Zažívání - střeva, bad supplements

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zažívání - střeva, bad supplements  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zažívání - střeva, bad supplements
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
RavenStalker

PříspěvekZaslal: út říjen 02, 2012 8:55 am    Předmět: Zažívání - střeva, bad supplements Odpovědět s citátem

Zdravím

Po přežírání na dovolené (kde bylo vše v pořádku) jsem se rozhodl zakoupit nějaké doplňky a začít pořádně bušit. Jenže asi po týdnu, dvěma jsem začal chodit na WC cca 4x denně a kvalita nebyla nic moc. Už to trvá tak 14 dní, pořád jsem nafouklej a prdím a to je zkrátka moc a je třeba to začít řešit - špatné trávení = špatné využití živin a to mě stojí další prachy za vy*rané jídlo protože nic nezužitkuju a není to zdravé.

Suplementy jsem bral:

1. Beta Alanin sypaný - první týden 10-15g nasycovačka a poté cca 6g denně ve 2 dávkách.
2. Crea Bomb (směs creatinů) 25g týden a poté cca 10g denně (jednu ráno a jednu po tréninku)
3. Kofeinové Tablety Prom-in 200mg cca hodinu před tréninkem dvě

Můj osobní dojem je, že to buď způsobuje špatně rozpuštěný beta alanin - krystalky a nebo stearát hořečnatý z kofeinových tablet.

Řešení jsem zvolil následující:

1. vyčištění střev - myslím že Carbocit bude stačit, Endiaron je spíš na něco bakteriálního/virového původu - cca 3 dny a lehčí dieta.

2. navrácení mikroflory - Hylak forte (po fázi vyčištění)

3. začít zlehka s bílkovinama a až to bude OK, jíst normálně a potom zkusit která z těch 3 ptákáren to způsobuje.

Má někdo nějaký lepší nápad? Myslím, že žaludkem to nebude, jídlo se snažím pořádně rozkousat, vlákninu jím taky, mezi jídlem pauzy cca 3+ hodiny. Piju mezi jídly.

Děkuji za rady.

PS: Neřekl bych že to má takový vliv ale forma šla do prčic a síla taky menší než v dietě
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luster

PříspěvekZaslal: út říjen 02, 2012 10:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zkus na den vynechat vsechny sacharidy, tim bys mohl zjistit jestli to neni ten duvod.. k bilkovinam dej samozrejme dost tuku (napr. 150B/200T na den), zeleninu muzes, ovoce uplne vynech..

btw hylak forte funguje vyborne
RavenStalker

PříspěvekZaslal: út říjen 02, 2012 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
zkus na den vynechat vsechny sacharidy, tim bys mohl zjistit jestli to neni ten duvod.. k bilkovinam dej samozrejme dost tuku (napr. 150B/200T na den), zeleninu muzes, ovoce uplne vynech..

btw hylak forte funguje vyborne

Sacharidy jsem zkoušel snížit třeba na 2x denně a větší prodlevou a výsledek byl stejný. Není přeci normální aby člověk nestrávil zničehonic sacharidy když jsem jich na dovolený jedl minimálně 400g denně. Po rýži mi je trošku těžko tak jsem zkoušel těstoviny a pořádně je rozvařit nebo třeba jen banány. Večer jsem si dal pečené brambory (moje nejoblíbenější sacharidy, těch sním většinou spoustu v pohodě) a ráno jsem hned šel sr**t "loose stool" a k snídani třeba jen tvaroh/sýr/vajíčka a za 3 hodiny jsem šel zase atd... Pokud by to byl ten důvod mohl bych mít nějakou alergii na lepek nebo podobný chujoviny a musel bych to řešit dál

Jinak jsem jel 3+ měsíce dost na způsob renegade diet - carb back loading, potom obžíračku asi 10 dní a chtěl jsem něco na princip článku testosteronová výživa (v mém případě prostě jen přidat víc sacharidů k celku abych mohl nabírat) ale něco mi to kazí.

Bílkoviny + tuky jím z tučných zdrojů: vepřové, shwarzwaldská šunka, celá vejce, tučný tvaroh, mozarella... a občas i nějaké oleje - lněný, olivový, rybí, kokosový a občas nějaké to máslo nebo něco "špatného" na zvýšení Kcal (ale vyhýbám se absolutním svinstvům)
RavenStalker

PříspěvekZaslal: út říjen 02, 2012 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S těma sacharidama jsem myslel, že budu muset třeba 2,3 dny je nejíst vůbec a bílkovin minimálně a nechat tělo a trávení odpočnout. To udělám spolu s těmi opatřeními výše.
Luster

PříspěvekZaslal: út říjen 02, 2012 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak moznosti je nekolik, taky si treba muzes udelat klistyr (tady ale nemam osobni zkusenost), snizit bilkoviny je urcite taky vhodny, ale imho v kombinaci s tukama by nemely delat nejaky problemy (drzel bych se zatim cca kolem 1,5g/kg), pak sou dalsi trochu vic "HC" postupy, treba se zivit jenom zeleninovejma stavama apod., ale to bych si nechal nekdy do pozdejsiho veku

kazdopadne dej pak vedet, jak postupujes..
U.B0B

PříspěvekZaslal: út říjen 02, 2012 5:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pamatuju partu chlapu, kteri se kdysi (pred cca 30ti lety) procistovali tak, ze (jednou rocne) kazdy den v tydnu (t.j. 7 dnu), usli 50km - bez jidla, pouze ovocne stavy a voda .... :)
RavenStalker

PříspěvekZaslal: út říjen 02, 2012 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U.B0B napsal:
pamatuju partu chlapu, kteri se kdysi (pred cca 30ti lety) procistovali tak, ze (jednou rocne) kazdy den v tydnu (t.j. 7 dnu), usli 50km - bez jidla, pouze ovocne stavy a voda .... :)

To bych umřel 3x - jednou při té chůzi, podruhé bez jídla a po třetí nucen jíst ovoce...
RavenStalker

PříspěvekZaslal: út říjen 02, 2012 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zatím jsem dal 5 tablet carbocitu a odpoledne to ze mě vylítalo, teď jsem dojel trénink a sním kilo amerických brambor a vepřovou kotletu a uvidíme :D na WC jsem nebyl už pár hodin.
Suplementy vynechány všechny dnes.
nEcro

PříspěvekZaslal: út říjen 02, 2012 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Klystyr je pry nej no... pokud je to na tebe hard zkus se podivat treba na

https://obchod.ronnie.cz/s-4639-10-day-detox-box.html - co sem slysel jsou na to super reference a ma to taky svou logiku, ja ho i vyzkousel a sel sem asi 4kg dolu no. ale pak jakakoliv suplementece slapala uplne jinak
RavenStalker

PříspěvekZaslal: st říjen 03, 2012 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ráno: americké brambory + eidam
Odpoledne: kyselo, bramborová kaš + 3x párek (no fuj!) + 1x scitec dig enzymes
Po tréninku 20g malty 20g whey + 2 gramy creatinu
Večer: 150g kolínek, kečup, olivový olej, rajčata, vepřová pečeně 2x scitec dig enzymes
Teď: 2x kaiserka (1 se šunkou, jedna se slaninou) + 2ml hylak

Před spaním: 150g kolínek, kečup, eidam, olivový olej, rajčata

Zatím to vypadá v pohodě :) na WC jsem byl jen jednou a neprdím skoro vůbec. Piju o mnoho více, mám chuť pít a nechodím tak často na malou, něco živin už jsem do sebe dostal protože ve fitku byl parádní pump
Luster

PříspěvekZaslal: st říjen 03, 2012 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no koukam, ze se s tim neseres.. pro zatim
RavenStalker

PříspěvekZaslal: st říjen 03, 2012 9:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vždyť jsem jeden den skoro nejedl . A přidal jsem pangamin, ty enzymy, hylak, a předtím pročistil uhlím tak už to snad bude OK :) Zítra zkusím vločky a tvaroh a když to bude OK tak budu moci pomalu začít jíst jak bych chtěl
Jsem se cítil slabej a to jsem jedl celej den a byl 5x na WC. Že jsem s tímhle nezačal už dřív

Teď mi ještě chybí abych dostal pořádnou zácpu

Ale je to k něčemu dobré, nejsem to co sežeru ale to co strávím tak si to teď budu hlídat.
Luster

PříspěvekZaslal: st říjen 03, 2012 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RavenStalker napsal:
Ale je to k něčemu dobré, nejsem to co sežeru ale to co strávím
jo, tohle je ale velka pravda, tim se taky posledni dobou ridim

jinak hylak si dal jenom jednou 2ml? dodrz to predepsany davkovani na celej tejden, treba prvni 3 dny si mel davat 3x2ml a potom dalsi 3x1ml, chce to chvili casu, aby se ty streva daly dohromady
RavenStalker

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
RavenStalker napsal:
Ale je to k něčemu dobré, nejsem to co sežeru ale to co strávím
jo, tohle je ale velka pravda, tim se taky posledni dobou ridim

jinak hylak si dal jenom jednou 2ml? dodrz to predepsany davkovani na celej tejden, treba prvni 3 dny si mel davat 3x2ml a potom dalsi 3x1ml, chce to chvili casu, aby se ty streva daly dohromady

JJ jím ho pořád, 2ml 3x denně asi, střídám k jídlům hylak a enzymy.
RavenStalker

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 7:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě jedna věc. Suplementace najednou "funguje" a při mnohem menších dávkách. Asi jsem byl něčím zanešenej protože teď mi stačí poloviční dávka a cítil jsem to jako nikdy a bez zažívacích obtíží. Jsem moc happy
Enzymes Fair Power ® - trávicí enzymy | Survival
Směs účinných trávicích enzymů (amylázy, proteázy, laktázy, lipázy a celulázy).
199 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zažívání - střeva, bad supplements Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: