Vitamín C a Antikatabolické účinky?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Vitamín C a Antikatabolické účinky?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Vitamín C a Antikatabolické účinky?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
e-pod

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2012 8:53 pm    Předmět: Vitamín C a Antikatabolické účinky? Odpovědět s citátem

Zdravím,
mám dotaz ohledně Vitamínu C a jeho antikatabolických účincích.. Jeden kamarád mi to poradil a nějak mi to nejde do hlavy, že by zrovna Vitamín C měl takové antikatabolické účinky... Posiluju asi rok a půl a nějak jsem se o tento problém nezajímal a až teď sem si přečetl pár článků a zjistil jsem, že téměř vše, co se týká stravy a výživy dělám špatně.
Taky bych chtěl poradit, jak se vyhnout katabolickým účinkům, když po posilovně (cca 1,5 tvrdého tréninku) musím ještě jít do atletiky a další 1,5 hodiny běhat starty atd a nebo když v necvičící den dělám cardio (HIIT).
Děkuju za odpověď
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cipinek

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2012 9:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

od té doby, co jsem objevil vitamín C, tak už nevím, co je to katabolismus...
e-pod

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2012 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, tak nějak mi to z toho jeho výkladu vyznělo. Bylo to něco jako, když vám vaše prababička domlouvala, že je tam opravdu zima a že si tu čepici prostě vzít musíš
RavenStalker

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2012 11:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já zase četl že je dobré rvát se vitamíny a antioxidanty ale ne v čase okolo tréninku. Protože:

Tnation:
You’ll be shocked to know they found that this practice actually increased muscle damage and delayed recovery! That’s right, the microtrauma experienced by the muscle cells was exacerbated by the antioxidants. With this, the greater the damage, the more time it takes to repair.

It seems that there are pro-oxidant effects happening here, meaning that the "antioxidants" actually started causing the damage they were meant to clean up! While this effect is thought to occur with excessive antioxidant use, it’s surprising that these effects were seen at a Vitamin C dosage of ~1100mg and ~900mg N-Acetyl Cysteine per day, for a 200 lb guy, neither of which are all that incredibly high.

Rychle na stránku:

Přejdi na: