a všeho kolem, tady se normální odpovědi nedočkáš... |
ano ano, a právě proto jsi sem postnul článek z jiné diskuze, která nám dodává tak potřebné a hodnotné informace (v tomto případě o sýru), jako například:
| kuše napsal: | | Tím se sýry hodí buď na snídani, oběd nebo večeři, popř. v jakémkoliv jídle |
|
|
| nahoru |
|
 |
Partridge

|
Zaslal: čt srpen 09, 2012 7:43 pm Předmět: |
|
|
Kuše
A co by jako měl čekat? Že mu na takovou banální otázku k jejíž zodpovězení mu stačí 5 sekund a dvě hesla do googlu cele forum bude odpovidat?
A ty bys mohl propříště hodit k svojemu postu zdroj nbo jenom rovnou odkaz na článek, vypadá to potom pěkně lacině když tak qoutuješ cizí práci. _________________ If the Jesus comes back, we will kill him again.
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: čt srpen 09, 2012 8:06 pm Předmět: |
|
|
banda tupejch stád se ozývá... :) ahoj
|
|
| nahoru |
|
 |
Jorg

|
Zaslal: so září 29, 2012 10:27 am Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | řekl bych, že pokud nejsou tvé ambice v posilovně soutěžní, může tě kvalita bílkovin nechat naprosto chladným, ale jak se říká i skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále...
zhruba je to o tom, že z 1 g čisté svalové bílkoviny třeba hovězího masa tělo zabuduje x g tělu vlastních svalů, z 1 g čisté bílkoviny celého vaječného bílku, bílkoviny konktrétního sýra, atd. tělo zabuduje -/+ nějaké procento tělu vlastních bílkovin, už to chápeš? , některý cihly na stavbu jsou lepší, nekterý horší, některý stojí více peněz, některý méně, s některýma se pracovníkovi Pepovi líp dělá, zatímco Jardovi padají z ruky a nedrží mu směr..., taky záleží na maltě a vodě hlavně a jestli cikáni Gejza s Dežem nechodí na stavbu cihly rozkládat (katabolismus)... |
dobre vysvetlene:) _________________ Za 20 rokov budeme lutovat to na co dnes nemame odvahu..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|