Dělená strava - konkrétně

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dělená strava - konkrétně  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dělená strava - konkrétně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Archi

PříspěvekZaslal: ne říjen 14, 2012 2:47 pm    Předmět: Dělená strava - konkrétně Odpovědět s citátem

Protože delší dobu na sobě pozoruji problémy s trávením ( hlavně častější tekutá stolice a křeče břicha ), začal jsem se zajímat o dělenou stravu. Pročetl jsem tu pár topiců na téma dělené stravy. Ovšem nikde jsem nenašel alespoň přibližnou kostru, jak by takový jídelníček měl vypadat ( v objemové fázi ). Jestli se stravuji úplně stejně, gramáže zůstavají a já jen tu stravu rozdělím. Vše co jsem našel na internetu byly samé weby pro ženy, o hubnutí. Pokud tu má někdo s tímto zkušenosti, popřípadě odkaz na konkrétní objemový jídelníček dělené stravy.
Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jari

PříspěvekZaslal: ne říjen 14, 2012 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud máš problémy se stolicí a s křečma, důvodem bude, že celej tvůj jídelníček bude stát za prd. Proč dělená strava?? Jako lék na křeče? Dělená strava na objem? Hmmm.

Co takhle začít normálně kvalitně jíst. Dostatek bílkovin a plnohodnotných sacharidů, dostatek vlákniny, plus nějaký zdravý tuky. Klasický objemový jídelníček, kterých je všude mraky zcela vyřeší všechny tvý problémy
Archi

PříspěvekZaslal: ne říjen 14, 2012 3:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím si, že jídelníček mám vyřešený.Klidně bych ho napsal, ale je to opravdu pořád to stejný dokola, čehož je tu plné fórum. Je pravda, že s vlákniny jsem míval méně, ale to už jsem zpravil.
Proč dělená strava? Přijde mi, že jakmile si dám jídla ( teď mám na mysli větší jídla : snidaně,oběd, večeře - ne svačiny ) více než bych měl, tak to moje tělo nedokáže strávit a pak mám zažívací potíže. Ještě tu dělenou stravu začít provozovat nechci, ale chci se o ní dozvědet co nejvíc. Zatím se pokouším zjišťovat hranice ( porce,gramáže ) jídla, které mi nebudou dělat problémy ( tzn. - zapisuji si kolik,kdy a čeho sním ).
A také si myslím, že díky dělené stravě bych toho mohl do sebe dostat více.
Archi

PříspěvekZaslal: ne říjen 14, 2012 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vyjádřím se jinak.
Už před tím než jsem se o cvičení a stravu začal zajímat mi přišlo, že mám nějakou častejší stolici. Vždy ráno ( to je asi celkem normální ) a pak po velkém jídle oběd, večeře. Tedy 2-3 denně.
Jakmile jsem se začal o stravu a cvičení zajímat, říkal jsem si super něco naberu ( to už se mi podařilo ) a třeba to i zlepší moje problémy s trávením, to se ale nestalo. Naopak začal jsem chodit tak někdy i 4x denně. Zjistil jsem, že to z největší části bylo díky tomu, že jsem tam jídlo posílal jedno za druhým a velké porce a moje tělo to nestačilo trávit ( bylo to z věčného čtení: " seš ekťák ? chceš přibrat ? - ŽER! ŽER A ŽER! ).Tak jsem jedl, ale nepřežíral jsem se!, jedl jsem vždy tak abych se cítil najezený.

Chtěl jsem teď přes zimu se pořádně vykrmit a nabrat co nejvíc, ale s tím jak mým "netrávením" to vůbec nevidím reálně.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: ne říjen 14, 2012 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Napiš, co jsi třeba dneska jedl.
Archi

PříspěvekZaslal: ne říjen 14, 2012 4:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doteď moje snídaně byla převážně vločky ( tak 100 -120g ) zalité mlékem + kus ovoce.
Když jsem odjížděl dřív z domu a snídal až ve škole, tak ještě hned doma odměrka proteinu.
Ale teď od čtvrka sem vločky omezil ( mám podezření, že jsou jednou z příčin problému ).

Dnes teda ( netreninkový den) :
Ráno : odměrka proteinu, 50g vloček, piškoty ( ty sem nevážil ale asi tak 70g, nevím ), banán
Svačina : 6x racio, debrecínka, eidam, paprika
Oběd : talíř špaget + půlka kuřecího prsa ( takže tak 125g )
Svačina : 250g už uvařené rýže + paprika

Asi tak 19:30 mám v plánu konzervu ( sleď - filety ), ještě nevím co k tomu dám
A tak v 10 - tvaroh
(dřív sem dával celou vaničku, ale to jsem teď taky snížil na půlku a dávám k tomu 2 vajíčka)
Pr!nc

PříspěvekZaslal: ne říjen 14, 2012 5:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když chodíš na záchod několikrát denně, míváš průjem?
Archi

PříspěvekZaslal: ne říjen 14, 2012 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S tím mým starým jídelníčkem to bylo tak půl na půl. Ráno vetšinou v pohodě, spíš kolem oběda, odpoledne tak bývaly průjmy nejčastejc. A podle mě je to právě tím, jak jsem do sebe ráno nacpal ovesný vločky jen přelitý mlíkem. Pak jsem ze sebe tu nestrávenou kaši dostával v podobě průjmů. No uvidíme jak to bude vypadat ten týden kdy ty vločky mám jen 50g. Popřípadě je mám v plánu nahrazovat kuskusem. Nebo snídat vajíčka s pečivem.

EDIT : Jo a když jsem držel 2 dny bez sachrů a jedl jen bílkoviny + tuky a zeleninu, tak jsem neměl zažívací potíže. Proto si myslím, že je to těma sacharidama, hlavně vločkama.
RavenStalker

PříspěvekZaslal: ne říjen 14, 2012 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podobný problém jsem řešil tady:
https://forum.ronnie.cz/zazivani-streva-bad-supplements-t30987.html

Když dám hodně bílkovin samostatně je to OK ale když dám hodně bílkovin + ostatní další živiny je to problém a potom ser* pořád. A když se tak stane je pro mě lepší bílkoviny vynechat než to přejde protože jinak to je jako začarovanej kruh... Vím že bych měl jíst jíst jíst...ale zase si říkám že jsem jenom student...proč bych měl žrát jako někdo kdo chodí ještě do manuální práce...

Měl bys jíst další jídlo až potom co ho strávíš a taky bys měl zjistit jestli ti nějaký jídla nedělají problémy (neuvařené vločky, tvaroh, mléko, málo uvařené sacharidy, nadbytek kofeinu...)

Energie se dá nahonit tukama. Takže je možné jídlo jíst na střídačku: Bílkoviny + tuk, bílkoviny + sacharidy, tuk, bílkoviny, bílkoviny + sacharidy...

Vločky jím jen kvůli vláknině a i tak to není nic zázračného protože tě hrozně zasytí a tak do sebe potom těžko tlačíš další jídlo. Zkus třeba místo jednoho jídla dát protein.
Luster

PříspěvekZaslal: ne říjen 14, 2012 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Archi napsal:
Jo a když jsem držel 2 dny bez sachrů a jedl jen bílkoviny + tuky a zeleninu, tak jsem neměl zažívací potíže. Proto si myslím, že je to těma sacharidama, hlavně vločkama.
tak logicky prvnim krokem bude vynechani vlocek, pak uvidis, co dal.. problemy muze delat hromada veci - lepek, laktoza, premnozena candida, nedostatek HCl, ...
Archi

PříspěvekZaslal: po říjen 15, 2012 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za reakce.

Prodloužil jsem dobu mezi jídly místo dvou na tři hodiny alespoň. Vločky teda přestanu jíst úplně. Snídani nahradím : kuskusem + protein, vajíčka + pečivo, popřípadě na 4fitness jsem viděl nějaké " cereal mix " a rýžové lupínky.
A objednal jsem si z eshopu enzymy na vyzkoušení.
Uvidím po týdnu.

Rychle na stránku:

Přejdi na: