Rýžovar

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rýžovar  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Rýžovar
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
honzik833

PříspěvekZaslal: st duben 11, 2012 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ryzovar od tefalu RiceCube ( nebo jak se to tedy presne pise) je jiz nekolikrat otestovany. Vetnamsko.thajska/cinska Jasminova ryze, je take hodne v pohode. Chutna dobra, nepripaluje se, neslepuje. Takze nemuzeme si stezovat. Dneska byla dalsi davka ryze a pohodka. Nalozil jsem si sve "Korytko" a dal si porci ryze s masem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pavelcb

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 1:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

honzik833 napsal:
Tak ryzovar od tefalu RiceCube ( nebo jak se to tedy presne pise) je jiz nekolikrat otestovany. Vetnamsko.thajska/cinska Jasminova ryze, je take hodne v pohode. Chutna dobra, nepripaluje se, neslepuje. Takze nemuzeme si stezovat. Dneska byla dalsi davka ryze a pohodka. Nalozil jsem si sve "Korytko" a dal si porci ryze s masem

tak naštěstí ten původní co jsem objednal nebyl na skladě,tak jsem šel do toho tvého A myslím,že jsem udělal dobře
balbi

PříspěvekZaslal: ne duben 22, 2012 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nezkoušeli jste někdy rýži a posypat si ji skořicí? Plánuji to vyzkoušet na večeri, tak snad se nepobleju
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Elwanelyn

PříspěvekZaslal: út září 11, 2012 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

balbi napsal:
Nezkoušeli jste někdy rýži a posypat si ji skořicí? Plánuji to vyzkoušet na večeri, tak snad se nepobleju

Tak to jsem nikdy opravdu nezkoušel.

Ale je pravda, že např. rýže na sladko se skořicí, nemusí být tak špatná, ale jinak jdu "blejt asi s tebou :).

Naposledy upravil Elwanelyn dne st září 19, 2012 9:34 am, celkově upraveno 1 krát
Judson

PříspěvekZaslal: st září 19, 2012 9:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Posledni dobou snad nemine den kdy bych si nevaril 4 sacky ryze, takze opet uvazuji o ryzovaru.
Zatim jako nejlepsi vychazi ne zrovna nejlevnejsi RiceCube od Tefalu.
Jde me ale o obem, na netu pisou kapacita – 8 hrnků a obcas nekde pisou ze to je až 1,5 kg rýže.
Jak je to ve skutecnosti, kolik ryze se tam da pohodlne delat. Muze nekdo uvest vahu v neuvarenem stavu?

diky
Akulla

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no ja nevim, osobne mam s ryzovarem spatne zkusenosti. Kdyz jsem se dozvdel, ze neco takoveho existuje, tak jsem plesal radosti, ze uz nic nemusim varit. Faktem ale je, ze ryze se ve spodku dost prepaluje a ty posledni zbytky nejsou moc dobre. Nehlede na to, ze treba po 3. hodinach ohrivani je velice sucha. Je mozne , ze je to zpusobene tim, ze jsem koupil levny sunt za 5 stovek od SENCORU. Asi nejake ryzovary treba za trojku takovyma problemam netrpi. K tomu mam rad tvrdsi, nerozvarenou ryzi a tu vyrabi jen UncleBens. Sice stoji dvojnasobek, nez konkurence, ale takovou cenu mohou bez problemu nahodit, jelikoz nemaji zadnou konkurenci. Vitana, Bask, Lagris, vsechny tyto znacky delaji ryzovou kasi, a ne ryzi
kid

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rýže je hlavně taková, jakou si ji uvaříš. Každá si žádá své. Nejpozději na druhý pokus musíš umět každý druh uvařit tak akorát.
Akulla

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Rýže je hlavně taková, jakou si ji uvaříš. Každá si žádá své. Nejpozději na druhý pokus musíš umět každý druh uvařit tak akorát.

s timhle nesouhlasim, vezmeme jako priklad bilou ryzi v saccich Vitana. Doba pripravy by mela byt 14 az 17 minut. No a kdyz ji varim tech 15 minut, je nedovarena, po 17 minutach je zase prevarena. U UncleBensu je stanovena pevna doba vareni 10 minut a kdyz ji dokonce vytahnu o minutku drive, furt je dobra. Nekdo ale preferuje ryzi mekci, ktera nasakne vodu. U me je to jinak, takovou tvrdou ryzi jde take mnohem rychleji zkonzumovat, sacek ma stejne mnozstvi sacharidu, ale pritom zaludek nenaplni nejak moc a po trech hodinach si muzu dat dalsi porci
Seva98

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Byt tebou vyzkousim jine druhy ryze jako Basmati, Jasminova, Arborio, Carnaroli, apod.

Bilou obycejnou ryzi v saccich uz nemuzu ani citit, ta chut tech jinych ryzi je uplne, ale uplne jinde.

https://www.zonetraininglog.com
Politolog

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Akulla napsal:

s timhle nesouhlasim, vezmeme jako priklad bilou ryzi v saccich Vitana. Doba pripravy by mela byt 14 az 17 minut. No a kdyz ji varim tech 15 minut, je nedovarena, po 17 minutach je zase prevarena.

V tom případě doporučuji dobu vaření 16 minut, pak by měla být akorát.
kid

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Akulla napsal:
kid napsal:

s timhle nesouhlasim, vezmeme jako priklad bilou ryzi v saccich Vitana. Doba pripravy by mela byt 14 az 17 minut. No a kdyz ji varim tech 15 minut, je nedovarena, po 17 minutach je zase prevarena. U UncleBensu je stanovena pevna doba vareni 10 minut a kdyz ji dokonce vytahnu o minutku drive, furt je dobra. Nekdo ale preferuje ryzi mekci, ktera nasakne vodu. U me je to jinak, takovou tvrdou ryzi jde take mnohem rychleji zkonzumovat, sacek ma stejne mnozstvi sacharidu, ale pritom zaludek nenaplni nejak moc a po trech hodinach si muzu dat dalsi porci

Vaření v pytlíku je barbarský počin - to se nepočítá.

Kvalitu uvaření (spíše dušení) rýže v hrnci řídíš dvěmi veličinami - dobou varu a množstvím tekutiny, kterou použiješ. To ti dávám mnohem lepší možnosti, jak docílit kvalitně uvařené rýže. Mluvím o vaření v normálním hrnci nebo třeba v papiňáku. Rýžovar nepoužívám, tak se k němu nevyjadřuji.
Akulla

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 4:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Politolog napsal:
Akulla napsal:

s timhle nesouhlasim, vezmeme jako priklad bilou ryzi v saccich Vitana. Doba pripravy by mela byt 14 az 17 minut. No a kdyz ji varim tech 15 minut, je nedovarena, po 17 minutach je zase prevarena.

V tom případě doporučuji dobu vaření 16 minut, pak by měla být akorát.

samozrejme jsem zkousel i tech 16 minut, ale tady jde jasne videt, ze se jedna o nejaky jiny druh , ktery tu vodu do sebe musi vsaknout. U Unclebensu je ryze po 10. minutach tvrda, nenasakne vodu a hlavne je dovarena. Co se tyce jinych druhu, tak jsem zkousel Basmati a neco dalsiho, ale bila ryze mi chutna nejak nejvice. Urcite zkusim jasminovou, dost lidi ji chvali. Jinak me bila ryze s velkou pravdepodobnosti nikdy neomrzi, stejne jako testoviny z tvrde psenice. Bezne snim 4 sacky ryze denne, k tomu maso a nejaky salat. Jako zkonzumovat treba 400 gramu sacharidu v bramborech, to je celkem peklo. Jinak pak urcite prejdu na ryzi celozrnou, ktera sice neni tak dobra , ale je zdravejsi, ted musim ovsem pribrat tak 10 kilo, takze je bila ryze na tohle lepsi
kid

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

UncleBens je hlavně parboiled rýže. Takže pokud ti chutná (já ji nemusím) tak si kupuj rýži "parboiled" a asi bude v celku jedno od jakého je výrobce.
Draper

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 4:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Rýže je hlavně taková, jakou si ji uvaříš . Každá si žádá své. Nejpozději na druhý pokus musíš umět každý druh uvařit tak akorát.

Tohle je naprosta pravda, pod kterou bych se podepsal vlastni krvi. :)
Akulla

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 4:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:

Vaření v pytlíku je barbarský počin - to se nepočítá.

tak ja nejsem moc velky kuchar a nechce se mi s tim nejak extremne jebat. Jsem rad , ze hodim sacek do vody a za 10 minut je hotovo, pak mam rano nachystano treba 600 gramu kurecich prsou, nakrajim na mensi kousky, hodim koreni STEAK, trochu olivoveho oleje, vsechno smicham a rozdelim na 2 casti. Na panvi je maso pripravene behem 7 minut. Pak salat: 4 rajcata, 1 cervena cibule, pul salatove okurky, 70 gramu balkanskeho syru, sul pepr, trosku olivoveho oleje. Nakrajim, smicham. A ted mam vlastne pripravene 4 jidla. No a tohle kozumuji tak 15 krat za tyden uz asi pul roku v kuse, vim, ze je to strasne stereotypni jidelnicek, ale ja vlastne nemam cas, ani penize se s tim nejak vice patlat. Kdybych mel pokazde pripravovat nejake jinaci jidlo, tak to financne neutahnu, uz i tak je to celkem financne narocne, alespon pro me

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rýžovar Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: