Jídelák, prosím o kontrolu.

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelák, prosím o kontrolu.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídelák, prosím o kontrolu.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
papousek

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2012 10:15 pm    Předmět: Jídelák, prosím o kontrolu. Odpovědět s citátem

Zdravím, chtěl bych poprosit o kontrolu jídeláku. Měřím 188cm, mám 78kg a 17 let, jsem spíše endomorf. Od léta jsem zhubnul 12kg a teď jsem začal zase pořádně makat ve fitku. Už jedu 4. týden Freimana- těžko lehký split a chtěl bych nabrat kvalitní hmotu. Ale moc se mi to nedaří, silově jdu celkem nahoru, ale čekal jsem to lepší.
Spánku mám dost, cca 7-8 hodin denně. Stravu dodržuju kvalitní- žádný fastfood, čokoláda, koláče, bílé pečivo, (ale teď jí chci dát nějaký pevný řád), alkohol velmi! minimálně- jednou za měsíc pivko, dvě. Kafe jsem pil, ale už ne, kvůli kyselosti v žaludku.
Trénuji tedy 4x týdně, ve fitku, mezi dvěmi dny, kdy nejsem ve fitku tak doma na hrazdě, kliky. To spíš pro pobavení a přes víkend se snažím běhat a chodit (hodně) po horách.
Tady dávám jídelák:

Po probuzení: 2,5g BCAA, 25mg zinku
Snídaně: 80g ovesných vloček v mléce + banán+ protein + teplý čaj (ten jako první)
svačina: plechovka tuňáka+ 40g kuskusu/penne+ zelenina
oběd: 90g rýže + 150g kuřecího masa+ zelenina
Před tréninkem: BCAA 2,5g
Po tréninku v šatně: BCAA 2,5g
Po tréninku cca 25min.: Nápoj- protein+ 45g maltodextrinu+ 25mg zinek+ vitamín E
večeře: 80g rýže+ 200g kuřecího masa + zelenina
2. večeře: 250g tvarohu+ lžička medu/granka
PS: ještě jím hodně sýrů, denně tak 80g eidamu 30%, 45%. Někdy i hermelín. A denně lžička kvalitního arašídového másla.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
shooter

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2012 10:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jídelák sice dobrý ale pokud chceš přibírat, tak tam menáš žádné tuky přidávej smetanu, tučný sýry, vejce, vepřový maso, ořechy

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Draper

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2012 11:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sice me tu ted mozna zastanci novodobych stravovacich pristupu ukamenuji, ale nejak nechapu, co je to ted posledni dobou za boom s temi tuky. Tuky samozrejme ano, ale v rozumne mire tzn. okolo 1g / kg myslim ze v kulturistickem jidelniku bude naprosto dostatecne.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: st říjen 17, 2012 7:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přidal bych na porcích, hlavně sacharidů se mi zdá, že tam máš málo. Ten PTN dávej hned po tréninku, zbytečně s ním nečekej a poté za 60-90 min pevné jídlo. Já to s těma tukama taky nechápu, jako přijímat esenciální mastné kyseliny, to by měla být samozřejmost, ale všude cpát tuky.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: st říjen 17, 2012 9:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jídelníček moc pěkný a to s tou smetanou atd. vůbec neber vážně, to už by ti tu rovnou mohl někdo napsat, že si máš dát mísu klobásek, abys tam měl tuky. Když budeš dělat maso na lžíci řepkového oleje, občas přidáš pár ořechů, tak to bude stačit. Pokud budeš unavenej nebo nebudeš přibírat tak raději zvedni sacharidy.
papousek

PříspěvekZaslal: st říjen 17, 2012 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, zkusím zvednout ty porce a nějak to napočítat.
Ten PTN dávám když přijdu domů protože po treninku mívám často cca 25min intenzivní jízdu na spinningovém kole. Tak ať tam mam nějakou pauzu mezi koncem cvičením a příjmutí nápoje. Jídlo dávám ccca 60-90minut po skončení treninku.
Tuky beru hlavne ze sýrů, trochu z ořechů (kešu, arašídové máslo)
papousek

PříspěvekZaslal: st říjen 17, 2012 12:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, zkusím zvednout ty porce a nějak to napočítat.
Ten PTN dávám když přijdu domů protože po treninku mívám často cca 25min intenzivní jízdu na spinningovém kole. Tak ať tam mam nějakou pauzu mezi koncem cvičením a příjmutí nápoje. Jídlo dávám ccca 60-90minut po skončení treninku.
Tuky beru hlavne ze sýrů, trochu z ořechů (kešu, arašídové máslo). Smetanu nepoužívám vubec a maso si dělám na olivovém oleji, steaky nakladáám vetšinou do jogurtu.
Je fakt že hlad mívám často, vetšinou po snídani, i když se hned po ní citím plný tak zhruba za hodku a půl mam hlad. A potom tak hodku před obedem. Ale přetrpuji to, aby mi to nešlo hodně do tuků- s tím jsem dříve právě míval problémy
papousek

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chtěl bych se zeptat, vadí hodně když si párkrát do týdné (2x,3x) udelám vajíčka na másle- neco ve stylu ham and eggs. 3bílky a jedno celé vajíčko, plus plátek dobré šunky a sýra.

Vím že jsou lepší vajíčka vařené, ale nekdy mi nevychází čas na oběd a když nemam po ruce maso tak udelám toto s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

papousek napsal:
Chtěl bych se zeptat, vadí hodně když si párkrát do týdné (2x,3x) udelám vajíčka na másle- neco ve stylu ham and eggs. 3bílky a jedno celé vajíčko, plus plátek dobré šunky a sýra.

Vím že jsou lepší vajíčka vařené, ale nekdy mi nevychází čas na oběd a když nemam po ruce maso tak udelám toto s rýží nebo rýžovými nudlemi.

pokud se pokousis nabrat, tak to rozhodne nevadi
ja osobne si delam vajicka radsi bez tuku, protoze mam teflonovou panev, ale jestli ti to tak chutna...
nepriberes, pokud nebudes zrat dostatek kvalitnich kalorii
klidne to o neco malo prestrel, podle zrcadla poznas (ale lepsi je kalipera) jestli roste sadlo, nebo svali
pokud chces nabirat rychle, tak to bez trochy tuku nejde

Rychle na stránku:

Přejdi na: